Znaš kako, tajna je. Ja od šmirglanja okidača velike pare uzimam, ne mogu da delim znanje :lol: :lol: :lol: .
Počeo sam sa 1000 (bolje da sam sa 800), pa 1500 (trebalo je i 1200), 2000, 2500 i 3000 šmirglom i fino polirao na kožnom kaišu.
Po pravilu, kada pređeš na drugu šmirglu treba da promeniš smer šmirglanja i šmirglaš dok se ne skinu risevi od prethodne šmirgle, onda prelaziš na sledeću i opet menjaš smer.
Nisam menjao smer iz razloga da ako pogrešim i ostavim tragove šmirglanja, ti tragovi budu u pravcu kretanja jednog dela okidača preko drugog dela a ne poprećni. Na slici se vide ti tragovi po malo jer je bez promene smera šmirglanja teško dobiti savršenu površinu. Mada kako god da šmirglaš, 3000 šmirgla ostavlja vidljive tragove. Tek pasta posle toga može stvarno da ispolira da nema tragova.
Prelazio sam na sledću šmirglu kada više ne vidim riseve od prethodne smirgle, što i nije baš lako uočljivo kada ne menjaš smer šmirglanja. Ali nije problem.
Koliko je trajalo ne znam. Duže nego što mi se svidelo

. Možda pola sata, ne znam. U svakom slučaju se ovo ne radi na brzinu. Treba paziti da deo bude uvek pod istim uglom (što je naravno nemoguće), da celom površinom budu isti tragovi šmirgle pre nego što pređeš na sledeću, svaki čas gledaš kako je ...