Update foruma

wooyadeen

Administrator
Staff member
Poštovane kolege, krenuli smo sa unapređivanjem foruma. U narednim danima krenuće nadogradnja (upgrade) baze i foruma. Unapred se izvinjavamo ako dodje do kratkih zastoja.

Dragi prijatelji, poštovani posetioci Foruma, imamo čast i zadovoljstvo da vas obavestimo da smo upravo odradili veliki update i osvežavanje Foruma, što možete sada i sami videti. :giggle:
Prvo što ćete primetiti je moderniji interfejs, ali i sasvim novo iskustvo boravka na forumu, prelistavanja tema i komentarisanja.
Osim ovih vidljivih promena, znatno smo poboljšali administriranje i moderaciju Foruma i tema, bezbednost i ostale alate koji su "ispod haube", ali zajedno doprinose sasvim novom iskustvu, kako posetiocima, tako i članovima foruma.
Ovo osvežavanje foruma je samo jedan od koraka koji nas uvode u nove aktivnosti koje planiramo u narednom periodu, a o čemu ćemo vas na vreme obavestiti. Prvo što nas sve zajedno čeka je BR turnir koji uveliko planiramo i radimo na njegovoj organizaciji.
Pozivamo vas da nas i dalje pratite, da aktivno učestvujete u diskusijama, jer smo uvereni da je naš Forum (kako mi to volimo da kažemo), prava riznica znanja. Sve teme su stručne i trudimo se da sadržaj i saveti budu maksimalo provereni i korisni.
Hvala još jednom svima i dobro došli i živeli!
PS. Obzirom da su backup, instalacija datoteka i baza i propagacija tek završeni, mogući su narednih nekoliko dana eventualni kratkotrajni prekidi u radu dok sve fino podesimo.
PPS. Forum će vremenom i dalje biti osvežavan. Bitno da sada imamo osnovu.

Ma kako loše, odlično je.
Samo mali savet iz iskustva sa drugih foruma. Zabranite edit i brisanje postova ako nisu poslednji. Vidim da mogu da editujem i obrišem svoj prethodni post. To samo napravi haos u nekim situacijama.

Svaka čast i sve čestitke za novi izgled foruma! Samo bih izneo jednu maliu sugestiju. U cilju očuvanja i negovanja srpskog jezika ubacio bih, pored engleskog jezika, i opciju korišćenja srpskog jezika. Izvinite na ovoj sugestiji, ali to mi je profesionalna deformacija jer radim u prosveti.

U cilju očuvanja i negovanja srpskog jezika ubacio bih, pored engleskog jezika, i opciju korišćenja srpskog jezika. Izvinite na ovoj sugestiji, ali to mi je profesionalna deformacija jer radim u prosveti.

Slažem se sa konstatacijom, ali ne razumem. Ako može malo konkretnije. Može i na privatne poruke.

Kada sam rekao: ,,u cilju očuvanja i negovanja srpskog jezika", mislio sam uopšteno na korišćenje srpskog jezika na samom sajtu, da kada otvorimo sajt postoji opcija ,, Izbor jezika" u kojoj će korisnik izabrati jezik (srpski, engleski, nemački ....,) koji će koristiti na sajtu, što je pretpostavljam, malo komplikovanija varijanta. Ono što sam ja konkretno mislio, je da na samom sajtu budu dualni nazivi, npr. what s new/шта је ново; members/чланови; ...search/ тражи .... i na taj način bismo bili u mogućnosti da istovremeno koristimo i engleski i srpski jezik. Ne znam da li sam uspeo dobro da objasnim šta sam mislio, tj. da li smo se razumeli?
Engleski jezik sigurno nije problem većini članova, bar na osnovnom nivou, ali zbog samog značaja maternjeg jezika za svakog, pa i za nas, zbog očuvanja maternjeg jezika koji se svakoga dana puni tudjicama, smatram da bi ovo bilo dobro i da bismo dali svoj mali doprinos tome. Jasno je da ne možemo prevodite brendirane nazive tipa Coca-cola i ostalo.
Naravno, ovo što iznosim je samo moje, lično mišljenje, odnosno jedna dobronamerna sugestija ali je na administratorima sajta da o tome odluče, odnosno da odluče onako kako je to najbolje za sajt.

