Danas sam prvi put malo ozbiljnije isprobao i testirao FX Hybrid slagove. Definitivno, treba još testirati u drugačijim uslovima, ali i ovako sam dobio neke zaključke.
Prvo da napomenem da je duvao prilično nezgodan, na momente jak vetar. Da je bio konstantan manji bi problem bio, ali duvalo je prilično neprevidivo. Prva zastavica na 25m miruje, a druga na 50m nosi. Dune naglo pa prestane, promeni pravac u trenutku, ali... to što je duvao vetar i nije neko opravdanje za Hibride, a evo zašto:
dakle, posle prve ispucane grupe jako sam se razočarao. Onako smoren, odmah napišem drugarima sa foruma na Viberu "uh, ovi Hibridi su sr*nje". Malo se smirim, ispucam još nekoliko grupa, ali nezadovoljstvo je ostalo. Pogotovo kada sam posle Hibrida ispucao nekoliko grupa sa JSB Heavy dijabolama, moje razočaranje je bilo još veće.
Ali, kao što kažu, treba malo vremena da se utisci slegnu. Dođem kući, "provučem" grupe kroz Range Buddy (mali Android softver koji meri prečnik grupa), pročitam vrednosti i malo se zamislim, pogotovo što smo moji drugari i ja manijaci preciznosti i uvek težimo boljem (mada ja ipak i dalje najviše volim da pucam, to mi je najvažnije).
Na kraju ne znam šta bih rekao? Moja cev je "obična" ST (Smooth Twist), dakle nije slag cev. Grupe možda i nisu tako loše, ali nema dodirivanja rupa od slagova, već svaki "šara" za sebe. Jesu grupe relativno uske, 35-37mm, ali pogledajte samo jednu kontrolnu grupu sa JSB Heavy i to po istom vetru i istim uslovima. Značajno bolje. Siguran sam da bi neki bili zadovoljni ovakvim rezultatom (kako vreme prolazi i meni se, objektivno, čini solidno), ali ja bih voleo da su grupe još uže i bolje. Sledeći test će biti u zatvorenom prostoru, bez uticaja vetra i atmosferskih prilika, pa ćemo videti.
Evo na kraju odabrane grupe ispucane sa Hibridima:
... i jedne kontrolne grupe sa JSB Heavy po istim uslovima (10 komada):