Zastava vazdusne puske

@Ledeni
Moze i neki rekreativni, sto bi se reklo live, bez editovanja.
Cekam da vidim sta uradiste sa puskom jos od onomad, samo mali preview ☹️

Odlicno se uklopio ovaj kundak. Sve pohavle za projekat..

Svaka cast gospodine Ledeni, bas je sada lepa puska. Obzirom koliko je precizna zasluzila je novo odelo :)

Svaka cast gospodine Ledeni, bas je sada lepa puska. Obzirom koliko je precizna zasluzila je novo odelo :)

Danas predveče uhvatim pola sata vremena, dok ne padne mrak i hajde rekoh da probamo Zastava i ja opet njen novi "Kircan&Skorpio" kundak. I ničim izazvan postavim ubedljivi rekord ikada - najbolji rezultat na 25 metara otkad je imam, a to je ravno 40 godina!

Kupio sam pre neki dan kutiju Exacta sa prvim brojem 3, ali i ranije sam koristio tu seriju, tako da ne verujem da je (samo) do dijabola. Mislim da novi kundak ima veze, mada nisam siguran o čemu se tačno rasdi, da li su vibracije pravilnije, da li je sada hvat/oslonac bolji itd.

Kako god, pet komada na 25 metara u 9,5 mm! Nikada ranije nisam uspevao da pet dijabola na toj daljini uguram u grupu užu od 12-13 mm i to jednom ili dvaput, a nekoliko puta sam napravio grupice od 14-16 mm. Međutim, u bar 90% slučajeva su grupe na 25 m oko 20 mm ili malo šire. Šta se sada dogodilo pojma nemam. Vetra nije bilo, lepo sam pucao, prepravljeni obarač je sada daleko mekši i tačniji (objasniću to u video o novom kundaku), ali sam svejedno zatečen. Posle sam napravio i jednu odličnu grupu na 30 m, par solidnih na 50, a na kraju sam se vratio na 25 m i na brzinu opalio deset komada. Evo i njih na slici, grupa je prečnika 18 mm. Da ponovim po ko zna koji put - puška je stara ravno četiri decenije i ispucala je bukvalno na stotine hiljada dijabola.

Attachments

• 20200508_191329.jpg
    20200508_191329.jpg
    508.7 KB · Views: 1,361
  • 20200508_194854.jpg
    20200508_194854.jpg
    437.6 KB · Views: 1,361
  • 20200508_191152.jpg
    20200508_191152.jpg
    686.6 KB · Views: 1,361
Ledeni druze , nije do tebe , puska je odlicna :D , kada Kum Kircan i moja malenkost ucestvuju u podesavanju kundaka , pa sta mislis mora da bude precizna , ako das Aleksi videces tek onda :lol: , salim se naravno , svaka cast , zastava je jedna od retkih pusaka ciju cev ne mogu saviti preko kolena .

Ledeni, svaka cast. Ti i Aleksa ste zivi dokaz sta nasa Zastava moze u strucnim rukama!
A kundak je tek fantazija. Bravo za majstore!

Ledeni, koji je to bio model? (M56 ili M81. Koliko vidim ostalo je ne vise od 50% Zastave, ostalo je tuning?)

Da li Zastavice imaju cokiranu cev?

Gospodine Ledeni baš lepo. Ovo nije više zastavica već srpsko-kineski hibrid.

Odlično, jel to beše ona zastavica, sto pojedini stručnjaci kazu da je krš i d aje bolje da se kupi nova puška od 100e
Bogami vidim daću da pojačam cene zastave, polako ljudi shvataju prave vrednosti
Bas sam zadovoljan sto je neko uzeo zastavicu i pokazao sve njene prednosti i mane i dokazao ono sto ja odavno govorim, da će zastavica da sahrani većinu novih pušaka.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Kolega Mane, ja je imam 40 godina. To mi je bila prva puška, dobio sam je za deseti rođendan, u maju 1980.

Verujem, ja kako sad tumbam kase i sređuje klub, nailazim na primerke stare i po 60 godina koje su ispravne i rade bez problema. M56, 56/76, m81, m81A sve sto je Zastava pravila, interesantni detalji istorije jedne zemlje.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Radio sam na vise zastava i mogu samo reci da je to jedna vrhunska puka , maltene neunistiva , mozda cak jedina vazdusna puska koja ima cev od legiranog (pojacanog) a ne konstrukcijskog celika .
I naravno da ce da sahrani vecinu novih pusaka bez obzira sto ima 40 ili vise godina , neka prica ko sta hoce ali zastava je neprevazidjena i da je fabrika nastavila da ih proizvodi uz malo ulaganja u estetiku bila bi makar u Srbiji v.p. broj 1 .

Users who are viewing this thread

Back