T-Eagle 5-20x50 SFIR

Ista stvar je i sa Athlon optikama po pitanju garancije, menja se za novu bez obzira sta je u pitanju..mali je problem sto nije bila kupljena kod nas pa sam morao slati nazad za UK , ali nije ni to problem, reseno..

milion dijabola sam ispalio u 3 kalibra sa impactom i sightronom i samo na klikove pucam
kako prvi dan tako sad radi
i u pravu je voja bio : zveki kupi optiku koja košta minimum kao puška...................
puške su i da se promijene ali dobra optika ne..............

Čak i neki veoma poznati LR strelci koji od tog sporta žive kažu da je sasvim normalno da optika bude skuplja od puške. Mada, u toj priči teško da bilo koja optika može da premaši cenu vrhunske PRS puške. Naravno, džaba vrhunska optika ako je puška nedovoljno precizna. U ovoj našoj "vazdušnoj" priči taj moto definitivno pije vodu, pošto su puške daleko jeftinije i sada i meni zvuči sasvim logično da neko na pušku od 500-600 evra stavi optiku od 1.000 evra, samo ako može da je priušti.

Elem, javio se majstor i rekao da ne može da popravi turet i da je iznanađen koliko je slika kada se gleda kroz ovu kionesku optiku čista i svetla, kao da je u pitanju nešto 2-3 puta skuplje. Ono zamagljenje više ne spominje. Ja više ne bih licitirao sa time da li je majstor dobar ili ne. Čovek je pošteno rekao da ne može da je popravi, ništa nije hteo da naplati i šalje mi je nazad, a ja ću je samo proslediti Skorpiu, neću je čak ni otvarati, pa ćemo od Siniše čuti šta i kako.

Moj skromni stav vezan za optike: uvek kupiti najbolju optiku koju čovek sebi može da priušti, nevezano samo za cenu puške. Rekao sam nedavno mojim drugarima sa foruma da bih bez razmišljanja stavio Kahles od preko 2400€ na Stormridera od nekh 330€. Ako je puška precizna i ako smo zadovoljni njom, onda je po meni besmileno štedeti na optici, naravno, do granice mogućnosti. Ali dobro, ovo je posebna tema i može se o tome diskutovati do sutra.
Što se Ledine optike tiče, vsiguran sam da će Skorpio rešiti stvar ako ikako bude moguće.

Joca said:
Moj skromni stav vezan za optike: uvek kupiti najbolju optiku koju čovek sebi može da priušti, nevezano samo za cenu puške. Rekao sam nedavno mojim drugarima sa foruma da bih bez razmišljanja stavio Kahles od preko 2400€ na Stormridera od nekh 330€.

ja da mogu prodati čistu japansku vrhunsku optiku sightron za 1000 eura kupio bih 80 x od 2500 eura :D :D :D

Optika je odlicna za taj novac i bas steta sto se desio taj peh sa turetom, koji se još i retko koristi. Siguran sam da nikakvog zamagljenje nema, nego da je on uhvatio rukom sočivo, a posle prebrisao.
Verujem da će Siniša koji dokazano ima zlatne ruke za preciznu mehaniku uspeti da to popravi.... A ako ne uspe onda definitivno nemoze niko da popravi.
Slažemo se svi oko uvecanja i kupovine što bolje optike, ali opet lep je osećaj kad kupis i nesto sto ne košta mnogo, a dobijes više nego što si očekivao.

Oni koji su čitali pažljivo videli su da sam izbegavao da "optužujem" servisera iz Kragujevca, jer je sve bilo u domenu pretpostavki. Ni sada to neću činiti, ali zbog kolega koji će se možda nekada naći u sličnoj situaciji moram da iznesem činjenice.

1. Optika je poslata isključivo radi problema sa turetom za windage. Slika je bila potpuno čista i bistra.
2. Serviser je rekao da kvar ne može da se sredi, da su sočiva zamućena i vratio optiku nazad.
3. Bez otvaranja paketa, optiku sam prosledio Skorpiu.
4. Skorpio je konstatovao da je optika oštećena - sočivo je nepovratno zaprljano, turet je izguljen. Problem je bila oprugica i sve je moglo da se reši bez problema da sma odmah poslao njemu. Ovim putem ga molim da se i on oglasi i da postavi nekoliko fotografija.

Odustao sam od zvanja servisera, jer od toga nemam nikakvu korist. Optika je onesposobljena i to je to, ali sam želeo da svi pročitate ovo i uzmete u obzir ako nekada budete moralio da šaljete optiku na popravku.

