Savet za optiku

AirMax je Hawke optika i mislim da nije toliko loša ali nije za puške preko 24J a i oni sami navode kao fabrika da nije za puške preko 300m/s, a taj Nikko Stirling AirKing je teški kinez i po mom mišljenju blagi užas...

MilanBogdanovic said:
Zvezdane reci mi po cemu je sranje Air Max?Neki je bas hvale i preporucuju za magnum i ultra magnum puske. Ja nemam iskustva sa njom pa me zanima sta ti se nije dopalo na njoj, mozda se ne dopadne ni meni
i air max i air king je razbucala dijana 350 kod mene
jedina koja se održala i drži se i dalje je utg leapers , zašto? jebi mi oca ako znam ali tako je i to bez zr mounta............. :D :D :D :D
mada sam je ja budžio i preko 400ms sa 0.67 grama dijabolom.......i to mnogo preko 400 ms a evo jednog snimka osrednjeg.........
https://www.youtube.com/watch?v=xCmMz3UfLCc

Pala je odluka na Kandar 4.5-14x50.U Panimu tvrde da je bas pravljena za jake vazdusne puske. A moja je GRS pa je i to malo olaksavajuca okolnost. Sve u svemu 2 godine garancije magnum nosaci.... Nadam se najboljem. U krajnjem slucaju za te pare neka traje dok je u garanciji. A Noricu 4x32 AO Magnum cu verovatno prodati ako vidim da mi ova vrsi posao na 50 metara.Ovaj Kandar je ishvalio Darko na DumDum kanalu i rekao da ce da je posebno iztestira.Nikog ne znam da je ima pa cu ici na srecu. Sutra narucujem ako je ima na stanju

zvezdan said:
jedina koja se održala i drži se i dalje je utg leapers , zašto? jebi mi oca ako znam ali tako je i to bez zr mounta............. :D :D :D :D
mada sam je ja budžio i preko 400ms sa 0.67 grama dijabolom.......i to mnogo preko 400 ms a evo jednog snimka osrednjeg.........

Zveki! Ako sam dobro razumeo "nabudžio" si Dianu350 da sa dijabolom JSB Heavy od 0,670g proektil postigne brzinu veću od 400m/s??? :shock: :?

MilanBogdanovic said:
Pala je odluka na Kandar 4.5-14x50.U Panimu tvrde da je bas pravljena za jake vazdusne puske. A moja je GRS pa je i to malo olaksavajuca okolnost. Sve u svemu 2 godine garancije magnum nosaci.... Nadam se najboljem. U krajnjem slucaju za te pare neka traje dok je u garanciji. A Noricu 4x32 AO Magnum cu verovatno prodati ako vidim da mi ova vrsi posao na 50 metara.Ovaj Kandar je ishvalio Darko na DumDum kanalu i rekao da ce da je posebno iztestira.Nikog ne znam da je ima pa cu ici na srecu. Sutra narucujem ako je ima na stanju

E' ako ju je "ishvalio" Darko na DumDum kanalu onda stvarno nema sumnje da je dobra... :cool: :D

Glock17 said:
zvezdan said:

Zveki! Ako sam dobro razumeo "nabudžio" si Dianu350 da sa dijabolom JSB Heavy od 0,670g proektil postigne brzinu veću od 400m/s??? :shock: :?

na 450 ms je išlo i tu mi je pukao klip i raspao se okidač ,rajko Iz ns je svjedok :D :D :D , ta dijana je mogla da izbaci 65J
ovo je brzina kad sam smanjio i sa novim klipom
a onda je tjunirao da sa 0.87 ima 280 ms ili nekih 34-35 j i vrhunsku preciznost............
još uvijek u kući imam originalni gasni klip prve ntec 350 dijane...........

zvezdan said:
na 450 ms je išlo i tu mi je pukao klip i raspao se okidač ,rajko Iz ns je svjedok :D :D :D , ta dijana je mogla da izbaci 65J
ovo je brzina kad sam smanjio i sa novim klipom
a onda je tjunirao da sa 0.87 ima 280 ms ili nekih 34-35 j i vrhunsku preciznost............
još uvijek u kući imam originalni gasni klip prve ntec 350 dijane...........
:shock: NEVEROVATANO!!! :shock:

Diana 350 jeste da je fabrički deklarisana sa snagom od 32J i brzinom dijabole od 400m/s, ali pitanje je sa kojom dijabolom i kojom težinom dijabole?
Ovo @zveki što si ti postigo je zaista impresivno, a posebno je impresivno to što si ti to postigao sa teškom dijabolom, verovatno je u pitanju JSB Monsterom od 0,870g!?
Koliko je to ogromna razlika u odnosu na fabrički gasni klip od Diane 350, koja je i fabrički izuzetno snažna puška, pokazuje podatak i taj da Diana 350 fabrički (ne tjunirana), s dijabolom od 0,870g razvija brzinu oko 250m/s, sa dijabolom od 0,53g oko 320m/s, a tek sa dijabolom od 0,40g razvija tih famoznih 400m/s. I još nešo, primera radi s plastično/mesingnom Gamo dijabolom od 0,36g (5,56gr) razvija impresivnih 420m/s, dok je sa tom laganom Gamo dijabolom preciznost katastrofalna... :D

na tih preko 65 J snage polomio se klip unutra i polomio se okidač jer taj materijal ipak ima granicu
ja sam svjesno išao do kraja da vidim koji je krajnji domet
posle nekoliko dana dijana mi je poslala sve rezervne djelove i tada sam se smirio na 34-35J sa 0.87grama :D :D :D

