Krajem Januara,početkom februara smo moja bolja polovina i ja doneli kući neku (relativno) matoru Švabicu..
Po rečima prethodnog vlasnika koji je nekada imao dve iste puške,ova je poručena i stigla nova sa ofarbanim kundakom i uspešno se takmičila.
Ono što je bilo vrlo očigledno je da je puška korištena bukvalno kao alatka i to bez puno emocija.
Ivice kundaka(špera) su na pojedinim mestima bile prilično iskrzane,duboki udarci,oštećena anodizacija,dosta površinske korozije i olizan brunir,do drveta potrošena farba na donjem delu podkundaka i na rukohvatu. Deformisana guma potkova/amortizera i nedostajući razdelni segmenti,što mi je zapravo bio najružniji detalj,jer je potkov manji od svog mesta na kundaku pa je izgledalo kao da je nakalemljen sa neke potpuno druge puške...
I sa svim tim nedostacima i oštećenjima od višedecenijske upotrebe i manipulacije,puška je stvarno imala nekog posebnog šmeka,čak i tako izubijana i u potpuno netipičnoj varijanti od standardne fabričke izvedbe kundaka...
I tako dalje,bla,bla,da ne smaram više,malo sam radio vikendima na njoj...radije bih u slici nego u reči...iz par puta vrv.