Kako god bilo - SVE ČESTITKE ZA SAJT, da nas korisnika bude u još većem broju i da što duže trajemo i još više trošimo olovo !!!

Са телефона ми је много бољи био стари, ваљда што је била јасна разлика између прочитаних и непрочитаних тема (сива/наранџаста слова).
Али кад сам данас ушао са рачунара - одушевљен сам. Лепа иницијатива, свака част управи. :D

Да, што Прле рече, кад би био убачен и језик. Претпостављам да то има већ направљено за овај тип софтвера, није велика преправка.
Јесу потребне неке донације за форум?

Са телефона ми је много бољи био стари, ваљда што је била јасна разлика између прочитаних и непрочитаних тема (сива/наранџаста слова).
Али кад сам данас ушао са рачунара - одушевљен сам. Лепа иницијатива, свака част управи. :D

Radimo na tome da nove budu malo jasnije (na primer narandžaste)

Да, што Прле рече, кад би био убачен и језик. Претпостављам да то има већ направљено за овај тип софтвера, није велика преправка.

Radimo i na tome.

Јесу потребне неке донације за форум?

Platili smo hosting i domen za ovu godinu, nadogradili paket (na duplo veći) i kupili licencu za xenforo, tako da je forum za ovu godinu namiren. Vlasništvo nad forumom sam prebacio na udruženje Airguns-Srbija. Objavićemo račun udruženja da ko želi može uplatiti donacije.

Taman sam se naucio na onaj, a sad mi dadoste domaci zadatak...msm svidja mi se vrlo jako mnogo, al malo dok se naviknem na navigaciju, mozda se desi da ukucam neki recept za kiflice ili posaljem sliku egr ventila za pezoa....mislim greskom...😂

А добро, можда ће нанџарасто бити мало необично, нек остане на 2-3 боје. 😀
Нека нијанса црвене, да останемо у црвено плаво белој теми. 😀

Свака част, професионално, нема шта!

Ајао виде, има лајкова, да кликћемо!!

Kada sam rekao: ,,u cilju očuvanja i negovanja srpskog jezika", mislio sam uopšteno na korišćenje srpskog jezika na samom sajtu, da kada otvorimo sajt postoji opcija ,, Izbor jezika" u kojoj će korisnik izabrati jezik (srpski, engleski, nemački ....,) koji će koristiti na sajtu, što je pretpostavljam, malo komplikovanija varijanta. Ono što sam ja konkretno mislio, je da na samom sajtu budu dualni nazivi, npr. what s new/шта је ново; members/чланови; ...search/ тражи .... i na taj način bismo bili u mogućnosti da istovremeno koristimo i engleski i srpski jezik. Ne znam da li sam uspeo dobro da objasnim šta sam mislio, tj. da li smo se razumeli?
Engleski jezik sigurno nije problem većini članova, bar na osnovnom nivou, ali zbog samog značaja maternjeg jezika za svakog, pa i za nas, zbog očuvanja maternjeg jezika koji se svakoga dana puni tudjicama, smatram da bi ovo bilo dobro i da bismo dali svoj mali doprinos tome. Jasno je da ne možemo prevodite brendirane nazive tipa Coca-cola i ostalo.
Naravno, ovo što iznosim je samo moje, lično mišljenje, odnosno jedna dobronamerna sugestija ali je na administratorima sajta da o tome odluče, odnosno da odluče onako kako je to najbolje za sajt.

Kako god bilo - SVE ČESTITKE ZA SAJT, da nas korisnika bude u još većem broju i da što duže trajemo i još više trošimo olovo !!!
Поштовани колега,
очување језика почиње ( поготово важи за просветаре) тако што пишемо азбуком а не страним писмом, такозваном абецећедом или абецечедом.

Čestitke i naklon za uložen trud i rezultat za unapređenje sajta, nama ostaje da se i mi update-ujemo.
Svakako pozdravljam inicijativu i za opcioni интерфејс na srpskom jeziku, svakako bi doprinelo opštem utisku. Svestan da su radovi u toku, primetio sam da komentari uploadovanih fotografija nisu vidljivi.

Sve najbolje!

Users who are viewing this thread

Back