Sugestije, kritike, ideje

Koje discipline bi voleli da vidite na sledećem AGS takmičenju? (možete izabrati više opcija)

• 25m snaga do 7,5J Springerice

Votes: 9 19.6%
  • 25m Snaga do 7,5 J PCP

Votes: 10 21.7%
  • 50m snaga do 16J PCP

Votes: 7 15.2%
  • 50M snaga neograničena Springerice

Votes: 8 17.4%
  • 50m do kalibra 5,5mm

Votes: 27 58.7%
  • 50m do kalibra 6,35mm

Votes: 9 19.6%
  • 90m Slug bez ograničenja

Votes: 19 41.3%
  • 150m Slug bez ograničenja

Votes: 18 39.1%

• Total voters
    46
Ja ne mogu da vjerujem šta čitam
Mi hoćemo da nešto što postoji u svijetu prilagodjavamo nama ,da prilagodjavamo kako je kome k.... ćef.
Ajde da vas pitam
Evo vidim vrh promocija na tv i sa time će se omasoviti a sa tim će doći i jači puno sponzori.Sa jačim sponzorima dolaze jače nagrade,sa jačim nagradama doći će i jači pucači i jača imena.Sa jačim imenima dolazi još jača promocija svuda pa i u svijetu.Sa tom promocijom dolaze i pozivi i svrstavanje u kalendar pucanja u evropi ili svijetu.Zar mislite da će doći evo vidim bugare recimo, da pucaju po nekim seoskim pravilima?
Pa neće jer će vidjeti da smo provincijalci.Ja sam možda niko ali ja neću doći nikad ako se ne bude pucalo po zvaničnim pravilima.Kako da vam dodju stranci ?
Ljudi dajte se udarite u glavu.Ovo je bilo prvo i svaka čast bilo je sve top ali za ubuduće striktna pravila.Zar ćemo zbog zastave iz 1954 godine koja bi da se takmiči da mijenjamo pravila jednog vrh takmičenja??
Sve može u revijalnom dijelu- sve .Ali zvanični dio zna se šta mora da bude.
Izvinite još jednom na dugačkom tekstu ali ovo ide u ludilo.

moja sugestija je da posto ce se na sledecem takmicenju pojaviti dosta veci broj takmicara bude ili vise stolova za pucanje ili drugi teren koji to vec ima,publika treba da bude malo udaljena i tisa, takmicenje pod obavezno da se razvuce na vise dana sa akcentom kad koja kategorija puca(25-50m jedan dan,79-90m drugi i plus revijalni deo ili sta vec), sto se tice pravila takmicenja ona su tu da budu ispostovana do zadnjeg i tu polemike nema.Sto se tice dodatnih kategorija moze ali nevezano za takmicarska pravila ovog tipa i da se ubaci ili poseban dan idi da se odvoji od prvonamenskog dela

Ne znam coveka, ali je to totalno nebitna cinjenica, da se ja ne bih u potpunosti slozio sa Zvezdanom. Malo mi se cini da je od svega pocela da se pravi jedna velika zaj....! Ne znam zasto, ali ne zelim da poverujem da neko zeli namerno da sjebe nesto sto je lepo krenulo i sto mislim da vecina ovde jedva ceka da se ponovo odrzi. Ajde ljudi, lepo postoje pravila koja postoje, ako zelimo da nam neko zaista dodje i da se cujemo jednog dana i dalje od nasih prostora, pa onda moramo po postojecim pravilima i da igramo. Jedino ako neko ne misli da mi sami stvorimo nekog novog monstruma od takmicenja, na kojem ce samo nekolicina nas da se nesto kao takmici?! Mislim da je svako dalje polemisanje, a koje odstupa od vec postojecih svetskih pravila, totalno debilno i neumesno, svako sledece donosenje nekih nasih pravila, ja licno cu smatrati podrivanjem.

Ajde i ja da odgovorim, posto sam tu kao nesto raduckao oko takmicenja.
Zvezdane, nis dobro razumeo uopste ono o cemu pricamo.
Nase takmicenje se zove bencrest izazov i u okviru njega ima pucanja i po wrabf pravilima, i po americkim benchrest pravilima a dodacemo i neke discipline koje odgovaraju podneblju. Ja ne mogu da verujem da ti mislis da ce to to sto neko puca iz diane od 7,5J ili zastave koja ti toliko bode oci da udalji nekog drugog koji sa impactom puca na 90. Svako radi svoje a mi zelimo da pruzimoi priliku i strelcima iz klubova, koji su bar 15x bolji strelci od tebe i mene zajedno da pucaju benchrest sa svojom opremom.
Ono sto svi treba da razumeju je da je AGS vasejenska organizacija pod cijom kapom ima mesta za vise diciplina a ne samo ona koju ti pucas.
Wrabf je svakako daleko popularniji a da ne pricam o FT u odnosu na americki EBR.
Jednog dana ce mozda AGS organizovati i FT takmicenje.

Ja ne znam zašto neko uvek mora da se ponaša kao uvređena mlada, drami i preti nedolaskom ili čim već na takmičenje, kao da će tim činom propasti planeta.

Evo kolega kircan je lepo rekao, i moje mišljenje je da treba zadržati te neke glavne kategorije koje se pucaju svuda u svetu, čime bi bili zadovoljeni oni koji žele da sve "bude po pravilima", plus dodati kategorije za koje ima najviše interesovanja, koje bi privukle veliki broj strelaca i koje odgovaraju našim puškama, navikama itd. Time bi nadam se svi bili zadovoljni, mada izgleda opet nešto smeta.

Nisu nagrade ovde bitne i novac, bitno je doći na takmičenje pucati, nadmetati se, videti fenomenalne puške i dodatnu opremu, privući sponzore i dovesti ih na takmičenje, i to ne da bi davali nagrade nego da osete kakve su to naše potrebe i počnu da nabavljaju i neke druge brendove pušaka, neku municiju ili dodatnu opremu koju sada nabavljamo iz inostranstva kako znamo i umemo.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Ljudi moji, primarno se radi o poštovanju pravila i to u okviru discipline koja se puca. Biće dovoljno različitih disciplina za sve i svi će moći da se oprobaju i osete čari takmičenja. Niko neće biti uskraćen, naravno ako se uklapa u pravila. Biće i za impaktovce i za zastavice i za sve. Dakle: pravila u okviru discipline postoje i ne vidim ni jedan jedini razlog da neko pravi problem zbog Zastava, ako on bude imao svoju disciplinu gde će moći da puca Impaktom.

Kto by tebya ni znal, ad na nego ne obrushitsya...sto bi rekao drug Staljin...ili to ipak bese Pavle Vujisic :lol: :lol:
Upravo o tome sam i pricao, sto Joca sada kaze. Ali ja vidim kako je krenulo da se zele neka pravila menjati od vec postojecih, a da bi neko mogao da puca sa necim svojim, a koje opet spada u neku drugu kategoriju. Koliko ce se kategorija formirati, to je vec druga stvar, ali samo ukoliko se ne narusavaju vec postojeca pravila u okviru kategorije.

wooyadeen said:
Ledeni said:
Prevideo sam kada sam glasao da postoji i predlog za kategoriju springerica 7,5 J na 25 metara. Po meni, ovo je isto odličan predlog. U poređenju sa puškama od 12-16 J Zastave, Slavije i slične puškice nemaju šta da traže, ali verujem da bi bilo zainteresovanih kada bi se springerica na 25 m odvojile na one do 7,5 J i na one od 7,5 do 16 J.

Već smo napomenuli da se takmičenje na 25m održava po wrabf pravilima i da od toga nećemo odstupati. Na pomenutim takmičenjima ograničenje je 12FPE tj. otprilike 12.3J. To je ograničenje a ljudi koji već godinama precizno pucaju u mete uglavnom pucaju sa 10.5j. To je teorija naučena sa interneta (ne mora da ima veze sa realnošću).
Realnost je da je na proteklom takmičenju pobedio je HW77 koji je gle čuda imao baš 10.5j, to za energiju znam sa sigurnošću pošto je puška em bila kod mene na tjuningu par dana pred takmičenje em sam ja merio brzinu takmičarima. Kada bi se rezultat te puške prebacio u PCP disciplinu bio bi ispred FWB800 i nekoliko cezejki i jednog artemisa. Većina slavija, zastavica i ostalih pušaka ispucava jsb exact sa 180-190m što je gle opet čuda oko 10j. Ja se nikako ne bih složio sa tobom da su to neprecizne puške, da nemaju šta da traže na takmičenju te da je kolega glok u pravu i da je HW iznad svega. Takođe mislim da će te neke od kolega sa foruma teško demantovati rezultatima na sledećim takmičenjima.

Zaista, na Vojin post ja nemam šta da dodam.

Očigledno se nismo razumjeli
Ja koliko sam razumio ovo je bilo zamišljeno kao ebr srbija???
Izazov koji je sad napravljen je bio uvertira za nešto što se zove ebr?
Ili sam ja promašio?

Ljudi manite se corava posla , discipline ce biri one koje budu , zvali ih kako god , ko zeli doci ce i pucati a ko ne zeli nece , a samo da napomenem ako se vec prica o americkim ebr pravilima , pa isti ti Amerikanci imaju pravila i za l.r. pucanje vazdusnom puskom.
Licno ja da se pitam (a ne pitam se) takmicenje bi bilo Serbian open i Balkanska pravila , pa ko hoce boce ko nece ne mora ...

zvezdan said:
Očigledno se nismo razumjeli
Ja koliko sam razumio ovo je bilo zamišljeno kao ebr srbija???
Izazov koji je sad napravljen je bio uvertira za nešto što se zove ebr?
Ili sam ja promašio?

Ma kakvi, Mi nikada nismo imali extreme u nazivu, jer nisamo amerikanci pa da ubacujemo extreme, super i slicne prideve ispred svega.
Nase takmicenje se zvalo AGS Benchrest izazov 2021.

Ovo je takmicenje sa dva seta pravila WRABF za puske do 16J i Benchrest za neogranicenu snagu na 50 i 90.

Ono sto je mene najvise iznenadilo je kolicina negativnih kritika po pitanju disciplina u smislu da ce takmicenje izgubiti na vrednosti ako se ubace neke discipline.
Kao prvo i najvaznijje - mi smo amateri i hobisti ma sta neki mislili o svom umecu.
Ovo takmicenje bar sam ja shvatio, kada sam pozvan u rganizacioni odbor, je nacin za promociju streljastva za sve ljubitelje vazdusnog streljastva. Ne mislim da elitizam u bilo kom smislu moze doprineti boljitku.
Sve u svemu, ja se samo nadam da ce ovo takmicenje biti tradicionalno i da cemo privuci jos vise takmicara, koji ce u dobrom raspolozenju moci da razmene iskustva, takmice se i odu kuci sa pozitivnim iskustvom

Kircan me je pretekao... naš turnir je imao u nazivu Benchrest a ne Extreme Benchrest, što je suštinska razlika. Benchrest podrazumeva gađanje sa stola i vrećice sa peskom, a to opet podrazumeva više disciplina, u smislu pravila, vrste i snage pušaka. EBR je nešto drugo.

Metla ili roze zeka, pitanje je sad. :D Kako god, čekamo te da se upoznamo.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Jel moguće da vam makar voja nije rekao

Drugovi prvoborci ovoga foruma vas nekoliko

Nisam stigao da dodjem da vas počistim i uzmem te nagrade

Ajte napravite neki vanredni jebemu oca da dodjem da se ispucam odje nemam skim

Back