Rizikovao sam, malo se plašio… a na kraju još uvek ne mogu da verujem koliko je ovo ispalo dobro.
Pre nekih pet godina doneo sam odluku da napustim PCP svet. Prodao sam sve što sam imao i uzeo HW50S i ovu moju najdražu HW97KT. Dugo sam vagao da li 4,5 mm ili 5,5 mm? Ali KT kundak je tada postojao samo u 5,5 mm u Peloponezu, a uz to sam na forumima čitao da je u tom kalibru generalno lepša i zahvalnija za korišćenje (ne takmičarski, nego onako za dušu).
Iskreno, do te kupovine nikada nisam imao ozbiljnog kontakta sa Weihrauch puškama. Sve što sam znao bilo je sa naših i stranih foruma. Ispostavilo se da sam napravio pun pogodak iako sam imao prilike da pucam i iz ozbiljnih, pa i olimpijskih PCP pušaka, ljubav prema springericama zbog 97-ice nikada nije nestala.
To je puška koja me je naučila da je nekad najlepše uzeti pušku u jednu ruku, kutiju dijabola u drugu i piči druže i uživaj.
Još jedna stvar koja me je privukla jeste činjenica da ljudi imaju HW77/97 po 20, 30, čak i 40 godina i da te puške i dalje rade savršeno. Nadam se da će i moja dočekati te godine kod mene.
U jednom trenutku sam odlučio da je vreme za ozbiljnu optiku i pazario Falcon T50i+. Optika fantastična, ali kad je došlo vreme za montažu , hladan tuš. Lastin rep na 97-ici je jednostavno preplitak za Vector Optics X-Accu podesive nosače. Koliko god da se zategnu, uvek se malo nagnu.
Rešio sam to AJP rajzerom. Jedan problem manje, ali drugi veći. Umesto obraza na kundaku, ja sam držao… bradu. I tu je postalo jasno da ovako više ne ide.
Posle gomile dodataka koje sam jurio preko jedne, druge i treće osobe, odlučio sam se za jedan prilično rizičan potez. Da dam kundak u ruke čoveku, na osnovu debelih preporuka, i da pokušamo nešto što sam ja zamislio: podesivu obrazinu, ali bez diranja ostatka kundaka. Bez smirglanja, bez “prepravki”, da izgleda fabrički. Tražio sam i tražio… i zahvaljujući
@goxy -ju dobio preporuku.
I onda najlepša vest, čovek radi u mom rodnom Zemunu.
Dejan Radovanović.
Uzeo je moj dizajn, moju viziju i moje želje i sproveo ih u delo.
(Molim vas da zanemarite pozadinu i zidove

Kasno sam se vratio s puta, ali nisam mogao da izdržim da ne sklopim sve odmah, pa su slike nastale u sobi od malog… otud šareni i izlepljeni zidovi

)
Ostalo je još samo da se ugradi TBT Maxi Pro kit sa short-strokeom i da se maksimalno uživa. A naravno i da se družimo, da probate i vi, pa da vidimo da li valja sve ovo što sam za ovih pet godina smislio, zbudžio i nabudžio.
Ima dosta slika… ali mislim da su baš za gledanje

Sent from my iPhone using Tapatalk