SNOWPEAK P35 6,35mm

Kako vidim da se tema zalaufala u vezi p35
Imam par pitanja.
Koliko plaćate te ručno pravljene modifikacije?
Mislim puška košta 59000 fabrička.
Kad sam gledao Hama regulator je koštao oko 110€ + carina i poštarina, o ručno pravljenim plenumima da ne pitam, pa onda cevi od 700mm ( neko pominje i Fx znači 200€ min ).
Carbon rezervoar još koja stotkica....
Jel ja ovde grešim Il je p35 stigao do 1200 € koliko košta i Fx polutka neka koji može fabrički da pljuje i 80 Dzula snage?

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Pa nije bas tako, kad sam uzeo p35 gledao sam nesto jeftinije da uzmem jer mi budzet nije bio veliki, nebitno to sad, izasla me je tada oko 630e, i sve sto sam do sada radio me je izaslo malo manje od 300e, nek bude 300e. Strugar sto mi je sve radio, mi nije naplacivao kako bi nekom drugom naplatio jer mi stalno nesto radi. Najskuplja stvar od svega je bio liner, koji je oko 14.000 din. Tako da sam i dalje ispod 1000e, neka bude i 1000 i 1200, ja te pare za neki fx nisam imao ni tada ni sada 🤣
Ovako sam deo po deo uzimao i polako radio, i vise volim sam da nesto uradim, sklopim nego na gotovo da dobijem 😀

Jel mozes da okacis dimenzije plenuma ako mi bude trebalo da ga pravim? Ja se lomim da kupim p35 pa jos ne znam 5.5 ili 6.35 ali svakako bi nesto radio na njoj.

Pa ako te hvataju tolike fantazije mozes da nakarikas i 2000e.
Nema potrebe sve da se radi. Ako hoces tako onda kupi drugu pusku.
Regulator uz malu doradu radi super, cevi su dosta precizne(imao sam prilike da probam nekoliko pusaka i sve su bile ok) a ako trazis perfekciju, nema garancije da neces morati da menjas i na FX -u cev.
Carbon rezervar tek ne vidim smisao. Da napunis pusku traje 15sek.
Ako od nje pravis FX pusku onda je sigurno bolje da kupis FX onda.
Mene je kostao taj plenum i dosta vremena za stelovanje. Dobio sam 2.2g da lete 280m/s i jako preciznu pusku.
I opet bih kupio istu cak i da dobijem losiju cev ima rezona da se promeni.
Na kom pritisku imas 280m/s sa 2.2g na 45cm cijevi?!
P35ica, da fino i efikasno radi u 5.5 kalibru sa originalnom cijevi i dodatnim plenumom, nekih 50-55J je plafon.

@DejanPavlovic Huma regulator ti nije potreban ako fabricki radi OK, a i ako ne radi vrlo je jeftino da se zamijeni par gumica unutra, pritom odmasti regulator po potrebi jer znaju biti puni masti.

Pa nisam merio konacan pritisak na regulatoru. Ali brzina pocinje da pada na 155Bara. Puska trosi ispod 8ccm/J i imam oko 30 dijabola sa rezervarom. A sa laksom dijabolom 1.65g oko 60.

Jel mozes da okacis dimenzije plenuma ako mi bude trebalo da ga pravim? Ja se lomim da kupim p35 pa jos ne znam 5.5 ili 6.35 ali svakako bi nesto radio na njoj.
Dužina plenuma je 12+3.5 cm u cijevi. 1.5 cm debljine stjenke i napravljen od čelika. Zapremine 6cm/kubnih.a ako hoćeš dati ću ti broj Tel. Od momka koji radi te plenum i koji je expert za PCP puške

Pa da napisem jos nesto. Posto mi se spoljalna cev lajnera nije svidjala kako sam uradio, napravio sam novu, jer je ona prva bila šavna cev, a sada sam nasao bešavnu i to sad mnogo bolje izgleda
571cadf08f96ffab2f58bc8b7f78eb50.jpg
70dfcfde2af11d936f8bff2db08f5290.jpg

Na lajner sam na 3 mesta navukao karbonsku cev, nisam mogao celom duzinom iz razloga sto je on 9mm karbonska cev sto bi trebala da se navuce na lajner je 9mm unutrasni precnik i jednostavno nisam mogao da lajner uguram u nju a nisam hteo da lajner smirglam da ga stanjim... tako da sam to resio ovako na 3 mesta, cev je lepo legla nema lufta i mogu da je izvadim kad hocu
47b0fa7da1d0a263ff01be491620402a.jpg

Bilo je tu jos nekih sitnih prepravki oko moderatora zvuka, ostavio sam fabricki, da li cu ga posle menjati, videcu... treba jos sraud da namestim da se ne vidi deo cevi izmedju prigusivaca i stubica koji nosi optiku, spoljnu cev lajnera cu brunirati samo da nadjem vremena. Iii to za sada izgleda ovako
f5819adcc48056291cc57c7b1e53089e.jpg

Nabavio sam tripod kod brace kineza, dosta lep i kvalitetan, neku nozicu zadnju sam nabudzio na brzinu ali mi se ne svidja, pa cu to malo preraditi jos.

