Bolji je Marksman od Sentinela naravno, i cena govori sve, oko 100 dolara razlike.
Sve zavisi kakvu končanicu želiš, klasičnu sa dotovima ili kao na Marksmanu LR božićno drvce, ima Vector dosta modela.
Vector Optics ima online shop u Nemačkoj, nema carine ako naručuješ u EU. Ranije je moglo i iz Engleske u EU bez carine, imaju Englezi mnogo veći izbor, brzo stigne i ne bude skupa poštarina. Ne znam kako je sada zbog Bregzita.
Može da se poruči i regularno iz Kine, Kinezi deklarišu manju vrednost i jednom drugaru je došla bez ikakvih troškova dodatnih. Svakako izlazi jeftinije nego kod nas ako traže dozvolu.
A postoji i opcija da se pošalje poruka Kinezima na Ali-ju da li mogu da pošalju iz nekog skladišta u EU, npr. iz Poljske, odatle je meni optika stigla za Austriju isto.
Hm zanimljivo, u Vector Grand store-u isto ne može FFP Marksman da se poruči u Srbiju, ali zato SFP model može i npr. Taurus. Ne znam da li je to greška neka.
Ne naručio sam optiku sa svojim nalogom,dodao prebivalište u Austriji za adresu i poručio redovno…nema plaćanja shipping-a i carine….oni će mi je doneti kada budu dolazili u Srbiju.