Proka said:Koliko znam, ne bi trebalo ovako da stoji cev. Manje vise preciznost, oba nisana su na cevi ali se postavlja pitanje dihtovanja izmedju cevi i cilindra.
Glock17 said:
Nekad pitam pa kako prodje ,ko pita ne skita.Proka said:I meni mi je em milo, em drago sto delis ovakve teme sa nama.![]()
Jeste u pravu si imam neko "tehničko prokletstvo" da sve mora biti u dobrom stanju a znaš kako je ljudima koji gledaju našim očima na tehničke stvari,nisam mašinac ali odrastao u takvom okruženju,deda mehaničar,ćale maš.inženjer,mladji burazer takodje,pa zamisli primenu mašinskih tolerancija čak i prilikom stolarskih i gradjevinskih radova,.Proka said:Postoji mogucnost da nista nece smetati prilikom upotrebe. Ali, s' obzirom da ja bas i volim oruzije zbog preciznosti samog sklopa, meni bi to neslaganje "bolo oči" za sve pare. Morao bih da ispravim, makar i zubima glodao višak materijala.
Ne kažem da treba da glodješ, to je moje vidjenje stvari, mozda i ja nisam baš "u vinklu 100%".
Da tako nesto rade slicno i zubari da provere naleganje zuba ,nisam mnogo skidao moyda samo 0,3'-4 mm ali imam jos fore da stavim papir pa da vidim.Vincester said:Kolega ne bi bilo lose pre neke obrade da sublerom izmeris dali ti se rupica od transfer porta poklapa sa ulaz na samu cev, tako ces znati treba li da nesto obradjujes da bi cev legla jos malo nize.
To je neko moje misljene.
Jer badava da obradjujes deo koji si slikao ako se cev lepo sklopila da nema nikakvog lufta.
Jos jedan podatak :
Ja sam kod moje zastave da bi cev doterao u centar koristio list papira sirine 1cm i duzine oko 5cm, zatim skidam gumicu ubacujem taj listic i sklapam cev.
Na taj nacin dobijam otisak gde nesto smeta i sta mi ne dozvoljava da se cev ne sklopi lepo .
Mozda gresim ali ja bih tako nekako testirao pa onda obradjivao.
Jos nesto, na slici vidim gumicu za cev obavio bi merenje i bez gumice da vidim cisto dali bi se mozda tad cev vratila u osu.
Sve najbolje
Dusambej said:Nisi mi dao mira napravio otisak da vidim kako naleže to je to.
Sent from my Redmi 6A using Tapatalk