Pričaonica

Status
Not open for further replies.
Ne, ne, nije ovo rasprava, nikada u zivotu se nisam sa nekim raspravljao, meni je rasprava svadja, a svadja je odlika lepseg pola i/ili onih koji se osecaju kao zenski pol. Tako da, ni jednog trenutka se ja ne raspravljam ni sa kim.
Ali, posto je covek dao sebi za pravo da se toliko oseti intimiziran sa mnom i da zakljuci da lupam, ja sam samo objasnio da bih voleo da dozivim tu njegovu organizaciju dogadjaja u ovo god.doba, tako bez ikakve organizacije, na livadi, strelistu, restoranu...gde god.
Tako da, krivo ste me razumeli, nisam se jos uvek iznervirao, jos sam u modu gluposti...ali, opet postoji granica, koje sam se ja uvek gledao pridrzavati.
A ono najvaznije, gospoda admini su tu da preseku i lupe mi zabranu oglasavanja, ukoliko sam ja u nekom delu preterao.
Od mene kraj na temu organizacija bilo kakvih.

Lapo je okupljati se, ali u našem slučaju, isključivo na nekom strelištu, ili nečijem zemljištu (čitaj plac, šuma, njiva i slično), gde nema baksuza komšija da prijavljuju šenlučenje, jer:
1. je to jedino mesto gde možeš da pucaš i razmenjuješ iskustva iz delokruga ovog foruma
2. jer mi nismo nikakvi "prijatelji" ni "drugari" po osnovi ovog foruma nego grupa ljudi koje interesuje ista stvar, što je preduslov za neko druženje
3.jer je u okruženju strelišta i prilika da se probaju puške i razni načini pucanja i svega što prati ovu našu zahebanciju, to jedino moguće. Dakle ne treba nam kafana...
Lokacija je vrlo bitna, jer je većini ovde svaka distanca veća od 50km problematična, jer baš toliko ljubavi nemaju (osim našeg @Bull -a, kome ovom prilikom respekt...
Prema tome, treba biti kritičan, a to znači: kome padne ideja na pamet da organizuje neobavezno druženje, neka slobodno objavi ovde na forumu, a zainteresovani će se već javiti...predlozi tipa: trebalo bi, mogli bi itd su davno već upotrebljeni na forumu, ali dalje se od toga nije dobacilo u najvećem broju slučajeva....
što se mene lično smatra, ja sam uvek voljan...

Tako je, dve totalno razlicite stvari...okupljanje nekog broja ljudi koji namenski dolaze sa svojim oruzjem da probaju svoje, tudje, drugacije, da vezbaju, a usput i da se druze pricaju i druge zamisli/ideje, da se dodje na "sedeljku" radi samo druzenja i razgovora. Da dodjem u prvom slucaju...ako sam slobodan, voljan, ok sto da ne, na livadi, na livadi. Drugi slucaj, livada, streliste, , zima, sneg kisa, grupa ljudi stoji i prica, bez ikakve organizacije povodom dogadjaja i propratnih elemenata ica i pica, pa bar kafe ili caja toplog...element mitinga, ili ne daj Boze pomena, iskreno, toliko bas nisam zarazen ovom nasom zajednicom.
Ali, posto ja lupam i ne vidim siru sliku, dajem prednost pametnim ljudima koji ce to organizovati bez da im kapne kap znoja sa cela

Dobro kolega, nemojte biti na kraj srca.
Nije mi bila namera da Vas uvredim, ali jednostavno nisam izdrzao a da Vas ne citiram, jer ste sami dva puta rekli da lupate, to su Vase reci.
Naravno da ce mi biti drago da Vas licno upoznam, kao i mnoge druge clanove koje jos uvek nisam.

Da ne ispadne da favorizujem Bukovu Jarugu, koju sam vec pomenuo, moze se tu poceti, u dogovoru sa vlasnikom Nemanjom.
Pucanje i probanje v. oruzja je bolja varijanta od susreta bez v.oruzja, ali ne mora tako da bude uvek, sto je i bila poenta mog predjassnjeg posta.
Tacno je da se druzimo zbog zajednicke sfere interesovanja i tako i treba da bude, ali nije imperativ da uvek budemo na okupu sa v.oruzjem.

Dobro kolega, nemojte biti na kraj srca.
Nije mi bila namera da Vas uvredim, ali jednostavno nisam izdrzao a da Vas ne citiram, jer ste sami dva puta rekli da lupate, to su Vase reci.
Naravno da ce mi biti drago da Vas licno upoznam, kao i mnoge druge clanove koje jos uvek nisam.

Kako god, verovatno camo se upoznati na velikom skupu u tvojoj organizaciji

Немам обичај да се мешам али... обојцу познајем и поштујем као озбиљне и добре људе. Волео бих да вас поседнем да причате један са другим пар минута.

Realno jedina opcija i jeste legalno streliste jer kao sto Srpce pomenu poziv bi bio za ljude sa ovog foruma e sad neki se znaju licno verujem da mnogi i ne ali automatski bi ste pozvali na svoj posed nekoga ko ce da donese svoje oruzije i vi treba da budete sigurni da ce se on ponasati u skladu sa mozgom i nece se desiti nista zbog cega bi svi zavrsili u stanici zajedno sa arsenalom jer to i nije po zakonu...prastajte ali ja o tome nebih razmisljao verovatno svi upotrebljavamo na svom imanju nekom(vikendica ili neki plac) ali kad je organizovana grupa pogotovo 10 ili vise ljudi tu je i galama i sve sto privlaci paznju...Dakle ja bih ipak da to bude streliste. Razumem i kolega Trifke je u pravu neko ce morati da najavi u streliste morace mozda da saceka nekog morace da se angazuje malo vise da doceka i uputi ljude gde sta kako,da organizuje nesto ako je takav dogovor ali da se razumemo meni nebi bilo tesko da to budem ja cak nekoliko puta dok se malo ne uokviri situacija ako ima vise ljudi svaki naredni put bi mozda neko sledeci bio zaduzen i tako bi valjda trebalo ako volja postoji...

Tehnicki gledano imamo dve opcije, streliste sa v.oruzjem, ili bilo koje drugo mesto bez v.oruzja.
Moj konkretan predlog je streliste Bukova Jaruga u drugoj polovini januara ili prvoj polovini februara ako vremenski uslovi dozvole.
Oko same organizacije treba prvo videti sa vlasnikom strelista da li je moguce to organizovati. Ako je to moguce onda oko ostalih sporednih detalja poput kotlica, caja, kafe.

Poštovane kolege iz popriličnog iskustva za ove naše prostore znam kako izgleda organizovati takmičenje ili neobavezno okupljanje i obe stavke doživljavam jako slično.
Srećom svake godine učestvujem sa još ljudi koji su članovi ovog foruma i drugih foruma i FB grupa na raznim takmičenjima i većina se ne oglašava ni na jednoj platformi.Nije nam strano da prevalimo i po 2000km u jednom pravcu da bi učestvovali na takmičenju i sve to o našem trošku ,a po 400 km nam je redovna pojava.Tako da ima ljudi koji iz ljubavi prema hobiju prevale lepe kilometraže.
Puca se i po kiši i po snegu.
Iz mog ugla takmičenja su zabava i druženje na prvom mestu.Na primer u BR 25m sam bio solidan i to me ne zanima više ,a u FT sam jako loš ,ali me privlači ceo koncept.
Takmičenja se prave u trajanju od barem 2 dana i tada se ima vremena i za pucanje i za druženje.
Tipa petak veče se dođe i sedne se u kafanu na večeru i druženje.Ko želi da odmori ode na spavanje u 22h,a ko želi da razmenjuje iskustva o ovom hobiju i da popije koju kapljicu on ostane i do subotnjeg jutra.Skup na terenu obično bude oko 9h i sve to traje do nekih 15h i posle u smeštaj na predah ili neki lagani ručak,pa ond rana večera i druženje dok je kome volja.U nedelju 2 dan takmičenja i posle toga ko želi pomogne u skupljanju rekvizita sa terena i kud koji mili moji.Na taj način se ljudi dosta dobro upoznaju i nema tastatura ratnika.
Mada ja uvek stojim iza svega napisanog i dosta me ljudi iz ovog hobija poznaje.

