Danas predveče uhvatim pola sata vremena, dok ne padne mrak i hajde rekoh da probamo Zastava i ja opet njen novi "Kircan&Skorpio" kundak. I ničim izazvan postavim ubedljivi rekord ikada - najbolji rezultat na 25 metara otkad je imam, a to je ravno 40 godina!
Kupio sam pre neki dan kutiju Exacta sa prvim brojem 3, ali i ranije sam koristio tu seriju, tako da ne verujem da je (samo) do dijabola. Mislim da novi kundak ima veze, mada nisam siguran o čemu se tačno rasdi, da li su vibracije pravilnije, da li je sada hvat/oslonac bolji itd.
Kako god, pet komada na 25 metara u 9,5 mm! Nikada ranije nisam uspevao da pet dijabola na toj daljini uguram u grupu užu od 12-13 mm i to jednom ili dvaput, a nekoliko puta sam napravio grupice od 14-16 mm. Međutim, u bar 90% slučajeva su grupe na 25 m oko 20 mm ili malo šire. Šta se sada dogodilo pojma nemam. Vetra nije bilo, lepo sam pucao, prepravljeni obarač je sada daleko mekši i tačniji (objasniću to u video o novom kundaku), ali sam svejedno zatečen. Posle sam napravio i jednu odličnu grupu na 30 m, par solidnih na 50, a na kraju sam se vratio na 25 m i na brzinu opalio deset komada. Evo i njih na slici, grupa je prečnika 18 mm. Da ponovim po ko zna koji put - puška je stara ravno četiri decenije i ispucala je bukvalno na stotine hiljada dijabola.