Zastava vazdusne puske

prlejovanovic67 said:
Da. Ima šraf, jedan koji je valjda glavni, a drugi, koji je osigurač. E, ja njega nemam.
Nijedan šraf ti nije orginal, ni na zapinjači, kad se vratim u Srbiju, slikaću kako treba da izgleda, ali nije to ništa tragično

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

NemanjaCvetkovic said:
Nemoj duplu oprugu, previse je to za m56. Ja kad sam kupio novu oprugu za moju pusku dobio sam dve u setu i onu manjeg trecnika nisam ni stavio nikad. Sa ovom jednom novom je gurala dijabole cini mi se oko 160m/s, uz solidan trzaj. Nadam se da ce to malo splasnusti, ako ne probacu da nadjem normalnu oprugu koja ce drzati na 130-140m/s. Mislim da je to za tu pusku super.
Naletim malopre na oglas za tu duplu oprugu iz Subotice. Njima je deklarisana brzina za obe opruge 165 m/s. Sve mi se čini da to treba kratiti pa probati kako će biti.

Sve te opruge su krš i brzo gube svojstvo, za sad fabrička radi posao sasvim korektno.

Gde naći fabričku? Ovde sam pročitao da zastava ne prodaje rezervne delove ali hoće da ih ugradi prilikom servisa. Ima li negde mogućnost kupovine?

prlejovanovic67 said:
Gde naći fabričku? Ovde sam pročitao da zastava ne prodaje rezervne delove ali hoće da ih ugradi prilikom servisa. Ima li negde mogućnost kupovine?

Kolega odneses pusku u kragujevcu u servis i jedino tako ces biti siguran da ce sve biti ok.
Budes li delove porucivao kao ja i testirao sta vredi a sta ne , veruj sigurno ce te to vise kostati.
I hocu i ovo da kazem ja novac ulazem u kupovini dijabola , opruga i dihtunga.
A sto se tice shrafova , shajmica , osiguraca , ja to imam u ogromnim kolicinama.

Vincester, milion posto si u pravu! Jedini razlog zašto se za to još nisam odlučio je taj što moram da idem dva puta do Kragujevca koji mi je udaljen oko 60-65 km i za to treba odvojiti vremena. Ali, videću do kraja šta će biti.

Treba videti sa Zastavinim servisom da li postoji neka mogućnost da se puška nekom poštom pošalje na servis. Ili preko neke prodavnnice koja sarađuje sa njima...

prlejovanovic67 said:
Vincester, milion posto si u pravu! Jedini razlog zašto se za to još nisam odlučio je taj što moram da idem dva puta do Kragujevca koji mi je udaljen oko 60-65 km i za to treba odvojiti vremena. Ali, videću do kraja šta će biti.

Razumem te u potpunosti, samo hocu da ti kazem , da ne ponavljas moje greske i moju naivnost jer ce te to vise kostati i opet sledi razocarenje.

Jedno obaveštenje (izvinjavam se ako ovde ovo nije mesto za to). Malopre sam video na Limundu da je neko ponudio na prodaju Zastavu M81, pa možda nekog interesuje.

prlejovanovic67 said:

Delovi za kompletan zastavin program se mogu naći kod svakog ovlašćenog servisera ili prodavca koji je zainteresovan da ih prodaje. Verujem da je neko pisao da zastava ne prodaje delove ali to nema veze sa mozgom. Ja sam pre par dana dobio novi paket sa delovima od Zastave u kom su između ostalog bili đonovi i opruge za vp. Zastava nikada nije prestala da pravi i prodaje delove, kada nešto nema na stanju naprave za par dana. Moj paket je čekao sa isporukom par dana zato što trenutno nisu imali neke egzotične delove za lovački program (pa sam čekao da naprave).

Ljude iz Zastava Arms mogu samo da pohvalim.

Nisi shvatio. Wooyadeen je oružar sa dozvolom i firmom i on može da kupi od Zastave sve što Zastava pravi. Ti i ja tu ne spadamo i možemo samo da nosimo pušku na servis, delove nećemo kupiti.

Tako je, kolega Voja je objasnio sve, ovlašćeni serviseri imaju pravo da kupe delove i Zastava to prilično lepo ispoštuje, ja do sad nisam imao nikakvih problema sa nabavkom orginal delova iz Zastave, ali fizičko lice, pa čak ni streljački klubovi, nemaju pravo da kupe delove.

Malo statistike, daljina 10m, 3 dijabole, merena je prosečna brzina 3 ispaljene dijabole i prosečna jačina vp. Aplikacija za merenje je Chrono Connect Mobile.

- RWS Training 0,53 g ------ ------118m/s - 4,6J;
- Sport S Hunting 0,50g ----- -----143m/s - 6,7J
- Sport S Field target 0,50g ------- 136m/s - 6,1J
- Sport S Hunting expanzion 0,55g - 137m/s - 6,1J
- JSB Exact Expres 0,51g- ---------143m/s - 5,3J

Prosečna brzina koju ostvaruje vp sa ovim dijabolama je 135m/s, a prosečna jačina je 5,8J.

Danas nisam imao vremena da upoređujem preciznost jer sam pucao iz 4 vp i podatke ću ,,okačiti"na njihovo mesto. Drugom prilikom ću uporediti preciznost i grupisanje pogodaka. Izvinjavam se ako je nekom ovo dosadno ali cilj mi je bio da uporedim dobijene podatke mojih vp sa njihovim fabričkim podacima i tako saznam nešto više o njihovim oprugama, dihtunzima a i samim dijabolama.

Users who are viewing this thread

• Back