Molba u vidu pitanja za @NemanjaCvetkovic,ako nije problem. Poprilicno razumem termine i na sta se odnose,ali ako ti nije problem,molim te pojasni na sta se odnosi ovo sto si navodio kada si radio tuning puske:
"ox opruga skracena na minimalni preload" - sta podrazumevas pod minimalni preload?
"derlenske tbt vodjice" - koliko vodjica ima tvoja opruga
"tbt adapter od derlena za smanjeni hod klipa od 8mm"
Sta je ovaj adapter, kako izgleda i kako postize taj smanjeni hod,zasto bas 8mm? Da li je to u stvari short stroke koji se postavlja na celo klipa? Koje su mu dimenzije potrebne da bi smanjio bas za 8mm,tj da li postoji neka formula za racunanje tih dimenzija,ako se prave na cnc masini npr?
"Ispoliran klip do grita 2500 i koznog stropa" - sta podrazumevas pod koznim stropom?
Hvala na pojasnjenju unapred.
Sportski pozdrav
Sent from my SM-A336B using Tapatalk
Pod preload mislim da opruga skoro uopste nije sabijena u odnosu na njeno normalno stanje van puske, tek toliko napeta da ne landara nista unutra kad puska nije napeta.
Vodjice ima dve, tj vodjica dole, blize strelcu i top hat gore, blize cevi.
Adapter za smanjeni hod klipa jeste sort stroke adapter. Izgleda isto kao dihtung samo je vece duzine, ide na klip na mesto dihtunga, pa dihtung na njega, i da, bukvalno povecava duzinu klipa cime smanjuje njegov hod u cilindru. 8mm zbog toga sto tbt tunig kit sadrzi bas toliki adapter. Zbog cega bas 8mm ne znam, pretpostavljam da za ovu snagu krace je nedovoljno a preko 8 nepotrebni, odnosno sa kontra efektom. Sto se racunanja optimalne duzine tice, msm da se sve svodi na eksperimentisanje u odnosu na jacinu opruge, duzinu cevi, precnik transfer porta, oblik i masu dijabole koja se koristi i ko zna sta jos. Da pomenem da je pre toga puska bila super za hn ftt a posle toga mnogo losa sa istim dijabolama, ali si popravila sa nekim drugim i to mnogo.
A kozni strop... Ono cudo za ostrenje nozeva, posto i te nozeve volim pa imam to kuci, pa rekoh sto da ne. Bukvalno mu dodje kao poliranje pastom. Klip u akusrafilicu, namazem strop, obavijem oko klipa i okrecem dok se ne usija sve

nadam se da sam pohvatao sve
Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk