DraganMiletic
Active member
A da li taj TBT kit smanjuje i snagu puske? Sto mi je logicno jer skracuje hod klipa.

Sprigerica u kalibru 5.5mm je efikasnija od 4.5mm; bolje iskoristava pritisak, pa se lepse ponasa od manjeg kalibra.Jer je 97ica u 5.5mm sa 16j je daleko lepša za pucanje od moje hw77k i njenih 20j. Zato spuštam 77icu na 16j.
Ja ne znam kakva je situacija u Srbiji, ali kod nas u Bosni je sigurno 5x vise izbora dijabola u 4.5 mm nego u 5.5 mm.5.5mm ce uvek da bude lepsa za pucanje, osim ako 4.5 nije prosla kroz bas neki ultra tjuning.
Boga mi to je baš fina brzina za 5.5mm. Jel u njoj opruga od 20j? Probaj Jsb express. Meni su se one najbolje pokazale u mojoj 97kt 5.5mm.Dobar dan svima. Danas merena brzina RWS Hobby 5.5 i HW 80 5.5 . 260 m/s . Jako dobra preciznost takodje jeftine dijabole . Bas sam zadovoljan .
Pa da . I mene je iznenadila bas pozitivno . Fabricka je opruga , zaista ne znam da li je od 20j .Boga mi to je baš fina brzina za 5.5mm. Jel u njoj opruga od 20j? Probaj Jsb express. Meni su se one najbolje pokazale u mojoj 97kt 5.5mm.
Siguran sam da Weihrauch ne pravi i ne nudi nijedan model u 28 J fabričkoj izvedbi. Najjače što izlazi iz njihove proizvodnje je oko 24 J, i to je najverovatnije ono što imaš u svom HW80.
HW80 je, inače, puška koju Englezi obožavaju i najčešće koriste za lov i nije bez razloga, to je najjača springerica koju Weihrauch zvanično proizvodi.
A kao što je kolega @Webley & Scott lepo rekao, u kalibru 5.5 springerice rade mnogo efikasnije nego u 4.5. Uz veći kalibar iako ie oprugu jača ti dobiješ i lepši, puniji i “zdraviji” trzaj, pa cela puška nekako radi skladnije.
Da, tako je. Upravo sam sada otvorio jednu kutiju iz 2023 godine, i isto loša serija. (Probao na druge dve puške različite snage). Očigledno da moram da tražim dijabole drugog proizvođača, jer ako nastavim ovako da eksperimentišem sa JSB, biće to malo poskupa rabota.Ja bih gledao ili najnoviju proizvodnju ili pre 2020, jer ovo izmedju je lutrija.