Savet za optiku

skorpio said:
kircan said:
Ja sam imao na hammerliju 6x42 walther http://www.snajper.com/online_prodavnica/optika/opticki_nisani/opticki_nisan_walther_6x42__2_1508-1146.html
ovde je nesto skuplji , vidjao sam ga i za manje para
i meni je skroz bio ok, cista slika i vidim da ga montiraju i na svoje springerice
mozda je malo skuplji od ostalih

Znas li mozda duzinu optike ?
Mislim da je i ona oko 34cm.
Onda ti ne preostaje nista drugo osim neke bugbuster verzije.Ali one su preko 100eur.Utg Leapers,walther...imaju i oznaku cqb.
Screenshot_2019-04-11-07-12-58.png

skorpio said:
Ima li ih kod nas ja ne nadjoh :)

http://www.lukovi.in.rs/Optika.html
Ili ovako ali fiksno uvecanje i ne vredi onda te novce
https://www.militaryshop.rs/shop/taktika/profesionalna-optika/walther-optika/optika-walther-4-x-32-mini-dc-cqb/

Znam čoveka koji prodaje stare vojne optike. Ruske originali i naše kopije (3,3x25). Cena je u zavisnosti od stanja 20 do 30 e,

IMG_20190324_1659312.jpg
IMG_20190324_1658492.jpg
IMG_20190324_1658252.jpg
IMG_20190324_1658172.jpg

Koja je duzina cilindra? Ja imam izh 38, koliko znam one su gotovo iste a na moju staje kineski bushnell 3-9x40 koji ima duzinu preko 30cm...E sad ne znam posle tih prepravki koliko to jos lici na moju pusku :D

Premericu danas , u pravu si skoro su iste ali posle mojih radova :lol: a i kundak utice , isto i mesto okidaca koje nije kao na fabrickoj...

wooyadeen said:
Znam čoveka koji prodaje stare vojne optike. Ruske originali i naše kopije (3,3x25). Cena je u zavisnosti od stanja 20 do 30 e,
Tesko da ce sa tim starim ruskim optikama od 20-30e. i sa tako malim uvecanjem uspeti da pogodi nesto sto je velicine 10mm na udaljenosti od 50m. Mislim da bi pre pogodio sa mehanickim nisanima, jer sa uvecanjem od 3,3x tesko da moze i da vidi nesto tako malo sto je velicine 10mm. :roll:

Imam 43 godine i mnogo iskustva sa kako v.p. tako i sa vatrenim .
Od tebe sigurno necu nista nauciti i da , nisam trazuo savet i nemoj me savetovati molim te . I nisam spominjao 50 metara nigde , nemam ja boginju :D
MOLIM ADMINA I MODERATORA DA PREKINE OVO TROLOVANJE, svi koji ste duze na forumu znate da sam objektivan , a sa druge strane dobio sam odgovor od iskusnih kolega koji znaju sta je opticki nisan i hvala im na brzom i iskrenom odgovoru...

Pico, juce si se ulogovao ovde , ljudi te lepo docekali , a prozivas stare clanove i pametujes im, spamujes teme nepotrebnim posalicama i odlazis u off. Vidim da drugi ne reaguju, ali mislim da je vreme da se uozbiljis , ipak si nov clan ovde.
Svako dobro .

Da ne prozivam nikoga pojedinačno. Hajde bolje svi da korigujemo svoje odgovore da ne bude brisanja poruka. Kolega scorpio je postavio tehničko pitanje u vezi optika, Ko nema konkretan odgovor ne treba da pravi šum i troluje temu. To važi za sve, i za članove i za moderatore i za administratore.

Molba za sve:
Ko smatra da je neki post uvredljiv ili trolovanje neka klikne na report!

Držite se teme.

Hvala

Evo kako to izgleda kod mene, duzina cilindra je 28cm racunajuci i onaj deo gde ulazi cev...duzina optike je 32.5cm

Attachments

• 20190411_122752.jpg
    20190411_122752.jpg
    837.1 KB · Views: 3,346
  • 20190411_121825.jpg
    20190411_121825.jpg
    792.9 KB · Views: 3,346
Ako obratis paznju (makar je radjeno jos dorada )vidi se da okidac nije na istom mestu kao ni drska na kundaku , mislim nije kao fabricki jako je nezgodno sa tolikom optikom .Imam 4 optike po 30 i vise santimetara ali vidis skoro je nemoguce :evil:

Attachments

• IMG_20190307_115501.jpg
    IMG_20190307_115501.jpg
    320 KB · Views: 3,334
Vidi a na Slaviji 631 cuci odlicno , zbog duzine i polozaja...

Attachments

• IMG_20190326_113448.jpg
    IMG_20190326_113448.jpg
    712.5 KB · Views: 3,327
Jeste da je kratak cilindar, ali to nema nikakve veze. Fino skines zadnji nisan ako smeta i postavi snajper kako bog zapoveda, ionako ti mehanicki nisani nisu potrebni ako kanis gadjati snajperom!?

btw:Jel to rucno radjen kundak?

Hvala kolega Kircan , radjeno je jos dorada na metalu posle ovih foto. na meh. nisane grupise odlicno na 25 metara oko 20 milimetara grupa , e sad potrebna je optika za recimo 40 metara posto lepo udara i na tu daljinu nego ne vidim centar mete (10 mm) a skoro celi treci stepen kruga mete (70mm) pokrije mehanicki nisan tako za maksimum puskice treba optika .
Cim zavrsim sve dorade ukljucujuci postavljanje optike postavljam foto... :D

milos.992 said:
Evo kako to izgleda kod mene, duzina cilindra je 28cm racunajuci i onaj deo gde ulazi cev...duzina optike je 32.5cm

Nedavno sam radio servis i postavio nosac optike kao i optiku na istoj izh 38 , i mogu reci da je to jedna od najpreciznijih springerica ako ne i najpreciznija sa kojom sam imao prilike (a bilo ih je mnogo)da gadjam... ;)

pica pica said:
Jeste da je kratak cilindar, ali to nema nikakve veze. Fino skines zadnji nisan ako smeta i postavi snajper kako bog zapoveda, ionako ti mehanicki nisani nisu potrebni ako kanis gadjati snajperom!?

btw:Jel to rucno radjen kundak?

Skinem nisan i onda ne mogu da preklopim pusku ali ti to sigurno vec znas , ne znam ni zasto odgovaram , necu vise...

Onda moras obavezno neki kraci snajper tipa “Pistol Scopes”. Tek sad vidim da ti je cilindar stvarno prekratak za bilo koji iole ozbiljniji snajper.

Al je zajebano ostaviti poruku sad, otkucas i da posaljes ono nestane cela tema i izloguje te...Ta optika sa kojom si je slikao ne pase ni kod mene, ona ima skoro 40 cm, ne znam jesi li probao kao moju, ako jesi onda moras uzeti neku fiksnu i da nema AO, jedino su one nesto krace...imas li predstavu koja bi bila maks duzina optike da se to uklopi?

Users who are viewing this thread

Back