Weihrauch springerice

Mane kouč said:
Iskreno ja nisam imao dodira sa njima, kod nas se ne pojavljuju ni u jednom obliku ili modelu, nisam ni na našim najvećim takmičenjima video njihov štand, sto će značiti da nisu u klasi Anschutza, Fwb, Walthera. Verovatno jesu dobre, ali izražavam sumnju u kvalitet nekih elemenata, posebno kvalitet i mogućnost podešavanja okidanja, i vidim da su kod springerica to prilično velike brzine, sto dalje znači i da im namena nije za 10m, tj. za taj tip streljaštva! Probaću da se raspitam malo kod nemaca, sta znaju o njima, ali mozda i Seba nešto više zna o njima. Zapravo je najveći problem sto recimo Anschutz, Fwb ili Walther ne prave više springerice,tu smo svi na gubitku...
Doduše Fwb ima neki model, deluje ok, ali ja ga uzivo nisam video, pa zaista ne znam o čemu se radi...

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Mane! Izvini molim te, ali moram da te demantujem! Nemoj pogresno da me shvatis, ne zelim da zvucim maliciozno, ali Walther itekako pravi jos springerice, slucajno posedujem jedan primerak LGV Master Pro, a tu su jos i neprikosnoveni LGU, a ima tu jos dobrih modela, tako da to ne stoji. Pozdrav i svako dobro!

Doduše, ja rekoh da verovatno jesu dobre, ali da izražavam sumnju za kvalitet nekih elemenata, ali nema veze ode priča u drugu krajnost, kad dođe u Srbiju, zaista ću se potruditi da je pogledam i uporedim sa drugim modelima, pa i da ispravim svoje mišljenje ako sam pogrešio.

Glock17 said:
Mane kouč said:
Iskreno ja nisam imao dodira sa njima, kod nas se ne pojavljuju ni u jednom obliku ili modelu, nisam ni na našim najvećim takmičenjima video njihov štand, sto će značiti da nisu u klasi Anschutza, Fwb, Walthera. Verovatno jesu dobre, ali izražavam sumnju u kvalitet nekih elemenata, posebno kvalitet i mogućnost podešavanja okidanja, i vidim da su kod springerica to prilično velike brzine, sto dalje znači i da im namena nije za 10m, tj. za taj tip streljaštva! Probaću da se raspitam malo kod nemaca, sta znaju o njima, ali mozda i Seba nešto više zna o njima. Zapravo je najveći problem sto recimo Anschutz, Fwb ili Walther ne prave više springerice,tu smo svi na gubitku...
Doduše Fwb ima neki model, deluje ok, ali ja ga uzivo nisam video, pa zaista ne znam o čemu se radi...

Mane! Izvini molim te, ali moram da te demantujem! Nemoj pogresno da me shvatis, ne zelim da zvucim maliciozno, ali Walther itekako pravi jos springerice, slucajno posedujem jedan primerak LGV Master Pro, a tu su jos i neprikosnoveni LGU, a ima tu jos dobrih modela, tako da to ne stoji. Pozdrav i svako dobro!
Kolega sve je ok, ja se ne ljutim tako lako, znam za te modele, ali moram objasniti još jednom da ja isključivo pričam o takmičarskim puškama, koje se koriste na zvaničnim takmičenjima, ne pričam o hobi puškama i o puškama kojim nije namena pucanje na 10m za sportsko streljaštvo! Možda je tu i glavni nesporazum u celoj priči, ja ne pričam o puškama na koje se stavlja optika, koje su većih brzina od 200m/s i koje imaju drugu svrhu sem za bavljenje sportskim streljaštvom! Izvinjavam se ovim putem ako je neko pogrešno protumačio moje pisanje, ali ja se drzim svoje sportske discipline i pričam ono sto znam i sa čime radim!

Glock17 said:
Proka said:
Nadjoh na jos nekim sajtovima taj podatak, 1951/2.
Ko nasa Zastava 101, nekoliko decenija isti model uz manje izmene...
Znaci da je neprevazidjen dizajn, uboli iz prve... :cool:
Ooo..opet taj montipajtonovski humor... :lol:
Da ne bude zabune! Ja ovde nikoga ne ubedjujem ni u sta! Svako ima pravo na svoje misljenje! Pravo na svoje misljenje, a to smo videli, imaju cak i oni sto nikada nisu videli ovu pusku i ja to postujem. Ali morate biti svesni da svako gradi svoj kredibilitet iskljucivo svojim postupcima i svojim izjavama. Da me pogresno ne shvatite, ne zelim da dolivam ulje na vatru, daleko od toga, svako iole razuman moze da sabere dva i dva i da iskristalise sta je dobro a sta ne, nismo deca.

