Slug zrna, slug cevi - teme i dileme

Joco poprilicno se slazem sa tobom ali kao i u svemu, treba da postoje neke razumne granice. Cena slaga od recimo 25din je po meni previse. Nije da nemam da dam te pare, nego ne zelim jer nema nikakvog opravdanja (9mm metak kupujem za 50din) To sto sam za Glock dao silne pare, ne znaci da treba da platim metak 500din :) Pogotovu sto je vazdusno oruzje vrlo cesto nesto cime se klinci uvode u neke "ozbiljnije vode" i to vezbanje treba da bude sto jeftinije.
Naravno, kao sto ti rece, ovo je moj stav.

Naravno, ja poštujem svačiji stav. Diskutujemo, pričamo, a svako će raditi kako on voli i želi.

ja se slazem sa kolegom joe da su cene slagova bezobrazno skupe jer porediti metak sa centralnim paljenjem ili ivicnim, nebitno i olovo sabijeno presom u nekoj supi iza kuce u pocetku je zaista besmisleno. tehnologije koja se koristi za jedno i drugo su kao d... i glava.
Proizvodjace slagova i dijabola bih nazvao ljudima koji zloupotrebljava nasu bolest.
platio sam 100 hybrida 2500 dinara, mislim da je to prva, jedina i poslednja kutija koju sam kupio, jesu odlicni ali se osecanim porevarenim kad to kupim
svakako da ljudi treba da zarade na svom prozivodu ali 240g olova ne bi smelo da kosta toliko ako je kila 300 dinara, realna cena neka bude 500 dinara a ostalo je kradja.
ima i u jocinoj prici istine, ako neko uziva neka da pare za svoj hobi i uziva u njemu maksimalno.

Svesno smo ušli u sve to. Znamo cene, a i proizvođači znaju koliki smo ludaci. Kao što se vidi, naša kuknjava njima ništa ne znači. Dakle, ostaje nam samo "take it or leave it". A proizvođači znaju da će većina reći "take it".

to sve stoji, i to da je prava cena necega ono koliko su ljudi spremni da plate za to, zakon potraznje, i ostali beskrupolozni izrazi modernog sveta
vreme je da radnici preuzmu sredstva proizvodnje i ...
zaneo sam se malo
ali postoji i moral cak i u poslu

Za sebe stopostotno znam da ako ce me slag kostati vise od dinar dva nema sanse da ga kupim...nisam stipsa ali je princip u pitanju.
Ako sam otisao na streliste i treba da se stiskam koliko cu komada da ispalim..jebes ti taj sport.Gde je tu uzivanje?
Sa dijabolom provereno znam da mogu da gadjam na daljinama do oko 200m pa cemu onda bacati pare..to sto cu potrositi 50 dijabola dok ne na djem metu..koga briga..jeftine su.Kad nadjem metu onda gadjam i jurim grupu.A da odem i stisnem se sa 15-20 slagova na streliste zato sto kostaju xy para..ne dolazi u obzir..pa gde je tu zadovoljstvo.Ko od vas ispuca 500-1000 slagova u danu??Niko pretpostavljam..e ja volim da ispucam nekoliko kutija dijabola iz meraka.Tako da se vratim na prvu recenicu..dinar dva i moze..pa nisam platio pusku i opremu par hiljada evropskih da bi ispalio par desetina projektila i onda je glancao i gledao.Ende

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

joe said:
A kako si naucio da stanes sa dijabolama, daj nauci i mene :p
nisam stao,dijabole cuvam ko oci u glavi nesto od stare zalihe jer sam cuo da ove nove nesto nisu u vinklu sto bi rekli,radje mi je ispaljivati skuplje slagove na 100++ metara i sacuvati dijabole,pod sacuvati dijabole mislim ne ispaljivati preko 100-150 dijabola po gadjanju nego se zasitim slagovima :lol:

Meni je jasno odavno
Prešao sam na slagove potpuno
Skupi jesu ali brate znam šta pucam kad i kako.
Prevazišao sam metu i te merake odavno nemam
Treba tona da se ispuca da se merak zadovolji ,to je prošlost
Slag je slag i zna se za šta je napravljen- extreme long range ili lov i tačka kraj....

