T-Eagle 5-20x50 SFIR

:D Rođo,prevazilaziš očekivanja...Nisam mislio da ćeš uspeti,prvenstveno zato što kad jedan "majstor" usere,pet drugih nemože ispraviti.Skidam ti kapu za strpljenje,trud a bogami i umeće...

Znam da je neumesno citirati samog sebe ali ovaj put ću to uraditi... :cool:

Glock17 said:
Sad gledajte kad je kolega @skorpio stvarno vrati iz kliničke smrti... :D

Svaka vam čast kolega @skorpio. 👏 :)

Kolega Skorpio je jos jednom dokazao da ima zlatne ruke ne samo za vazdusno oruzje vec i za opticke nisane. Svaka cast skidam kapu!! :D :D

I šta sad? Da odustanem i od Vectora i od Falcona? Meni kao ne treba bolja optika, dovoljan mi kinez od 140 dolara? Zar tako kolega Skorpio? Sad kad sam već preboleo finansijsku investiciju i rešio problem nabavke?

Šalu na stranu, što se mene tiče, nisam iznenađen. Ponovio sam to već mnogo puta na raznim mestima na internetu i u razgovoru sa živim ljudima, ali hajde još jednom ću. Postoje genijalni ljudi koje je Bog tako stvorio da čega god se uhvate - budu uspešni. Šta god vide - mogu da naprave iznova ili da makar poprave da bude kao nekad, čak i kada veliki "stručnjaci" dignu ruke. Nas nekolicina se sa Skorpiom družimo i privatno, mimo ovog našeg sporeta i svi znamo da je čovek zaista izuzetno talentovan za mnoge stvari. Nije ovo prva stvar koju je on "vratio iz mrtvih". Setimo se samo moje Zastave M56 koja je ubačena u prepravljeni kundak i sada izgleda kao sasvim druga puška, stolova, držača, vetrokaza i druge opreme koju je pravio za naše famozno takmičenje, pušaka koje je tjunirao i od sasvim prosečnih primeraka pretvarao ih u vrhunsko oružje... Ali, to su samo stvari o kojima je bilo reči ovde, na forumu. Mi koji ga privatno odlično znamo, znamo šta je sve u stanju da uradi. Nadam se da me niko neće shvatiti pogrešno, ali meni je samo žao što se Skorpio nije posvetio medicini. To kažem mrtav ozbiljan, bez imalo šale.

Jeste pa da napravi kao medicinar projekat Frankenštajn, a naravno znajući ga uspeo bi u tome.

Ledeni samo ti klikći verujem da je ta opruga trajnija od fabričke.

Bravo kolega. Zao mi je sto je "majstor" izgulio turet I napravio ti mnogo veći problem sa sočivom nego što je bila samo popravka te lisnate opruge.... Ali da je optika odmah došla kod tebe i ti to rutinski popravio ne bismo znali za sta te sve bog podario ;)
Jedva čekam test Ledenog, osećam da će sada klikovi biti kako piše na tureti, a ne onih 0.7mm.

Sinisa, stvarno najbolji :D

https://youtu.be/VhOhvlSlb4I

Svaka cast gosn Skorpio, ni ja nisam sumnjao u uspjesnu operaciju.

Sto se tice klikova i opruge, oni ne zavise od nje nego od broja klikova po krugu i tako reci koraka navoja vijka koji pomjera erektor.

Takodje, htio sam ranije da napisem ali stalno nesto prece pa i nemam mnogo vremena za forum, ali, svakako da i turet za elevaciju i ovaj za vjetar imaju svoj uticaj na tu (jednu) oprugu, koja stoji dijagonalno od njih, zato se ne preporucuje ici do krajnjih vrijednosti na klikovima...

SMD said:
Svaka cast gosn Skorpio, ni ja nisam sumnjao u uspjesnu operaciju.

Sto se tice klikova i opruge, oni ne zavise od nje nego od broja klikova po krugu i tako reci koraka navoja vijka koji pomjera erektor.

Takodje, htio sam ranije da napisem ali stalno nesto prece pa i nemam mnogo vremena za forum, ali, svakako da i turet za elevaciju i ovaj za vjetar imaju svoj uticaj na tu (jednu) oprugu, koja stoji dijagonalno od njih, zato se ne preporucuje ici do krajnjih vrijednosti na klikovima...
Naravno klikovi zavise od navoja na turetu , ne radi se o tome vec se radi o trajnosti napravljene opruge pa iz toga moj savet da se ne klikce previse .

U pravu ste kolege... Opaskom za pomeranje, mogao bih nekog da navedem na pogrešan zaključak.
Sve je to jasno, samo mi nije jasno kako puče opruga na 2 mesta... Trpi ona, ali ja sam mislio (očigledno pogrešno) da će pre oslabiti od natezanja do kraja, nego da pukne.... Ili je ovde stavljena neka bas loša.
Kako si do nje došao najlakše, da li kroz turet za paralaksu ili si morao da je otvoriš?

Nemoj da slutiš! Nego sad kad znaš za jadac ne klikći više od jedne ili jedne i po revolucije, a i ne treba ti više ako nisi zaluđenik kao ja. Ja sam nažalost kliktao i po 3,5 kruga, a to je 210 klikova, pa ti zamisli koliko je to opterećenje. Sada sam potpuno svestan da sam za pucanje opruge krivac ja, a ne kinezi. Suviše je to zahtevno za uređaj ove klase. Znači, ili kvalitetnija optika sa mnogo elevacije i sigurnim klikovima ili uzdržavanje od ELR akcija. Polako dolazim na ono sto su mi kolege govorile pre dve-tri godine.

Upravo to. Ubeđivali smo ga godinama, ali shvatio je na teži način i to pošteno priznao. Nas nekoliko drugara se nismo uvek slagali oko potrebe kupovine skupljih i kvalitetnijih stvari, svako je imao svoje argumente, ali na kraju ćesto ispadne skuplja dara nego mera. Ali dobro, svako po svome i mirna Bačka (i Banat i Srem).

Users who are viewing this thread

Back