Поштовање,
Улових данас Славију 631.
Тек сам је малопре распаковао, пробао сам код продавца пар дијабола а овде у стану немам где да пробам тако да неких детаља о њеном понашању још немам.
Утисци, за мене што нисам узео ваздушару честито последњих 15-20 година - солидна.
Луфта нема нигде на цевки, проверавао сам.
Окидач чкрипуће мало, оно прво колено, ако се тако може назвати, ландарало кад сам узео и није се враћало. Кад сам мало дотегнуо шрафић средило се ландарање и генерално отежало окидање. Колико - појма немам, немам сучим дупоредим.
Брзина - немам ни то да упоредим и да по осећају сконтам да ли јој фали нешто.
Кундак делује ок, пар чвркица али не бих дирао ништа ја ту.
Брунир исто изгледа солидни, да ли је рађен или не знаће можда неко искуснији кад види, ја баш и не могу да оценим али делује добар, ивице текста су оштре (можда није много шмирглано, хах). Ту и тамо огреботина нека.
Ипак је Маде ин Чехословакиа, не могу очекивати баш девојку кад је средовечна тетка.
Нишан на њој комплетан, окреће се по обе осе.
Е сад, долазимо до неизоставног дела сваке куповине половњака - проблеми.
Пар милиметара фали, а то девојци срећу квари.
Тек у стану вечерас приметим да је цев канда мало укриво.
Узмем лењир, наслоним на цилиндар, пробам да управим - ма криво. Одокативно - пар милиметара, можда 3-4мм код врха цеви.
Метнем је бочно на сто, с једне стране нишан удара у таблу, с друге стране кад је окренем у ваздуху виси.
На последњој слици се види да је растојање од цеви до лењира код црвене тачкице мање него код плаве.
Држао сам што сам правије могао и гледао да сликам вертикално, да се најбоље види.
Питање - где бих ја у НС њу могао однети на неки претрес изнутрица и да се цев провери и исправи ако је потребно?
Тренутно ми је у оптицају НС и околина једино.
Подужи текст, ал' фала на читању и унапред фала на одговорима.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk