BurekUSvemiru
Well-known member
Rezultat štogod! Ja ovako nešto ne bih ispucao iz stava nikada 
Moram početi s vežbom! Kad će sobna liga?
Moram početi s vežbom! Kad će sobna liga?
Danas se Zastavica rastavila, odmastila, polirala, namastila, kozni dihtunzi podmazani. Ja zadovoljan, 5 dijabola Jsb Target sa 10m. A sad ceka samo dosta vezbanja![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatal
Поздрав, видех да си узео заставу и да си је сређивао. Ја сам узео исту па ме интересује шта си полирао?Danas se Zastavica rastavila, odmastila, polirala, namastila, kozni dihtunzi podmazani. Ja zadovoljan, 5 dijabola Jsb Target sa 10m. A sad ceka samo dosta vezbanja![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
И окидач је доста тврд, имам једну заставу м56 која има скоро дупло мекши окидач... Јеси ли можда њега полирао?
Zanimljivo mi je da ti je "primitivan" zastavin okidač bolji od "vrhunskog" Rekord okidača koji je najbolji na svetu...?Celu sam re rastavio i sa kocionim uljem ocistio sve gde je bila stara mast i onda namastio sa novom Liqui Moly Lm47 mascu. I onda sam cilindar i oprugu i sve delove gde se metali dodiruju polirao i namastio lagano. I sve gde se metali dodiruju sam isto dodao malu kolicimu masti. Okidac sam malo polira i bas bas bas mrvicu masti i ja prezadovoljan. Mozes da stelijes okidac sa onim srafom. Okreci ka desno da olaksas i ma levo da otezas. Meni je oko 5mm srafa navoja viri. Koristim jsb target za nju i super joj idu. Pisi ako te ista drugo zanima
SM Spring-meister
Zanimljivo mi je da ti je "primitivan" zastavin okidač bolji od "vrhunskog" Rekord okidača koji je najbolji na svetu...?
Мораћу да пробам да полирам окидач, можда буде мало мекши. Иначе знам за шраф за штеловање, међутим и поред тог штеловања буде тврд.

Da upravo sam i hteo da kažem za zastavin okidač da je jednostavan, ne primitivan u negativnom kontekstu. Ali definitivno odlično "radi posao"...Imam 5 Weihrauch pusaka i mogu sa sigurnoscu da kazem da su Rekord okidaci daleko od najboljih na svetu.. Jesu najbolji kad su hobi puske u pitanju, ali realno ne mogu ni da prismrde mojim fwb 300/300s okidacima. I ne razumem na osnovu cega ti je primitivan Zastavin okidac? Zato sto je jednostavan ,a ne komplikovan? Iz mog testiranja, a i vlasnika streljane i par ljudi koj isu pucali isto na 10m, i primitivna zastava ima veoma lako detektovana 2 kolena i lagano okidanje uz manje sile... A iskreno mislim da svaka Hw puska i ova moja hw30s mora da se skroz rasklopi i odmasti jer ima brda njihove fabricke masti koja sluzi da puska bude konzervirana i sto duze stoji na polici radnje a da ne rdja.. E tek kad se sve polira i tjunira mocice da pokaze svoj ful potencijal
SM Spring-meister
Letherman, Knipex, Wera.... pa vise vredi alat nego puskaDanas se Zastavica rastavila, odmastila, polirala, namastila, kozni dihtunzi podmazani. Ja zadovoljan, 5 dijabola Jsb Target sa 10m. A sad ceka samo dosta vezbanja![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Letherman, Knipex, Wera.... pa vise vredi alat nego puska

Nema šta da se foliramo, jeste okidač i primitivan i jednostavan, najprostiji što postoji. Uostalom, takvi su bili svi okidači na običnim puškama u to vreme. Rekord ili neki sličan su svemirski brod što se tiče konstrukcije i komplikovanosti u odnosu na Zastavin.
Druga je priča što i takav Zastavin okidač može da bude sasvim dobar, što je napravljen od kvalitetnih materijala (za razliku od novih Dijana, kao što smo videli na forumu), što može da se šteluje (što opet ne može dobar deo okidača iz tog doba), lako može da se polira...
Generalno i realno bolji je Rekord naravno , ali fino i ova zastavica radi kad mogu bas lepe rezultste sa njom da postignem 

Letherman, Knipex, Wera.... pa vise vredi alat nego puska

Tu ljubav prema Lethermanu, Knipexu i Weri apsolutno delimo
Samo sto je tvoj alat ko iz prodavnice za razliku od mog
Ne, ne, ne...unuci kazu "imali smo ludog dedu lickao alat"![]()