Weihrauch springerice

Kolega @AleksandarG molimo vas da se, shodno pravilima foruma, prvo ukratko predstavite u sekciji Novi članovi pozdravljaju. Hvala.

Joca said:
Kolega @AleksandarG molimo vas da se, shodno pravilima foruma, prvo ukratko predstavite u sekciji Novi članovi pozdravljaju. Hvala.
Konačno uspio :) u par navrata pokušao ali samo izbaci.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Glock17 said:
AleksandarG said:
Što se tiče weihrauch pušaka, mnogi ih hvale. Konkretno model hw35 se proizvodi od 1951 godine uz neke minimalne izmjene. Takodje, hw35 se proizvodio i pod nekim drugim imenima, kao Burgo, moj brat ima taj burgo iz 1971 godine, kojeg je kupio u njemackoj (gdje i živi) i sa export oprugom ima oko 20J iako je u njemackoj potrebna dozvola za sve puške koje su jače od 7,5J , ali on za ovu ne treba dozvolu jer ona je proizvedena ranije od 1980 , stim da sa ovom puškom smije pucati samo u streljani, čak ne smije ni na privatnom imanju, ako sam dobro razumio. Ono što mogu reći za da se kvalitet vidi odmah, puška nema ni malo korozije iako je stara još malo pa 50god... I sam sam u pregovorima za jednu HW35 pa ćemo da vidimo šta će biti, a onda i neka recenzija navedene puške.

Kako planiraš da je nabaviš? Sam da uvezeš ili kod domćeg ovlašćenog distributera? Uzgred..dobro došao na forum. ;)
Privatna kupovina

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Sta bi bilo interesantno od modela da se uveze veći broj? Pošto ne pratim baš dešavanja oko ovih pušaka ima li ih u prodaji kod nas trenutno i sta je zanimljivo za nabaviti?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Sta bi bilo interesantno od modela da se uveze veći broj? Pošto ne pratim baš dešavanja oko ovih pušaka ima li ih u prodaji kod nas trenutno i sta je zanimljivo za nabaviti?

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Nema ih, ostali samo najskuplji modeli...
Mislim da se poručuje i onda si siguran da te tvoj primerak čeka, ostalo ko prvi stigne njegovo je...

Načisto se slažem. Što se pcp tiče tu najveći deo naroda kidiše na 5.5mm. Bar mi tako izgleda...

Isto je to bata@Proko i kod springerica, isto najveći deo naroda kidiše na 5,5 kalibar.
Btw: Malo na facebooku čitam onu grupu "air guns" i svi živi savetuju/preporučuju/lože se na 5,5 kalibar, naravno i gasni klip pod obavezno... :cool:

Po mom skromnom mišljenju, za PCP puške ima punog smisla i realnih razloga za odabir 5,5 i većih kalibara iz puno razloga. Za springerice, ja bih uvek, ali baš uvek, bez razmišljanja išao na 4,5mm. Problem je što ljudi često, zbog nepoznavanja suštine, izjednačavaju i pokušavaju da porede vazdušno i vatreno oružje, pa onda jure "snagu", famoznu "probojnost", itd.

Ma ko sta voli nek izvoli. Bitno da je covek srecan.
Ko zna, mozda mi gresimo. Mozda ce 5.5mm i gasni klip da budu obavezni na Olimpijskim Igrama za neko vreme... :D

Vazdušara dvocevka sa gasnim klipovima i u kombinovano 6.35 i 5.5 isključivo hollow point i da se puca u paradajz a ne u papirče. Ovo kao predlog za olimpijadu prvu sledeću.

Izvinite za off.... Bilo je jače od mene.

Iskreno moja vizija vazdušare springer varijante bilo prelamače bilo side ili underlever je 4.5mm i ne jača od 16J. Sve preko toga je PCP. Nemam previše iskustva ali iz dosadašnjeg ovo je neka moja ideja. Ukočila me je trenutna situacija oko nabavke puške ali se nadam da već sa proleća konačno sebi priuštim vazdušaru. Ukoliko cene Weihrauch budu pristupačne eto mene u ekipi.

Imam Walthera LGV u .177 kalibru i u full power 24J varijanti koji izgleda prkosi svim uvreženim pravilima kada je odnos snage i preciznosti kod springerica u pitanju...

Pretpostavljam da se to ne dešava često, ali je itekako moguće upariti u springerici veliku snagu i odličnu preciznost. Kao klinac sam imao Dianu L54 koja je bila nešto posebno. Po mom skromnom mišljenju i iskustvu, najbolja magnum springerica ikada. I dan danas patim za njom i rado bih pazario jednu, samo da nisu tako (pre)skupe.

3c60d53a3a2711cb4cdf4d0714d6149e.jpg

Poštovane kolege hteo bi da vam pokazem moju malu Weihrauch kolekciju na koju sam bas ponosan.
Weihrauch HW97KT
Weihrauch HW50s
Weihrauch HW45
Ako imate bilo kakva pitanja slobodno pitajte. Veliki pozz za ekipu

Weihrauch hw50s je ustvari hw30s al' steroidima... :D

Btw: Weihrauch hw97kt je prelepa springerica. Daj molim te neki test preciznosti, postavi neke grupe, jer po svim parametrima morala bi da bude bolesno precizna?!
Pozdrav i svako dobro.

f7497f4eb2c1083c4ddddaa35db4e139.jpg

Postovane kolege i admini, danas sam uspeo da ugrabim malo ovog lepog vremena da malo isprobam nas HW97KT. Pucao sam na 31.5m i na 48,5m. Vise dijabola sam isprobao, ali najbolje su se pokazale JSB EXPRESS i JSB PREDATOR POLYMAG. Ovo je prvi put da sam uzeo da je isprobam sa metama i sad sam upucao optiku. Pucano je sa pescanog naslona koji je bio na prednjoj strani kundaka, laganim drzanjem i strpljenjem. Treba jos dosta da se vezba i isproba. Ali s obzirom da mi je ovo prvo pucanje sa njom nije se lose pokazala. Veliki pozdrav i radujem se vasim odgovorima

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema sta, ovo je za ocekivati od Weihrauch pusaka.
A i za strelca sve pohvale, onu jednu dijabolu ce da zanemarimo.

Users who are viewing this thread

Back