To su zaista neverovatne brojke, ali mene zanima razlog za takvu vrstu eksperimenata. Ne vidim apsolutno nikakvu svrhu, ali me baš interesuje da li svrha postoji.

znaš kad ciganka masla ima pa maže sa njime i guzicu?
e tako i ja , probao krajnje domete dok ne prsne a onda nisam mogao da nabavim teže dijabole od 0.87 grama tada...........da sam mogao vjerovatno bi i sa njima tukao precizno sa 280ms i imao preciznu springericu koliko se max može koja tuče 45 J
tako sad i sa impaktom--krajnje granice druže da vidim a iskreno kita me boli koliko će da košta

Ledeni said:
To su zaista neverovatne brojke, ali mene zanima razlog za takvu vrstu eksperimenata. Ne vidim apsolutno nikakvu svrhu, ali me baš interesuje da li svrha postoji.

..to ti je bata@Ledeni otprilike ista svrha kao i gađanje Hatsanom AT44-10 na 300m... :D

Pa ne bih baš rekao Stiv. AT može da se nabudži na oho-ho preko 300 m/s sa Hevijem ali ni Skorpio ni ja to nismo hteli. Ja ne uništavam svoje puške, ali poštujem svačije rezone. Mada, iskreno, čak i da sam pun kao brod, oružje nikada ne bih namerno kršio.

Osim toga, ako se pogodi meta i ispuni očekivanje, kako nema svrhe, bata Glok?

MilanBogdanovic said:
Drugovi pomoc ako se neko razume(siguran sam da vas ovde ima ) Kupio bih optiku Discovery Optics VT-R 4-16 X42, AOE, SFP IR Mildot.
Stavio bih je na pusku Norica Dragon GRS Evolution, 24J ,330m/s.
Najvise me interesuje da li smem da je stavim i da li je izdrzljivija od Norica Magnum 4X32 AO koja je trenutno na pusci. Sa ovom Norikinom optikom nikakvih problema nemam,sta vise odusevljen sam tankom koncanicom,bistrinom i uopste ovom samom optikom, ali puska je sposobna za vece daljine a ovih 4X su mi nedovoljni.Pricajte sta da radim drustvo...
Na discovery sajtu za optike VT-R piše
"DISCOVERY TES torus erector technique makes more durable and reliable, high recoil resistance can rate magnum spring air rifle."
Čak sam i u porukama dobio odgovor da one mogu izdržati springerice 30J, e sad, koliko je ta informacija tačna a koliko marketinški trik, to ne bih znao...

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

:) @AleksandarG,papir trpi sve.Zato postoji ovaj forum pa skoro uvek ima nekog ko ima više iskustva i znanja.Marketing je čudo.Ta konkretna optika teško da može da izdrži magnum springericu...

Ledeni said:
Pa ne bih baš rekao Stiv. AT može da se nabudži na oho-ho preko 300 m/s sa Hevijem ali ni Skorpio ni ja to nismo hteli. Ja ne uništavam svoje puške, ali poštujem svačije rezone. Mada, iskreno, čak i da sam pun kao brod, oružje nikada ne bih namerno kršio.

Osim toga, ako se pogodi meta i ispuni očekivanje, kako nema svrhe, bata Glok?

..bata@Ledeni, reko malo šale nije na odmet, vidim da ti i bata@zveki baš negujete jedan vid antagonizma između vas dvojice, pa reko da spustimo loptu dok je vreme... :D

Btw:Jeste da je gong na 300m bio veličine poljskog klozeta :D , ali zaista svaki respekt od mene za tebe bata@Ledeni, primera radi moje puške na toj daljini ko zna dal' bi i dobacile dijabolu do gonga, a tek pogodak, verovatno bi bio ravan naučnoj fantastici... :D :D :D

Narucicu taj Kandar 4.5-14x50 kad bude stigao u Panimu, jer ga trenutno nemaju.Razlog je cena, garancija i svidja mi se koncanica na njemu, planiram ga za sledecu pusku, ako da Bog ove godine da padne neka PCP. Experimentisacu malo oko zastite za optiku, imam u glavi neku ideju, ali otom potom. Ja drugari imam za vas pitanje koje je mozda vec bilo na forumu ali ja nisam mogao da nadjem.
Da li neko ima od vas ideju za pokretnu metu, da unesemo malo vise razonode u sve ovo?

@MilanBogdanovic Pokretnu metu??? Pa mi penzioneri smo navikli na kafanski sto sa jastučetom za pušku, na kome može i da se malo odrema :)

Users who are viewing this thread

Back