Slavia 631 svasta nesto

Koliko znam, ne bi trebalo ovako da stoji cev. Manje vise preciznost, oba nisana su na cevi ali se postavlja pitanje dihtovanja izmedju cevi i cilindra.

Tako stoji cev i na mojoj Slaviji, fabrički je tako ali ne utiče na preciznost a i dihtuje odlično, ne diraj ništa i pucaj

Proka said:
Koliko znam, ne bi trebalo ovako da stoji cev. Manje vise preciznost, oba nisana su na cevi ali se postavlja pitanje dihtovanja izmedju cevi i cilindra.

Baš tako čovek isto to primećuje u svom videu i navodi da može uticati na kompresiju,mada s druge strane gledano "o" ring je od gume i malo deblji tako da bi trebao kompenzovati sve to.Na jednoj pušci ipak cev stoji pravo u odnosu na osu cilindra.Eto to je detalj koji sam zapazio gledajući sasvim slučajno taj video zapis.
Volim ovakve teme da podelim sa Vama jer uvek čujem nešto novo i realno pojašnjenje za takve pojave.

Glock17 said:
CZ-631-Lux.jpg

Kod mene je cev u osi, ali što reče kolega @Proka to ne može da utiče na preciznost zato što su oba nišana na cevi.

Postoji mogucnost da nista nece smetati prilikom upotrebe. Ali, s' obzirom da ja bas i volim oruzije zbog preciznosti samog sklopa, meni bi to neslaganje "bolo oči" za sve pare. Morao bih da ispravim, makar i zubima glodao višak materijala.
Ne kažem da treba da glodješ, to je moje vidjenje stvari, mozda i ja nisam baš "u vinklu 100%".

Da video sam na videu što je kolga @Dusambej okačio da se to relativno lako rešava, iskreno meni to ne bi smetalo ako ne utiče na preciznost, bolje to nego kriva cev na primer, kriva cev to je baš veliki problem.

Proka said:
Postoji mogucnost da nista nece smetati prilikom upotrebe. Ali, s' obzirom da ja bas i volim oruzije zbog preciznosti samog sklopa, meni bi to neslaganje "bolo oči" za sve pare. Morao bih da ispravim, makar i zubima glodao višak materijala.
Ne kažem da treba da glodješ, to je moje vidjenje stvari, mozda i ja nisam baš "u vinklu 100%".
Jeste u pravu si imam neko "tehničko prokletstvo" da sve mora biti u dobrom stanju a znaš kako je ljudima koji gledaju našim očima na tehničke stvari,nisam mašinac ali odrastao u takvom okruženju,deda mehaničar,ćale maš.inženjer,mladji burazer takodje,pa zamisli primenu mašinskih tolerancija čak i prilikom stolarskih i gradjevinskih radova,.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

Sve te razumem, pre neko vece probam u klubu neke Zastavice sto smo pribavili i na jednoj primetim da je cev malo kriva na dole. Nije do brave, sama cev je iskrivljena. Odmah sam dobio zelju da je odnesem kuci i na presu ispravim. Na zalost, ne posedujem masinu za ispravljanje puscanih cevi. :D
Svako je lud na svoj nacin. Mozes ti ovo da sredis, siguran sam, samo ako se resis.

Ne bih bio ja da ipak sam ne probam uhvatio malopre sat vremena i rasturio jednog zamorca iz kluba sa poznatom simptomatikom,na prvoj slici se vidi početak koji je sjajniji od ostatka kanala ali ujedno i višlji pošto je samo taj deo jedina kontaktna površina.Markerom sam obeležio kako bih imao uvid koliko skidam materijala,zadnja fotka kako bi trebalo i da bude probao cev i to je to ponovo sve skinuo kako bih sredio malo i bravicu dosta je zapekla od stajanja.Uslikaću sutra osu cevi kada sve vratim Ne zamerite na poduzem opisu ali za mene novo iskustvo a možda nekome olakša servis..
e23c38412a933f2de05885385f31dac6.jpg
9f0348f1c08e221ff1b86dd3dee9d31f.jpg
a60e27d00bc5644a56ff33893618992c.jpg

Kolega ne bi bilo lose pre neke obrade da sublerom izmeris dali ti se rupica od transfer porta poklapa sa ulaz na samu cev, tako ces znati treba li da nesto obradjujes da bi cev legla jos malo nize.
To je neko moje misljene.
Jer badava da obradjujes deo koji si slikao ako se cev lepo sklopila da nema nikakvog lufta.
Jos jedan podatak :
Ja sam kod moje zastave da bi cev doterao u centar koristio list papira sirine 1cm i duzine oko 5cm, zatim skidam gumicu ubacujem taj listic i sklapam cev.
Na taj nacin dobijam otisak gde nesto smeta i sta mi ne dozvoljava da se cev ne sklopi lepo .
Mozda gresim ali ja bih tako nekako testirao pa onda obradjivao.
Jos nesto, na slici vidim gumicu za cev obavio bi merenje i bez gumice da vidim cisto dali bi se mozda tad cev vratila u osu.
Sve najbolje

Vincester said:
Kolega ne bi bilo lose pre neke obrade da sublerom izmeris dali ti se rupica od transfer porta poklapa sa ulaz na samu cev, tako ces znati treba li da nesto obradjujes da bi cev legla jos malo nize.
To je neko moje misljene.
Jer badava da obradjujes deo koji si slikao ako se cev lepo sklopila da nema nikakvog lufta.
Jos jedan podatak :
Ja sam kod moje zastave da bi cev doterao u centar koristio list papira sirine 1cm i duzine oko 5cm, zatim skidam gumicu ubacujem taj listic i sklapam cev.
Na taj nacin dobijam otisak gde nesto smeta i sta mi ne dozvoljava da se cev ne sklopi lepo .
Mozda gresim ali ja bih tako nekako testirao pa onda obradjivao.
Jos nesto, na slici vidim gumicu za cev obavio bi merenje i bez gumice da vidim cisto dali bi se mozda tad cev vratila u osu.
Sve najbolje
Da tako nesto rade slicno i zubari da provere naleganje zuba ,nisam mnogo skidao moyda samo 0,3'-4 mm ali imam jos fore da stavim papir pa da vidim.

Moje mišljenje je da nije dobro nalegalo baš pre ovog poduhvata, jer cev je uvek u osi kada je puška nova, od godina korišćenja vremenom mora malo da se koriguje...

Stavio sam papir izmedju da proverim da li su rupe na cevi i bloku u osi ,ne mogu da okačim sliku tapatalk mi udario limit neki.

Users who are viewing this thread

Back