Što ti kolega reče, da ne bude zabune, ne kudim ja Weihrauch, daleko od toga, nego hvalim Zastavu... :lol:
Napravismo mnogo britku diskusiju od ovoga. Će me naljutite i z' inat da kupim HW35 kad se pojavi, pa makar me ukućani udavili.... Samo da me ne udave dok je ne istestiram... :shock:
Posto 335 imam, i puska je stvarno Golf2 (za sva vremena), pa da uporedim HW sa njom (naravno, onu "F" verziju, od 7,5J).

Mane kouč said:
Glock17 said:
Mane kouč said:

Kolega sve je ok, ja se ne ljutim tako lako, znam za te modele, ali moram objasniti još jednom da ja isključivo pričam o takmičarskim puškama, koje se koriste na zvaničnim takmičenjima, ne pričam o hobi puškama i o puškama kojim nije namena pucanje na 10m za sportsko streljaštvo! Možda je tu i glavni nesporazum u celoj priči, ja ne pričam o puškama na koje se stavlja optika, koje su većih brzina od 200m/s i koje imaju drugu svrhu sem za bavljenje sportskim streljaštvom! Izvinjavam se ovim putem ako je neko pogrešno protumačio moje pisanje, ali ja se drzim svoje sportske discipline i pričam ono sto znam i sa čime radim!

Ma sve ok Mane naravno. Uzgred, ovde su 90 posto ljudi amateri, hobisti i bave se najrazlicitijim poslovima, a streljastvo im je iskljucivo strast, nacin da sebi daju oduska, a i mislim da je i forum bas tako i koncipiram, ili ja to mozda jedini nisam shvatio!?

Proka said:
Napravismo mnogo britku diskusiju od ovoga. Će me naljutite i z' inat da kupim HW35 kad se pojavi, pa makar me ukućani udavili.... Samo da me ne udave dok je ne istestiram... :shock:

Nemoj! Sacekaj da vidis kako cu ja da se zeznem, ne moras bar ti bacati pare... :D

Ma ja sam resio sideleaver sistem iz 70-ih ili 80-ih pa Bog. Al da imam viska novaca i da nemam veto na broj cevki u domacinstvu, sigurno bih uzeo i neku HW. Ne verujem da bi to bilo bacanje para.
Al ako se z' inatim, ima da bude svasta... :D

Glock17 said:
Mane kouč said:
Glock17 said:

Ma sve ok Mane naravno. Uzgred, ovde su 90 posto ljudi amateri, hobisti i bave se najrazlicitijim poslovima, a streljastvo im je iskljucivo strast, nacin da sebi daju oduska, a i mislim da je i forum bas tako i koncipiram, ili ja to mozda jedini nisam shvatio!?
Izgleda kolega da ja to prvi nisam skapirao! Pošto je meni sportsko streljaštvo profesionalni posao, pa očigledno da ne kapiram da je ljudima dovoljna i prosečna puška za zadovoljstvo, ja to sve gledam profi i sve ostale puške određujem prema onim koje mi koristimo, a to je zaista dva različita sveta oruzja. Eto sto pre to shvatim biće mi lakše da ovde funkcionišem

Kolega Mane ovde smo svi iz jednog razloga, a to je ljubav prema vazdušnom oružju. Ja prvi se slabo razumem u tematiku, a posedujem par komada totalno različitog vazdušnog oružja što se kalibra I snage tiče. Ja prvi ne mogu iz stava na 10 metara ni 5 puta pogoditi za redom u crno. Naravno sve je stvar vežbe i volje, a znanje dolazi vremenom. Meni je pasija da gadjam distance 25-50m, jer toliko mogu sebi da priuštim,a naravno sve to sa stola i naslona.
Došao sam do stadijuma da mi je izazov da na toj distanci sada gadjam sa 4.5 kalibrom I snagom do 16j,jer sa 5.5 I 6.35 I snagama od preko 40j(čak i preko 80j)to nije više nikakav izazov. Svako radi što mu drago i najbitnije je da uživamo u tome što radimo.

P. S. Ovde ima ljudi koji pogađaju mete tipa gong prečnika oko 30cm na razdaljinama 150-200 metara, ali ima i ekstremista koji gađaju I poljski wc na razdaljini od 300 metaraa :lol:

Goxi sve se slazem , koliko je puska dobra , odlicna ili perfektna zavisi od njene namene , verujem da ni jedna streljacka puskica od 7.5 dzula ili koliko vec kazu streljacka pravila pravila ne moze nikako ali nikako da parira mom Artemisu na recimo 50 ili vise metara sa naslona , verujem da ce u toj ebr disciplini grupe takve puske biti smesne , mene recimo prackice od 7.5 dzula i 10 M stojeci ne zanimaju i verovatno nikada nece , kao i Goxi najcesce pucam 16 dzula i 25 metara 16 dzula i 50 metara i 45 dzula 50 i vise metara .Licno meni je vrhunska puska svaka koja moze da napravi grupu na 50 metara ispod 15 mm sa najmanje 10 komada dijabola po grupi ...

