Za klip je bolje uljezare said:Čime se podmazuje ovakav dihtung?
Šta se inače pokazalo najbolje za podmazivanje Zastavine puške? Da li je bolje za klip i okidač koristiti ulje ili mast?
Aleksandar said:Za klip je bolje uljezare said:Čime se podmazuje ovakav dihtung?
Šta se inače pokazalo najbolje za podmazivanje Zastavine puške? Da li je bolje za klip i okidač koristiti ulje ili mast?
Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Mane kouč said:Ako je dihtung klipa kožni, što preporučujem, onda je odlična varijanta koristiti ulje za šivaće mašine,može i sinol ako ga ima još u prodaji.
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Nema potrebe da podmazuješ posebno klip, ako je dihtung dobar, to je sasvim dovoljno da sve radi kako treba, a sistem okidanja nemoj nikako podmazivati, nema potrebe.zare said:Hvala za savet, ima Sinola, makar sam video na netu u prodavnicama.
Još savet za telo klipa i okidač. Logičnije mi je da se za klip zbog zazora sa cilindrom koristi mast nego ulje. A za okidač mi i jedno i drugo ima smisla?
Tako je ja na svoju nisam podmazaoGlock17 said:Znači na zastavici m56 se ne podmazuje okidač? :shock:
Da ona ima podešavajući okidačGlock17 said:Znači li to da zastavica m56 ima podešavajući okidač?
Kad ga ne podmazuješ onda ga otežavaš, a kad ga podmazuješ onda ga olakšavaš?![]()
Da, logika je takva.Glock17 said:Znači li to da zastavica m56 ima podešavajući okidač?
Kad ga ne podmazuješ onda ga otežavaš, a kad ga podmazuješ onda ga olakšavaš?![]()
Opet se razmećeš svojim ne znanjem! Da, za tvoju informaciju Zastavica ima podešavanje težine okidanja, i prilično lepo može da se namesti okidanje kod nje sa sitnim doradama, a čini mi se da ima par članova ovde kiji su probali okidanje na zastavicama sa kojim pucaju moji strelci.Glock17 said:Znači li to da zastavica m56 ima podešavajući okidač?
To već neznamzare said:Da, logika je takva.Glock17 said:Znači li to da zastavica m56 ima podešavajući okidač?
Kao što nema mnogo logike da dodir 2 pokretna metala ostaviš nepodmazanim. Verovatno je praksa pokazala bolji osećaj kada nije podmazano jer je trenje uvek isto. Kada podmažeš pa se mazivo potroši na nekim delovima, nemaš svuda isti otpor pri okidanju. I to pije vodu.
Mene interesuje da li se i koliko troše dodirne površine okidača i osovine klipa kada nema maziva?
Ja sam svoju sam podesio da samo koliko povučeš okidač okida odmah (nista nisam radeo oko okidača sve je fabrički da se zna)Mane kouč said:Opet se razmećeš svojim ne znanjem! Da, za tvoju informaciju Zastavica ima podešavanje težine okidanja, i prilično lepo može da se namesti okidanje kod nje sa sitnim doradama, a čini mi se da ima par članova ovde kiji su probali okidanje na zastavicama sa kojim pucaju moji strelci.Glock17 said:Znači li to da zastavica m56 ima podešavajući okidač?
Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka