Savet za optiku

Drugari ja bi ako ne smetam jedno pitanjce vezano za optiku. Nemojte zameriti :mrgreen:

Elem zna li neko koliki su razmaci izmedju ovih tackica i crtica na Vectorovoj koncanici. Primetio sam da par ljudi ima vector pa kontam mozda neko zna .

H7f231298d94d4cbfba285f94691ecbacO.jpg

Drugo pitanje postoji li neka koncanica na Streloku koja odgovara ovoj.
generalno ako su razmaci izmedju crtica ili tackice i crtice 1MOA meni sasvim svejedno kako koncanica
izgleda bitno mi samo da su razmaci takodje po 1MOA

Trece pitanje u duhu diskusije u potpunosti nema veze sa optikom :lol:
Gde bi mogao da nadjem balisticke koeficijente za dijabole konkretno me naj vise zanima
jsb .22 exact jumbo 1.03g

1. u Streloku ima dosta Vector Optics končanica, pa pogledaj koja odgovara.

2. Balističke koeficijente dijabola (bar onih šire poznatih) imaš ovde:
https://hardairmagazine.com/ballistic-coefficients/

Što se tiče dimenzija končanice trebalo bi da ih imaš u uputstvu u kutiji, ili na AliExpress-u na linku te optike. Eventualno da pitaš Kineze da ti pošalju.
Da li je ima u Streloku ne bih znao, ima dosta Vector končanica tamo, ipak moraš sam da proveriš.
A što se tice balističkih koeficijenata takođe ih ima u Streloku, kad izabereš dijabolu koju koristiš izađe i BC.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Joca said:
1. u Streloku ima dosta Vector Optics končanica, pa pogledaj koja odgovara.

Verovatno zbog teme na mom telefonu moj Strelok izgleda ovako :lol: :lol:

Zbog cega mi je izbor koncanice malo otezan inace koristim fraj verziju pa sam isprva mislio da je zbog toga.
Koliko kosta Strelok Pro

Mislim da free verzija nema mogucnost izbora dijabole ili je ja nisam nasao.

A za ovo si mi dobro rekao moram proveriti u papirima koji su stigli uz optiku.

Pozdrav dobri ljudi treba mi savet za optiku. Planiram da uzmem HAWKE FRONTIER 30 FFP 5-25X56
MIL PRO RETICLE (900€), pa me zanima strucno misljenje?

pa mislim da za te pare ima i boljih optika, ali je najbolje pogledati na stranim sajtovima
ako treba savet za uvoz mogu vas uputiti na osobu koja moze pomoci

Možda se kolegi baš taj Hok sviđa ali i ja mislim da za toliku lovu može oho-ho bolja optika da se pazari. Pitanje je naravno i koji su uslovi, osim budžeta i FFP.

Da bude ffp, "Christmas tree " koncanica, ako imate kakve konkretne predloge recite i da bude tu od 800 do 1000 €, sto se tice hawke frontier 30 ffp 5-25x56 to im je top ponuda

Iceman said:
Zbog cega mi je izbor koncanice malo otezan inace koristim fraj verziju pa sam isprva mislio da je zbog toga.

Kolega odeš na browzer i tamo ukucaš strelokpro, skinućeš neku pro verziju, neće biti najnovija ali će ti raditi posao. Kada skineš pro verziju onda ćeš naći i končanicu.

Pozz

Ledeni said:
Možda se kolegi baš taj Hok sviđa ali i ja mislim da za toliku lovu može oho-ho bolja optika da se pazari. Pitanje je naravno i koji su uslovi, osim budžeta i FFP.

Koleka ledeni imate li konkretno neke predloge?

Nemam predlog za vas, jer je vrlo nezahvalno tako predlagati "na papiru", ali mogu da kažem šta bih ja pazario kada bih za optiku mogao da izdvojim 1.000 evra ili malko više.

1. Athlon Ares 4,5-30x56 FFP MIL IR Flat Dark Earth
2. Athlon Ares 4,5x30x56 FFP IR MIL
2. Vortex Viper PST 5-25x50 Gen II

Imajte samo u vidu da je vrlo komotno ovako iz fotelje preporučivati nekome kako da spiska hiljadu evra :lol: . I da ja trenutno vagam da li da pazarim optiku od 250-300 evra, te ovo ipak uzmiote sa rezervom. Ali, da sam ja u pitanju, pazario bih jednu od one tri.

P.S. Razlika između prve dve je samo u boji, a meni se opasno sviđaju ove "bronzirane" i "zemljane" optike. Tako se lepo slažu uz neku diskretnu camo šaru na kundaku :cool: .

General_RM said:
Pozdrav dobri ljudi treba mi savet za optiku. Planiram da uzmem HAWKE FRONTIER 30 FFP 5-25X56
MIL PRO RETICLE (900€), pa me zanima strucno misljenje?

druže kupi japansku optiku to ti je moj savjet ako možeš da je kupiš,vidi preko voje on ti može pomoći
jednom kupiš dobru stvar i ne boli te glava........kad daješ 1000 možda pridaš još koju stotinu i nemaš probleme..........

Gospodine Ledeni vi niste ni malo naivni, ovaj atlon zaista jeste ubitacan... Sad se i ja dvoumim da li dati 900 ili 1200 :lol:

Users who are viewing this thread

Back