Nemanja, ako je cev dobra, svakako se isplati uložiti u ovu pušku. Zameni oprugu, moj savet je dvostruka koja u jagodinskom Magnumu košta 1.000 RSD. Ona je znatno jača od fabričke, tako da sa dijabolama od 0,51-0,54 g dobijaš brzinu od 160-180 m/s (fabrička brzina je oko 120 m/s), a pritom nimalo ne gubiš na preciznosti. U to se možeš uveriti ako iščitaš celu ovu temu i pogledaš slike i video klipove. Sa mojom Zastavom M56, kupljenom 1980. godine, ja gađam i pogađam i na 90-100 metara. Natavno, ne jaje ili ping pong lopticu, ali recimo metu 25x20 cm. Osim opruge, zameni zaptivku cilindra, odnosno "đon" i obavezno zaptivku cevi. Ako imaš problem da nađeš odgovarajuće O-ringove, potraži na netu firmu MF Seals iz Leštana.
Što se modela tiče, M56 je moja Zastava - pogledaj na slikama. Njen kundak je jako kratak, kao i potkundak, na kojem postoji karakterističan žleb, slično kao na pušci M48. M81 je noviji model, koji se prepoznaje pre svega po većem i udobnijem kundaku sa obrazinom, a potkundak nije "oštar", se završava "tupo". Kod M81 prednji nišan je zaštićen "branikom" - kod M56 mušica je "gola". Sve ostalo je isto.