fikson
New member
Zdravo svima, odlucih i ja najzad da kupim svoju pusku. Od malena kada odem u selo uzimao bih od rodjaka njegovu vazdusnu pusku i pucao iz nje. Nisam siguran koji je proizvodjac puske bio (vrv Zastava) ali je mogla je da izdrzi nekih 20ak dijaboli za redom i onda bi tolko izgubila snagu da vise nije mogla ni da ispali dijabolu iz cevi. Moj rodjak je prepisao to slaboj opruzi, i pre nekoliko godina je kupio Gamo-vu pusku (300m/s) na gasni klip iz koje mozes po ceo dan da pucas. Sad vodjen logikom da je gasni klip superiorniji gledao sam neke vazdusne puske do 30.000 din i odlucio se za Hatsan Striker 1000x, medjutim naleteh na ovaj Forum pa posle celog dana citanja vidim da svi preporucuju skoro iskljucivo Weihrauch puske. Problem je sto (kolko sam ja video) su one sve na oprugu.
Bio bih zahvalan na savetima u odabiru jedan od ova dva mehanizma i koju bi pusku preporucili sa gasnim klipom (sa oprugom sam shvatio da je Weihrauch br 1), kao i vase generalno misljenje o puskama sa gasnim klipom. Estetika puske mi je bitna, tako da mora da bude drveni kundak.
Hvala
Bio bih zahvalan na savetima u odabiru jedan od ova dva mehanizma i koju bi pusku preporucili sa gasnim klipom (sa oprugom sam shvatio da je Weihrauch br 1), kao i vase generalno misljenje o puskama sa gasnim klipom. Estetika puske mi je bitna, tako da mora da bude drveni kundak.
Hvala

Pomesah sa Dianom... Svako sve ostalo stoji. Mada ti si svoju HW57 doktorirao