Ugradio sam dihtung iz Magnuma pre neki dan, pošto sam ga već imao. Ali sam to morao na drugi način jer je dihtung bio previše debeo, nije bilo nikakve šanse da uđe u cilindar. Lagano u krug na tocilu sam ga tanjio i stalno proveravao kako ulazi u cilindar. Kada je relativno "teško" mogao da uđe fino sam ga doradio i ubacio u cilindar. Mislim da nisam preterao što se toga tiče, klip se kreće po cilindru ali ne mnogo lako. I poravnao sam ga prema cilindru, očajno je urađen.
Kako prolazi vreme čini mi se da je sve bolje sto se tiče dihtunga da lagano "leže" jer mu verovatno treba vremene da se potpuno prilagodi cilindru. Kakav je bio, sve je drugo dobro

.
Stavio sam i neku gumicu za cev, nešto što sam imao a odgovarala je. Valjda vrši posao dok ne nađem nešto bolje.
Problem je što je opruga slaba, ne znam što je odmah nisam zamenio. Dijabola nema snage da napravi lepu rupu nego cepa papir zbog male brzine i pogoci su do danas baš dosta varirali po visini. Danas je izgleda i dihtung klipa skoro došao na svoje pa skoro da nema većih odstupanja po visini. Dešavalo se do danas kada se puška ohlada da podbaci baš dosta prvi hitac.
Stara orpuga je dugačka 36,5 cm a nova fabrička koju sa danas kupio 39 cm, nije baš mala razlika Verovatno opet rasturam i montiram za vikend.
Nego, na koji način natežete oprugu pri montaži? Namučio sam se sa starom da je ubacim, kakva će tek muka biti sa novom. Jedino da pravim neke poluge za sabijanje...