Ovde u Srbiji su bila 3 takva takmičenja od čega 2 internacionalna sa dosta ljudi iz regiona.Međutim ima tu jedan veliki problem na ovim prostorima sujeta je ogromna kod pojedinaca i onda dođe do trovanja zajednice ,a tih pojedinaca ima i na forumima i na FB grupama itd.
Ja na primer idem kada sam u mogućnosti na sve skupove koji se organizuju ovde i nikada nisam pravio razliku ko organizuje dato takmičenje.Za razliku od pojedinih kolega koji se izdaju da su ljubitelji nekih disciplina,ali se ne pojavljuju kada neko drugi organizuje takmičenja koja su pri tom često organizovana skroz po pravilima za datu disciplinu.
Naravno svako radi po svome,ali smatram da svojim prisustvom na nekom skupu ne pridajemo značaj pojedincu ili grupaciji koja to organizuje nego samom sportu koji amaterski svi mi upražnjavamo.

Takođe imamo sa svih strana da se izdaju razne grupe i forumi kao promoteri sporta ,ali u praksi jedni drugima ne daju da objave kada su takmičenja .Tako da nema tu mnogo reči o sportu i promociji.
Svi smo na gubitku.

Svežim snagama želim da prevaziđu ove glupe podele i da ljubitelje ovog hobija ne razvrstavaju po pripadnosti grupama.
Živeli!

Zna li neko, kako skinuti Strelok pro app za android, posto su je vidim zabranili na Googlu i play prodavnici?! Imao sam je sigurno 3god i menjao tel.i vracao je sa svim ostalim app koje sam imao, sada sa promenom tel., mi se nije vratila, a nemam je odakle ni skinuti.

Програмер је попио санкције.
Можеш вероватно негде на сајту наћи линк до АПК фајла.

Ово је полузванични канал, ја је имам скинуту одавде већ дуже време на старом телефону.

Иначе, убудуће за тако неке апликације користи алате за миграцију. Ја на Самсунгу користим SmartSwitch и он пребаци комплет апликације са подацима, независно од PlayStore политике.

Uspeo sam :):):) na sajtu APKRabi sam nekako uspeo da skinem sa Samsungom i jos sto je vaznije, sve mi stoji u aplikaciji, sva moja podesavanja...iskreno, nisam se nadao

Одлично.
Остао ти је data фолдер на уређају и вероватно је конфигурација универзална за више верзија апликације.
Или је могуће да си убо верзију апликације коју си имао. 🤣

Како год - следећи пут SmartSwitch, па пребаци све што треба на нови Самсунг.

Ubo sam verziju koju sam i imao. Nisam nikada preko smartswitcha prebacivao, samo sam sve povlacio sa naloga...ali eto vidis, desi se ovako slucaj i onda jbg.. Od sada znam :)
Hvala ti u svakom slucaju na savetu

Купио и ја на плеј стору. Па ми после забранили иако сам платио. Прво сам се љутио па ми је онда дошло из доњих леђа у главу. Немам право да се љутим ни на кога. Ко ми је крив кад купујем од непријатеља и белосветских сецикеса. 2023. сам купио поново, овај пут од поштеног народа преко Хуавеи апп галерије и од тад немам проблема.

Купио и ја на плеј стору. Па ми после забранили иако сам платио. Прво сам се љутио па ми је онда дошло из доњих леђа у главу. Немам право да се љутим ни на кога. Ко ми је крив кад купујем од непријатеља и белосветских сецикеса. 2023. сам купио поново, овај пут од поштеног народа преко Хуавеи апп галерије и од тад немам проблема.
Ја сам покушао пре пар месеци да купим, нашао стари Хуавеи , инсталирао галерију, нашао Стрелок и нисам успео да га купим.... увек добијао обавештенје да покушам други начин плаћанја. Плаћао сам картицом али постоји и могућност да се направи Хуавеи новчаник ... то нисам успео да урадим :) мало сам трапав и не знам ... како си ти Вујадине то одрадио ?

Ja sam instalirao Huawei aplikaciju na Samsung, ne bi li uspeo da dobijem najnoviju verziju Streloka (moja je 6.4.0, a vidim da ima neka 7.3.8) i na zalost u pretrazi aplikacija nema nigde Strelok ponudjen?! Sada mi nista nije jasno?

Не бих ја ништа преко старије верзије, треба ми за неке основне ствари. Једноставно не прихвата плкаћања катицама ,,, једино остаје тај Хуавеи волет .... а никако да се позабавим тиме. Пробаћу опет нешто јбг.

Status
Not open for further replies.

Users who are viewing this thread

Back