Meni malo nije jasno sta ce ti vazdusna puska ako ti je merak "extreme long range" (ako nije smasno tako nazvati pucanje na 300m ili manje) i zelis skupu municiju. Da bi pogodio nesto vazdusnom puskom na 200+m moras da das 2500e, da bi pogodio nesto "pravom" puskom na 600+m treba ti 700e. Naravno, ako ti to lezi, samo napred.

Mislim da su ovde mnogi članovi dokazali da mogu vrlo uspešno da pogadjaju 200+ metara sa 4-5 puta jeftinijim puškama.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Svaka cast svima na rezultatima koje postizu vazdusnim oruzjem pa i tebi i tvom artemisu ;) Jako je napredovala ta tehnologija u poslednje vreme. Ono sto je poenta moje price je da za long range vazdusna puska nije pravi izbor alata. Niti je osmisljena za to niti joj je to namena.

Već smo o tome diskutovali, a pr(a)vo pitanje je bilo šta je uopšte za nas sa vazdušnim oružjem "long range". U sklopu toga, mislim da nije tačno da vazdušne puške nisu osmišljene za LR. Neke traciocionalno konstruisane puške svakako nisu, ali danas postoje moderne PCP puške koje su namenjene i za LR. Ovde se naravno misli na ono što LR predstavlja u svetu vazdušnih pušaka. Šta više, takve puške je grehota koristiti za pucanje na malim distancama od 10-20-50m, pogotovo što danas imamo slagove koji su namenjeni upravo da veće daljine. Takođe je bitno i razumeti da LR u vazdušnom svetu nije isto što i u vatrenom. Zato, porediti vazušno i vatreno oružje nema baš mnogo smisla, jer se radi o dva sasvim različita sveta u svakom pogledu. Zato mislim da nikako nije smešno nazvati LR pucanje na 200-300m "smešnim". Pogotovo što je kod nas svako pucanje vatrenim oružjem na daljinama većim od nekih 200m samo misaona imenica. Ko je probao LR na 300m iz vazdušne puške, shvatio je da je daleko od smešnog. A čak i da nije, neko voli vazdušno, a neko vatreno, pa svako ima izbor.
PS. da ne bude zabune, mene pucanje vazdušnim oružjem na velikim daljinama ne privlači previše i nije mi primarno interesovanje, osim što volim da se oprobam, tako da ovo pišem kao neko neutralan i naravno, kao lični stav.

Koliko sam skontao fx hibridi su samo kod nas papreno skupi, krale ima za 14e 6.35 12e 5.5, jsb jos jeftinije itd. E sad ko je kako u mogucnosti da ih dotera. Ja kad sam imao priliku uzimao sam na vece kolicine dijabole slagove i sta mi je trebalo ovde kod nas jedino mi povoljno ZAN deluje od svega

@joca U pravu si, long range je relativna velicina :) Stvarno neki od nas postizu odlicne rezultate s obzirom koja je vrsta pusaka u pitanju. Bitno je da se dobro zabavljamo i druzimo, pa ko sta voli.
@Michael Ja sam presao na ZAN jer mi se dobro pokazao u mojoj pusci, tamo mogu da ga nadjem za 12e 200kom a imam varijantu da mi ga dobace do BGa.

joe said:
Meni malo nije jasno sta ce ti vazdusna puska ako ti je merak "extreme long range" (ako nije smasno tako nazvati pucanje na 300m ili manje) i zelis skupu municiju. Da bi pogodio nesto vazdusnom puskom na 200+m moras da das 2500e, da bi pogodio nesto "pravom" puskom na 600+m treba ti 700e. Naravno, ako ti to lezi, samo napred.
Pa ne volim bum bum
Više mi se dopada fsssss...

Users who are viewing this thread

Back