Slažem se, svako se bavi sa onim sto ga interesuje. Ali poenta je da te praćkice kako ih zoveš prave brutalne grupe na 10m za sta su i napravljene i pitanje je recimo da li tvoj Artemis može da napravi takvu grupu na 10m. I Walther, i Anschutz, Fwb, Steyr prave varijante 16j i voleo bih da ih uporedim sa tvojim da vidimo sta je tu bolje. Dalje, vrloooo bitna stvar je da je realno testiranje samo iz boka, i da to pokazuje pravo stanje stvari! Sam strelac je vrlo promenljiva kategorija!

Mane Artemis ima prilično siromašne neke delove, ali zna iznenađujuće da bude precizan za naše amaterske pojmove. Za novac dat za pojedine modele pružaju mnogo zadovoljstva.
Iskreno sa boka ja ne bih napravio nikakav rezultat, ali ni sa klupe i oslonca sa optikom nije to tako jednostavno kako izgleda Naravno ni sa stola nisam neki strelac, ali omakne se poneka grupa za pamćenje. Najbitnija je ponovljivost kako same puške tako i samog strelca koji je često najslabija karika. Nisam gadljiv na takmičarske puške(7.5j) i sa velikim zadovoljstvom gledam šta rade kolege sa foruma. Uspeo sam po relativno mirnom vremenu da sa puškicom cz 200t kolege Kircana na 50 metara napakujem grupu od 10ak komada u nekih 5 cm I ja sam bi prezadovoljan rezultatom. Naravno to će nekome zvučati smešno, ali za mene je ta tzv. grupa bila podvig.

Mane kouč said:
Slažem se, svako se bavi sa onim sto ga interesuje. Ali poenta je da te praćkice kako ih zoveš prave brutalne grupe na 10m za sta su i napravljene i pitanje je recimo da li tvoj Artemis može da napravi takvu grupu na 10m. I Walther, i Anschutz, Fwb, Steyr prave varijante 16j i voleo bih da ih uporedim sa tvojim da vidimo sta je tu bolje. Dalje, vrloooo bitna stvar je da je realno testiranje samo iz boka, i da to pokazuje pravo stanje stvari! Sam strelac je vrlo promenljiva kategorija!

Naravno Mane , izazov prihvacen , mozemo porediti , takmiciti se ili kako god mislis , Novi Sad nam je na pola puta ,verujem da bi bilo jos zainteresovanih , dogovorimo termin i sve lepo dokumentujemo .
Nisam mislio da vredjam kada sam napisao prackice vec sam tepao . Na pamet mi ne pada da ikoga nipodastavam a pogotovo najvece svetske proizvodjace vazdusnih puska . Poenta moje price je da svaka puska ima namenu i prosto nije za poredjenje ebr vs 10 m
Artemis lagano pravi grupe od 10 do 15 mm na 55 metara , na 25 ide dijabola u dijabolu , na manjoj distanci nema ni smisla postavljao sam slike ovde na forumu a i neke kolege su probale i mogu da potvrde moju pricu ,

Ma naravno, sve opušteno, to su različite kategorije oružja. Jedino sto ja trenutno nemam ništa od 16j ili će Seba morati da mi pakuje, ili da nabavlja nešto kad se otvore granice, ako se naravno nađe vremena za sve to. Ali neko druzenje uvek može

To , druzenje je uvek dobrodoslo , samo smislimo razlog i eto , a verujem da nisi gadljiv ni na rostilj ni na neko hladno pice :D
ja definitivno nisam :lol:

Weihrauch HW35 postoji i u varijanti cal.:4,5mm; 7,5j i 175m/s, idealno za disciplinu 10m stav. Ali mislim da je ta varijanta iskljucivo rezervisana za britansko trziste, mada ne drzite me za rec.

Za nasa nacionalna takmicenja 10m stav, HW35 ne moze da se koristi. Teska je 3800gr (fabricki podatak) a kod nas je maksimalna dozvoljena tezina 3600gr. Nisam siguran ali mislim da 7,5J ima i za druga trzista. Sad sta ce nasi da uvezu, ne znam.

Za neka trzista cak dolazi i sa dve opruge. Gledo sam na YT neki unboxing, gde lik otvara glanc novu pusku i pored zapakovane puske jos jedna zapakovana nova opruga.

Ma široko, nema šta... Gospodski... :lol:
To je i najbolje resenje, "evo tebi obe, pa biraj koju 'oćeš"... Jedna parnim, jedna neparnim danima.
Šalu na stranu, to je super što daju dve opruge, imaš dva original dela, ne mora da se juri aftermarket ili da se pravi.

Users who are viewing this thread

Back