Već smo o tome diskutovali, a pr(a)vo pitanje je bilo šta je uopšte za nas sa vazdušnim oružjem "long range". U sklopu toga, mislim da nije tačno da vazdušne puške nisu osmišljene za LR. Neke traciocionalno konstruisane puške svakako nisu, ali danas postoje moderne PCP puške koje su namenjene i za LR. Ovde se naravno misli na ono što LR predstavlja u svetu vazdušnih pušaka. Šta više, takve puške je grehota koristiti za pucanje na malim distancama od 10-20-50m, pogotovo što danas imamo slagove koji su namenjeni upravo da veće daljine. Takođe je bitno i razumeti da LR u vazdušnom svetu nije isto što i u vatrenom. Zato, porediti vazušno i vatreno oružje nema baš mnogo smisla, jer se radi o dva sasvim različita sveta u svakom pogledu. Zato mislim da nikako nije smešno nazvati LR pucanje na 200-300m "smešnim". Pogotovo što je kod nas svako pucanje vatrenim oružjem na daljinama većim od nekih 200m samo misaona imenica. Ko je probao LR na 300m iz vazdušne puške, shvatio je da je daleko od smešnog. A čak i da nije, neko voli vazdušno, a neko vatreno, pa svako ima izbor.
PS. da ne bude zabune, mene pucanje vazdušnim oružjem na velikim daljinama ne privlači previše i nije mi primarno interesovanje, osim što volim da se oprobam, tako da ovo pišem kao neko neutralan i naravno, kao lični stav.