Ja bih vala optuživao "majstora". Od starta mi je bila sumnjiva njegova priča, te sočivo mutno, pa posle nije mutno nego je odlično, pa ne može da popravi turet itd.
I ja sam pročitao negde na fejsbuku čini mi se da ga hvale, pa sam ti čak rekao da imam njegov kontakt, ali meni je ovo stvarno neozbiljno i daleko od pravog majstora.
Šteta jer je sve moglo biti popravljeno bez posledice, ali šta je tu je. Ja bih je čak naručio ponovo jer si bio zadovoljan sa njom.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Majstor je uradio sledece , skinuo je pola tureta i u tubus naprskao wd 40 , pri skidanju tureta lepo ga je ogulio , mislim da je socivo trajno unisteno , vidi se na fotki snimak kroz optiku , nije greska u poziciji kamere vec je stvarno tako .

Attachments

• IMG_20210121_154007_resize_75.jpg
    IMG_20210121_154007_resize_75.jpg
    1,004.8 KB · Views: 1,527
  • IMG_20210121_151934_resize_17.jpg
    IMG_20210121_151934_resize_17.jpg
    817 KB · Views: 1,527
  • IMG_20210121_142725_resize_42.jpg
    IMG_20210121_142725_resize_42.jpg
    788.8 KB · Views: 1,527
Ne znam sta bih rekao na takve majstorije, ali da pitam tebe Scorpio kao nekoga iskusnog, jel se ne moze otvoriti optika (vec si skinuo turet pa vjerujem da azota vise nema) i pokusa to ocistiti sa sociva?

Tuga, neprofesionalizam, neznanje, cista steta svako se danas zove strucnjak, nikad nisam razumeo ljude koji se prihvataju posla sa kojim nemaju veze, odnosi se na tog servisera a takvih primera broja nema, zao mi je

Pa dal je moguće da je naspricao WD... Pa sta je hteo da tim da postigne osim da zamasti stakla. Stvarno neprofesionalno.... Ime koje je njegov cale pola veka pravio ovaj će brzo da ukalja. Problem kod nas je sto nema izgleda dobrog servisera. Svi smo podržali Ledenog da pošalje ovom u KG, mislis serviser, a ono dundjer. Ko ima ove jeftine optike kao mi, bolje sam da pokusa nesto, pa i da sve upropasti bar se igrao par sati.
Još verujem da Siniša ima nekog keca u rukavu, da ipak nekako osposobi Ledenom da izgura do neke kvalitetnije optike

vrhunska stakla vrhunski mehanizam i vrhunski materijali koštaju a naravno i ko to izradi ....................

Dakle prica ima nastavak .
Posto veoma tesko odustajem od zapocetog resih da u nedostatku specijallnih alata za totalno rasturanje optike pokusam da napravim nekakav prirucni alat .
Uspeo sam u pokusaju i rastavljanju optike u sastavne delove , pri tome sam utvrdio da je " gibanj " opruga pukla na 3 dela , tada sam resio da napravim novu od opruznog celika za koji ne znam koja je opruzna vrednost .Veoma je tesko ocistiti umuljana sociva ipak uz pomoc tecnosti za stakla , medicinskog alkohola i industrijske krpe koja se koristi u stamparijama ocistim sociva .
Nakon sklapanja optike i provere rada tureta kao i provere cistoce slike utvrdih da bi mogla funkcionisati .
Verujem da ce moj prijatelj Ledeni kada mu stigne optika da na nas obavesti da li je operacija uspela totalno , delimicno ili nije uspela .
Evo i par fotki , veoma je tesko slikati kroz optiku telefonom , slika je mnogo lepsa bez kamere a i morao sam smanjiti format fotki da bi ih mogao postaviti .

Par fotki

Attachments

• IMG_20210121_142725_resize_42.jpg
    IMG_20210121_142725_resize_42.jpg
    788.8 KB · Views: 1,450
  • IMG_20210122_094513_resize_85.jpg
    IMG_20210122_094513_resize_85.jpg
    855.7 KB · Views: 1,451
  • IMG_20210122_094516_resize_13.jpg
    IMG_20210122_094516_resize_13.jpg
    745.1 KB · Views: 1,450
  • IMG_20210122_135454_resize_51.jpg
    IMG_20210122_135454_resize_51.jpg
    648.8 KB · Views: 1,451
Au Skorpio kakav si ti doktor, alal vera! Otvaraj servis za optike :D
Još ako Ledo istestira i sve radi kako treba, to bi bilo odlično, povratio bi je iz mrtvih.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Users who are viewing this thread

Back