SMD said:ispod 16x uvecanja ni ja ne bih isao...
wooyadeen said:Ne mogu da se složim. Nekako smo uvek isključivi u odgovorima, često gledamo samo svoj primer (iz svojih očiju) a to teško može biti tačno. Za precizno pucanje u metu na većim daljinama i za sportove poput BR i FT je svakako potrebna optika plitkog polja sa velikim uvećanjem. Opet sa druge strane ako se puca na brzinu bez podešavanja optike (plinkanje ili HFT) nema zamene za kompaktne optikice (2-7, 3-9, 3-12) koje imaju nisku grešku paralakse...
Rekao bih da izbor optike zavisi od namene i pojedinca.
bojan.ks said:Kolege,
Spremam neki program u Windowsu za vazdušno oružje gde ćemo moći da vidimo kako se ponaša dijabola u odnosu na položaj optike, brzinu, daljinu, kalibar i težinu. Kad završim postaviću ga kao novu temu u ovoj kategoriji.
Pozdrav.
ZEX said:bojan.ks said:Kolege,
Spremam neki program u Windowsu za vazdušno oružje gde ćemo moći da vidimo kako se ponaša dijabola u odnosu na položaj optike, brzinu, daljinu, kalibar i težinu. Kad završim postaviću ga kao novu temu u ovoj kategoriji.
Pozdrav.
Bojane, čekam tvoj pogram, da li će biti exe ili apk?
Pozz

Tvoj Crossman je na CO2 ketridžma 12g. Jesi li merio brzinu nekad sa njim?Iceman said:Hvala puno na savetima. Pomoglo mi je da se odlucim za vrstu nisana to mi je i bila naj veca nedoumica. Jedino sto bi gledao je da bude za 11mm sinu da izbegnem adapter.
P.S. niko od ljudi sa kojima se ja druzim se ne bavi vazdusnim oruzjem pa ne mozemo da sa sigurnoscu prenesemo iskustva na ovaj sport. Prijatelj mi onomad nudi Docter koji on koristi na Glock-u 19 kaze "evo ti probaj da ne bacas pare pa ako ti se svidi lako ces kupiti" :lol: dzaba da mi se svidi Docter ako kosta 350e i ja da ga kupim da bi ga stavio na Crosman-a :mrgreen: Morace neka kina da radi neki Vector ili victor ili tako nesto