Weihrauch springerice

P.s. @DraganMiletic dobro je pa taman imam i dva različita kalibra. Hw97Kt u 5.5mm i hw77k u 4.5mm. Pa će još i to biti interesantno za uporediti pre i posle. Jer je 97ica u 5.5mm sa 16j je daleko lepša za pucanje od moje hw77k i njenih 20j. Zato spuštam 77icu na 16j.

Inače standardni Tbt maxi 16j kit ne dolazi sa short stroke-om samo maxi pro. Tako da ako uzmes običan kit imaćeš svakako pušku koja će se lepše ponašati nego pre...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jer je 97ica u 5.5mm sa 16j je daleko lepša za pucanje od moje hw77k i njenih 20j. Zato spuštam 77icu na 16j.
Sprigerica u kalibru 5.5mm je efikasnija od 4.5mm; bolje iskoristava pritisak, pa se lepse ponasa od manjeg kalibra.

Nije to do snage.

5.5mm ce uvek da bude lepsa za pucanje, osim ako 4.5 nije prosla kroz bas neki ultra tjuning.

[mention]Webley & Scott [/mention] Baš tako. Ali iskreno ne svidja mi se 77ica sa 20j

Imamo mi sve i svašta što se tiče dijabola. Tako da izbor nije neki problem.. Mada ja za moju 5.5mm HW97 koristim najviše Jsb express i exact. Moram testirati i H&N ft i baracudu kad stignem..

Dobar dan svima. Danas merena brzina RWS Hobby 5.5 i HW 80 5.5 . 260 m/s . Jako dobra preciznost takodje jeftine dijabole . Bas sam zadovoljan .

Attachments

• 1000168985_11zon.jpg
    1000168985_11zon.jpg
    160.1 KB · Views: 18
  • 1000168989_11zon.jpg
    1000168989_11zon.jpg
    180.6 KB · Views: 18
Boga mi to je baš fina brzina za 5.5mm. Jel u njoj opruga od 20j? Probaj Jsb express. Meni su se one najbolje pokazale u mojoj 97kt 5.5mm.
Pa da . I mene je iznenadila bas pozitivno . Fabricka je opruga , zaista ne znam da li je od 20j .
Kupljena u Peloponezu na etiketi u rafu pisalo je 5.5 240m/s 28J .
Teska je to je cudo jedno oko 4.3kg i trzaj je u ovom kalibru stvarno mali . Ja sam 1.9m visok i iz stojeg pucam sa njom na oko 40m metu tipa limenke , retko kad promasim na mehanicke sve . Plasila me je tezina ali stvarno joj je to veliki plus veruj mi. Imam m.p 17hmr i na njoj je optika Nikon sa bdc koncanicom pa cu joj to staviti a za m.p cu uzeti nesto drugo . Uvek neka zanimacija 🙂

Last edited:
Siguran sam da Weihrauch ne pravi i ne nudi nijedan model u 28 J fabričkoj izvedbi. Najjače što izlazi iz njihove proizvodnje je oko 24 J, i to je najverovatnije ono što imaš u svom HW80.

HW80 je, inače, puška koju Englezi obožavaju i najčešće koriste za lov i nije bez razloga, to je najjača springerica koju Weihrauch zvanično proizvodi.

A kao što je kolega @Webley & Scott lepo rekao, u kalibru 5.5 springerice rade mnogo efikasnije nego u 4.5. Uz veći kalibar iako ie oprugu jača ti dobiješ i lepši, puniji i “zdraviji” trzaj, pa cela puška nekako radi skladnije.

Siguran sam da Weihrauch ne pravi i ne nudi nijedan model u 28 J fabričkoj izvedbi. Najjače što izlazi iz njihove proizvodnje je oko 24 J, i to je najverovatnije ono što imaš u svom HW80.

HW80 je, inače, puška koju Englezi obožavaju i najčešće koriste za lov i nije bez razloga, to je najjača springerica koju Weihrauch zvanično proizvodi.

A kao što je kolega @Webley & Scott lepo rekao, u kalibru 5.5 springerice rade mnogo efikasnije nego u 4.5. Uz veći kalibar iako ie oprugu jača ti dobiješ i lepši, puniji i “zdraviji” trzaj, pa cela puška nekako radi skladnije.

Attachments

• 1000169005_11zon.jpg
    1000169005_11zon.jpg
    135.1 KB · Views: 32
Rws Hobby 5.5mm, tezina 0.77gm, pri brzini od 260m, razvija tacno 26J.

HW80 je osmisljena za americko trziste zajedno sa Beeman R1, snagom od 24-28J, gde se i najlepse ponasaju. Sve drugo je ograniceno zakonom I regulativama....