Danas malo pucao. I grupa na 40m izgleda ovako
fc8a314e16291c3051750aee688f58f4.jpg
256a996ee8d432d3967058ebbe6fc276.jpg

Ja cu samo kazati, svaka cast vama koji mozete da sirite rupu na meti, znaci sa tripodom i zadnjom nozicom ja se toliko tresem da je to strasno moze to bolje vrv, samo malo vezbe, a i sto me je zajebavao, ja kad se oslonim na njega on se uvija, treba neki cvrsci da nadjem, mozda i okidac da ispoliram da to lakse ide
Pucao sam sa jsb 1.645g i brzina je bila oko 282-283ms
2dd66557bb65991c4de9612bf6baa7a0.jpg

Ostaje mi da se malo igram sa brzinama, da vidim hoce biti neke razlike. Probao sam i jsb od 2.2g najvise sam izvukao 260ms.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Pozdrav,

Najzad mi se vratila pucaljka iz servisa... "Greensport" nema majstora za PCP puške u Nišu, pa je moralo da se čeka. Sad, da li je majstor uspeo da je opravi 100%, više i ne mogu da se nerviram, ionako ispustim Bogu dušu svaki put posle pumpanja.

Elem, dopumpao sam nekako u petak do 200 bara, a u subotu sam izašao i ispucao 3 okvira na 25m. Koristio sam H&N Baracuda 6.35mm / 2.0g i H&N Field Target Trophy / 1.3g (to je otprilike to što imaju u "Greensport"-u).

Na levoj meti sam mogao da vidim da i na tako maloj razdaljini Baracuda pada tik ispod centra, ali se lepo grupiše, dok je FT Trophy padao skoro pa u centar. Par klika nagore i ulevo, i na desnoj meti sam uspeo da svih 8 komada smestim u crno. Izgleda da lakše dijabole bolje rade posao na kraćoj distanci?

Ako danas stignem da odem na "poligon" okačiću još par slika.

Attachments

• viber_image_2024-04-27_14-55-27-053.jpg
    viber_image_2024-04-27_14-55-27-053.jpg
    221 KB · Views: 34
Sad, da li je majstor uspeo da je opravi 100%, više i ne mogu da se nerviram,
Ako je bila na servisu u Bariču, onda možeš biti siguran da je 100% sređena i setovana.
ionako ispustim Bogu dušu svaki put posle pumpanja.
Ništa neobično za ručno pumpanje, pa makar puška i pumpa bili najbolji na svetu :)
Izgleda da lakše dijabole bolje rade posao na kraćoj distanci?
Mož' da bidne, al' ne mora da znači. To ćeš jedino ustanoviti testiranjem što više različitih dijabola. Druge nema.
U svakom slučaju, srećno!

Umrećeš kolega sa pumpanjem puške u tom kalibru. Više ćeš pumpati nego pucati. Bolje kupi neku bocu, vidi gde može u Nišu da se puni i reši se bede.
Samo sam iskren i ne znam to lepo da upakujem kao kolega Joca.
Što se tiče diabola probaj jsb king i king heavy. Može da se dogodi da budu daleko bolje od h&n.
Želim ti puno užitaka sa tvojom puškom.

Ako je bila na servisu u Bariču, onda možeš biti siguran da je 100% sređena i setovana.
Na žalost, nije bila u Bariču i ništa nije sređeno, puška ispušta i dalje. U "Greensport"-u mi se samo smeše i sležu ramenima, to je to prikane, pojedi govna i ćuti.
Sinoć sam na jedvite jade, sa ovom svojom sjebanom kičmom, napumpao na ~190 bara. Sada je već palo na 150 i to je to, mogu da se slikam.

Verujem da se desio propust servisera koji je radio na tvojoj pusci. Nista to nije ni strasno ni tesko da se resi za onoga ko zna sta radi. Idi do Voje nek ti to namesti i ne brini. Ne verujem ni da ce to biti ni preterana skupa popravka da bi se nervirao sto ti nisu namestili u garanciji.

Pozdrav. Hvala svima na savetima - dugo nisam pisao nikakav update o tome šta se dešava kod mene, jer me posao iscrpljuje i fizički i duhovno, a u takvom stanju, posle ~9 sati posla svaki dan, preciznost nije baš nešto što može tek tako da se postigne.

Uglavnom, sledi malo duža serija postova, sa hronologijom događaja i slikama.

Prva dobra vest je bila da su ljudi iz "Greensport"-a, jednom kada je došao malo jači prigovor od mene, ispali korektni. Puška je opet vraćena na servis, opet kod istog majstora, ali ovaj put se on izgleda potrudio i prvo što sam uočio pri povratku puške sa servisa je da je ceo blok gde nipla za punjenje ulazi zamenjen. Puška je držala pritisak, ja sam se prekrstio i zahvalio Bogu, a onda sam pristupio sledećim koracima:

1. Nabavka dobre municije - teže dijabole H&N se, iz Bog zna kog razloga, nisu proslavile
2. Nabavka kompresora (da bih koliko-toliko poživeo da pucam iz kineza);
3. Nabavka kvalitetne platforme za pucanje - jakog i stabilnog tripoda sa sistemom za montažu

1. "Greensport" je u .25 (6.35mm) imao u Nišu samo neke ograničene količine raznih varijanti H&N dijabola i slagova, tako da sam od njih uzeo samo Baracuda Hunter hollowpoint dijabole. Na moju sreću, MP Tropic je imao dobru (i relativno jeftinu) zalihu JSB Exact King, od 1.645g. Uzeo sam 1400 komada, jer smo tako bili u mogućnosti.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    264.8 KB · Views: 23

Users who are viewing this thread

Back