Pumpa

snowpeak je fabrika ,njen proizvod je artemis a ostalo su iste puske sa drugim imenom , kada kupac kupi dovoljan broj primeraka bira ime a i poneku estetsku izmenu ...

Hteo Kandar da uzmem ali ipak uzeo Steoeger pumpu . Videcemo kako ce se pokazati sutra ide probni kardio sa njom. Svaki savet bi bio dobrodosao.

xpsLVlM.jpeg

Danas prvi put testirana, vala potrebna su dva omanja kardio treninga da napunim XM1 na 2 bara, mada sam ga bio ispraznio na pola u zuto na manometru, znaci negde na 0.5 bara je bio pritisak pri pocetku pumpanja. Pumpa se zagreje primetno u gornjem delu, pri vrhu, pumpam 50-70 ponavljaja pa je ostavim da se ohladi.

skorpio said:
snowpeak je fabrika ,njen proizvod je artemis a ostalo su iste puske sa drugim imenom , kada kupac kupi dovoljan broj primeraka bira ime a i poneku estetsku izmenu ...

Grešiš druže. SPA je skraćeno od Snowpeak Airguns. Njihov brand je Snowpeak. Svaki kupac koji ima kontakt sa fabrikom može da bira ime. Kod nas ih ima koliko sam ja do sada video sa raznim imenima (Onyx, Alemania, Artemis, Diana, ASG i još po koja) a bilo ih je i par komada bez imena (samo sa serijskim brojevima). Ime Diana je zaštićeno i mogu ga samo nemci koristiti. Artemis je samo jedno od imena koje nije zaštićeno i koje svako može da koristi.

https://www.snowpeakairgun.com/dp-pcp-air-guns.html
http://www.snowpeaksports.com/series.html

Na ovom linku možete da vidite sve modele koji se prave i da eventualno utičete na sledeći uvoz.

Ja bih voleo da probam MAT300 i PP20.

Pa to i napisah , spa je fabrika i artemis je njihov proizvod , postoje razna rebrendiranja , nisam siguran sta sam pogresio ...

Ništa brate, izgleda sam brze čitao nego što je to moj mozak mogao da razume :) Mea Culpa što bi rekli latini.

Gledam asortiman te fabrike , uz pumpu imaju u ponudi i kompresor na 12v . Isti model kao u ponudi nekih jacih prodavnica ovde, i ovde kosta sa PDV-om 500 eur. U nekoj buducnosti ako se ovi kompresori dobro pokazu mislim da ce skroz zameniti ove rucne pumpe jer pumpanje kubikaza od 300+ cc pumpom sa pauzama za hladjenje iste je po meni besmisleno i ubije dozivljaj i uzitak pucanja. Opet kazem, samo moje misljenje. Takodje cena od 60k dinara je takodje dranje ali ako zazivi potraznja i pojaca se ponuda i konkurencija verovatno ce pasti na neki realan nivo.

Ljudi, imam problem oko adaptera. Probe od Wildcata ima nekoliko milimetara duzi navoj i ne moze se dovoljno uvrnuti u crevo Dianine pumpe. Ima li kakvih adaptera da nisu iz Kine da ne cekam ko zna koliko.? Ili celo crevo svejedno. Ili da secem i skracujem..

Ja sam isti problem imao, odes kod metalostrugara i ocas posla gotovo, verovatno u tvojoj blizini ima nekog

Malo kasno vidim ali ne bi trebalo da skodi to sto je duze, bitno da dihta odnosno ne pusta zrak. Bojim se ako skratis da neces nista napraviti.

Ne dihta nista, navoj ne drzi pritisak, drzi tek gumica koju pritisne glava odozgo... koja je udaljana nekoliko milimetara jer je navoj predugacak... Ali ok, napravio mi covek sa foruma adapter, bice ok.

pozdrav drugari, danas sam kupio PCP Stoger XM1 i pumpu Kandar preko Panima. Interesuje me kada se podmazuje gde se podmazuje jer sam dobio i neku malu bočicu sa uljem prepostavljam da se negde treba nekad podmazati. Pumpa je nova i neznam dali sad već treba nešto podmazati sem niple. Znači interesuje me održavanje pumpe visokog pritiska naravno u cilju dugotrajnosti. I gde se ubacuju filteri kao od cigare koje sam dobio u kompletu sa pumpom?

Nije valjda da uz pumpu nema nikakvog uputstva gde bi sve to što te interesuje moralo da piše?

Sad cu da poludim, hteo sam da napumpam pusku sa Kandar pumpom kad ono dok se ne izjednaci pritisak jos nekako ide rucka na gore, a posle ga neki vakum vuce dole i nemogu pumpati tek tek malo na dnu. Citao sam ovde da je neko imao problem ali nigde nepise odgovor tj resenje. Znaci jednom je napumpano sa njom(ovo bi bio drugi put) i to je islo normlano gore i teze dole. Tranutno je na oko 110 bari, probao sam i repetirao pušku ali isto. nece da pumpa ima neki vakum. Gde gresim, kako sam prvi put napumpao bez problema? Kada ga probam na prazno gore vuce vazduh (ispod rucke) a na crevo normalno ispusti. Nemoguce da se pokvarilko posle jednog pumpanja

Ne znam zasto ne odvojite koji euro vise i nekupite bocu i nemate takvih problema tj nemate nikakvih oko punjenja puske. Mislim i ja sam u pocetku uzeo pumpu bojao sam se gde napuniti bocu itd al posle kad sam uzeo bocu nikad vise pumpu nebi uzeo i to bi savetovao svakome.

Users who are viewing this thread

Back