HW80 je najjaca puska u Weihrauch asortimsnu, gabaritna, klip 30mm cini mi se, voli da prodise u punoj snazi.

Uf , sto mi nije jedna takva!!

Samo nadji Rade odgovarajucu dijabolu, pa da vidis rezultat na 40 m, mnogo bolji of limenke...

U zdravlje da te sluzi.

Last edited:
Nisam imao direktno iskustvo, pa ne mogu da ti ponudim savet iz prve ruke, osim da je Theoben bio pionir gasnih klipova, I da su u tome bili majstori.

HW valjda koristi njihov patent ili tehnologiju u HW 90, pa ako to ne valja onda nece ni jedan...

Sva misljenja u vezi gasnih klipova su jaka, podeljena I ekstremna 😁

Dijabole koje sam kupio za Hw80 sve na slepo iskreno :
H&N Baracuda 1.37g ☑️
H&N Baracuda 15 1.03g ⬇️
H&N Field T. Trophy 0.95g☑️
Jsb Hades 1.03 gr☑️
RWS Hobby 0.77gr☑️
RWS POWER PIERCING 0.89☑️
Sport S Field Target 1.06g☑️
Sport S Hunting 0.95gr⬇️
☑️voli ih / ↙️ ne voli ih
E sad da li je to do svake 80 ili ne to ne znam .
Koliko je validan ovaj sajt procenite sami .
Inace drzao sam u ruci novu i HW 90 i da je bila u kalibru 22 mozda bi i ona posla kuci iskreno . Puska izgleda fantazija i po meni je lepsa od HW 80.
Sa par ljudi iz inostranstva koji recenziraju ove puske sam stupio u kontakt pitavsi ih pre kupovine sta ko misli . Gotovo svi se slazu da HW 90 tesko moze pobediti HW 80 kao i bilo koja vazdusna puska iz te kategorije . Meni licno to ne igra presedan , jer kazem HW90 mi se bas bas svidja . Kaze zena nikad nisi zadovoljan uvek hoces jos. A ja se licno ne mogu nekada odluciti. Te su puske pravo blago , jednom godisnje se uvezu i pitanje ... Do kada ... Ako bude prilike za HW90 22 kupicu je . Volim licno iskljucivo tu "tesku artiljeriju" mada sve njihove puske su gotovo bez vecih mana . Inace HW90 u kalibru 177 neki ljudi zovu i laser 🙂 mada me taj kalibar na tom modelu ne privlaci . Probaci i taj JSB sto Stef kaze mada mi izgledaju kao Ftt H&N koje kazem takodje bas voli.

A tebi Webley & Scott
"Uf , sto mi nije jedna takva!! " Želim od srca da je imaš sto pre .

HW77 sa snagom od 7 džula, za sada najbolja grupa na 25 metara. Ovo je serija JSB Exact dijabola iz 2020 godine. Naleteo sam na jednu seriju ovih istih dijabola iz 2022 godine koje su bile očajno loše. Prvo sam pucao sa njima i pomislio sam da sa puškom nešto nije u redu, ali sa drugom kutijom rezultati su mnogo, mnogo bolji.

Attachments

• IMG_4606.jpeg
    IMG_4606.jpeg
    211 KB · Views: 31
  • IMG_4608.jpeg
    IMG_4608.jpeg
    196 KB · Views: 33
Mnogo lepa puska u laminatu i bas joj dobro stoji okruzenje zimskog vocnjaka.
Grupacija je odlicna !

JSB je nazalost reputacija zglajznula bas tu oko Covida, taman oko 2020, I postali su nepredvidivi nekih 2-3 godine.

Ja bih gledao ili najnoviju proizvodnju ili pre 2020, jer ovo izmedju je lutrija.

Ja bih gledao ili najnoviju proizvodnju ili pre 2020, jer ovo izmedju je lutrija.
Da, tako je. Upravo sam sada otvorio jednu kutiju iz 2023 godine, i isto loša serija. (Probao na druge dve puške različite snage). Očigledno da moram da tražim dijabole drugog proizvođača, jer ako nastavim ovako da eksperimentišem sa JSB, biće to malo poskupa rabota.

Imam osecaj da su tokom Covida, sto zbog distancijaranja ili loseg nadgledanja prouzvodnje, oni totalno digli ruke od kvaliteta proizvoda, nego samo stancuj I salji !

Kao da su sav skart pometali sa poda I poslali vani. Ko ce da primeti?

A meni za baksuz, bas 2 puske kao laser sa JSB express, ako zaobidjem te 2-3 godine.

Users who are viewing this thread

Back