Puska na gasni klip ili oprugu

fikson

New member
Zdravo svima, odlucih i ja najzad da kupim svoju pusku. Od malena kada odem u selo uzimao bih od rodjaka njegovu vazdusnu pusku i pucao iz nje. Nisam siguran koji je proizvodjac puske bio (vrv Zastava) ali je mogla je da izdrzi nekih 20ak dijaboli za redom i onda bi tolko izgubila snagu da vise nije mogla ni da ispali dijabolu iz cevi. Moj rodjak je prepisao to slaboj opruzi, i pre nekoliko godina je kupio Gamo-vu pusku (300m/s) na gasni klip iz koje mozes po ceo dan da pucas. Sad vodjen logikom da je gasni klip superiorniji gledao sam neke vazdusne puske do 30.000 din i odlucio se za Hatsan Striker 1000x, medjutim naleteh na ovaj Forum pa posle celog dana citanja vidim da svi preporucuju skoro iskljucivo Weihrauch puske. Problem je sto (kolko sam ja video) su one sve na oprugu.
Bio bih zahvalan na savetima u odabiru jedan od ova dva mehanizma i koju bi pusku preporucili sa gasnim klipom (sa oprugom sam shvatio da je Weihrauch br 1), kao i vase generalno misljenje o puskama sa gasnim klipom. Estetika puske mi je bitna, tako da mora da bude drveni kundak.
Hvala

. Sad vodjen logikom da je gasni klip superiorniji
O'ma da ti kažem, logika ti je pogrešna...

naleteh na ovaj Forum pa posle celog dana citanja vidim da svi preporucuju skoro iskljucivo Weihrauch puske.
Ako ih svi preporučuju, znači da to nešto govori...ali nije tačno da se samo one preporučuju, udubi se u forum...

Problem je sto (kolko sam ja video) su one sve na oprugu.
Šta bi tu bio problem što su na oprugu...?!?! pušku sa oprugom od 7,5jula nateže dete od 12 godina, a i mladje...

Bio bih zahvalan na savetima u odabiru jedan od ova dva mehanizma i koju bi pusku preporucili sa gasnim klipom
Ako naidješ na neku koja je opisana na ovom forumu i da je na gasni klip, kupi...što je sasvim logično...pa ćeš polako sticati iskustva...ako ih nadješ dve, ondak ćeš morati sam da odlučiš na osnovu sadržaja tih pisanija...a ako ih naidješ na više od dve, e onda ti ne bih bio u koži...kreću noćne more...ali i mi smo prošli kroz taj pakao individualnih odluka... ;)

Onda prvu seriju, bez tri ureza na otvoru za dijabolu, I to je to.
Kao HW97 ali ne treba tjuning, gliding na klipu uradjen fabrucki, radi kao sat direkt iz kutije.

Mozdaaaa I druga , ali treca sa ribljom krljusti na kundaku, nek koriste Ameri, jer je prejaka i pravljena za njihovo trziste.

Hvala vam na odgovorima, svi smo u nekom trenutku bili pocetnici tako i meni treba malo usmeravanja. Jel biste mogli reci zasto je gasni klip = 💩? Jel jaca vibracija? Komplikovanije odrzavanje? Tezina? Ako je vec negde pisano ovo sve molim vas dajte link.

U ovom postu je kolega wooyadeen objasnio zasto gasni klip ne a opruga da, osim ako neki poseban gasni klip.

Као и за претходном колеги што је саветовано, лончић кафе, срчеш и шалташ теме пар дана, нађе се свашта.

У Комета 220 теми има о гасним клипанима домаће производње, сећам се неких жустрих дискусија, затим за пушке које си гледао а имају гасни клип нађеш теме, прочиташ, размотриш.

Vazi, hvala vam na informacijama, poslusacu vase savete i uzeti neku od Weihrauch puski iz peloponeza. Razmisljam se izmedju hw30s hw57 i hw35e pa koja mi bude najbolje lezala ide sa mnom kuci. Jedno pitanje za hw57, da li imate neki komentar za to sto ima polugu ispod cevi? Da li je to samo do licnog izbora ili ima nesto na sta treba obracati paznju dodatno?

Vazi, hvala vam na informacijama, poslusacu vase savete i uzeti neku od Weihrauch puski iz peloponeza. Razmisljam se izmedju hw30s hw57 i hw35e pa koja mi bude najbolje lezala ide sa mnom kuci. Jedno pitanje za hw57, da li imate neki komentar za to sto ima polugu ispod cevi? Da li je to samo do licnog izbora ili ima nesto na sta treba obracati paznju dodatno?

Ako bi zeleo samo jednu kvalitetnu pusku, a budzet i tvoja snaga jer je puska teska ti dozvoljavaju ja bi uzeo HW35E. Ako mozda u buducnosti budes hteo jos koju pusku da uzimas onda nabavi HW30S , upoznaj se, uvezbaj i unapredi jer je ona stvarno zlatna vredna. A sto se tice HW57 bio je nekada problem sa kvalitetom i nekim lose uradjenim i resenim stvarima, ali to se sve za sad popravilo i resilo. Ali to ne menja cinjenicu da je HW57 najlosije prodava HW puska o kojoj se najmanje zna. Licno mi se ne svidja prednji gumeni nisam i drzac pod cevu umesto da bude metalni... Precizna je, ali nju uzmi bas ako si se samo na nju nameracio...

SM Spring-meister

Ako bi zeleo samo jednu kvalitetnu pusku, a budzet i tvoja snaga jer je puska teska ti dozvoljavaju ja bi uzeo HW35E. Ako mozda u buducnosti budes hteo jos koju pusku da uzimas onda nabavi HW30S , upoznaj se, uvezbaj i unapredi jer je ona stvarno zlatna vredna. A sto se tice HW57 bio je nekada problem sa kvalitetom i nekim lose uradjenim i resenim stvarima, ali to se sve za sad popravilo i resilo. Ali to ne menja cinjenicu da je HW57 najlosije prodava HW puska o kojoj se najmanje zna. Licno mi se ne svidja prednji gumeni nisam i drzac pod cevu umesto da bude metalni... Precizna je, ali nju uzmi bas ako si se samo na nju nameracio..
О каквој гуми причаш?!
Све чист метал!

Код HW57 највећи проблем је чишћење цеви, али то се и не ради тако често. 😉
И постоји ограничење у дужини оптике која се монтира, због слота за убацивање дијаболе. Све друге дечије болести из прошлости су излечене.
Све у свему одлична пушка!

Puske sa fiksnom cevi ("podlamace") bi konstrukcijski trebalo da budu preciznije od prelamaca (velika je ovo generalizacija, Al nek bude.. ) tako da su HW57, a narocito HW77 i HW97 neko idealno resenje.
Naravno za toliko su I teze, pa treba prioretisati.

За сада сам на мастер раду 😁, још увек ергономију дотерујем.
Докторат уписујем кад будем прешао на унутрашњост, а дисертација ће бити на тему подесиве образине. 😉

Sve zavisi za šta ti sluzi puška,koja puška, koje snage ... tako da to nije baš jednostavno pitanje i jedno i drugo ima prednosti i mane.
Gasni klip u prncipu je lakši,manje vibracije manji povratni udar ali jači glavni udar,brzina opruge koja gura klip je oko 24m/s ,brzina gasnog klipa je oko 30m/s i jače,opruga trazi više odrzavanja mora da se podmazuje(samim tim mora vise da se čisti)da bi se smnjilo trenje i habanje cilindra,vođica...gasni klip dosta gubi na snazi na nizim temp. G.klip moze da stoji nategnut.
Što se tiče preciznosti nemože da se kaže da jedno ili drugo ima odlčujuću prednost.
Dugovečnost ako ne pucaš mnogo mozda ti opruga bude duze trajala,imao sam pušku sa oprugom 30god stara koja nije mnogo korišćena i nije mnogo odstupala od fabričkih vrdnosti,ako dosta pucaš kazu da je g.klip ima veći br. natezanja.

Users who are viewing this thread

Back