Žašto su Kinezi toliko dobri?

SteffAirguns

Well-known member
Evo, probao sam bukvalno sve moguće dijabole i opet su mi se kao najbolje pokazali Kinezi. U ovom slučaju QYS Streamlined od 8.48 grain-a, što je oko 0.55g.

Ne mogu da provalim u čemu je fora sa njima i zašto su toliko dobri u svim mogućim cevima.

Mom Anschütz 8001 su se QYS Target pokazale kao ubedljivo najbolje dijabole koje sam ikada probao. I pored najboljih JSB, H&N i RWS modela, QYS su napravile najbolje grupe.

Evo i sada, u Anschütz 9015, opet su se pokazale kao najbolje u odnosu na JSB Expres/Exact i H&N Baracuda varijante. Napravio sam sebi mali izazov da vidim kolika će biti grupa sa čak 25 komada na 25 metara i evo sami možete videti da je grupa baš ozbiljna.

I sad me stvarno zanima u čemu je njihova tajna? Da li je u pitanju kontrola kvaliteta, ogromna ulaganja u proizvodnju i mašine ili nešto treće?

Attachments

• IMG_4355.jpeg
    IMG_4355.jpeg
    324.5 KB · Views: 20
  • IMG_4356.jpeg
    IMG_4356.jpeg
    366 KB · Views: 20
  • IMG_4357.jpeg
    IMG_4357.jpeg
    381.5 KB · Views: 20
  • IMG_4358.jpeg
    IMG_4358.jpeg
    391 KB · Views: 18
  • IMG_4359.jpeg
    IMG_4359.jpeg
    368.5 KB · Views: 19
Većinu nas snabdeva Mane, ali ih donose i ljudi iz inostranstva. Koliko znam, uskoro bi trebalo da ih bude i po radnjama kod nas. Malo su nezgodni za saradnju, bar sam tako čuo, ali iskreno još nisam upoznao nekoga ko je imao loše iskustvo sa QYS dijabolama.

Ako imaš bilo šta u 4.5mm, obavezno uzmi i probaj. Sa njima stvarno teško može da se pogreši.

Ja sam sa ravnim Qys Training pucao na 50m iz 1969 FWB 300tke

Moze biti da je fora u materijalu dali su mekse-tvrdje verovatno dovoljno mekane da se uklope u zlebove cevi a opet dovoljno tvrde da zadrze oblik i putanju u letu bez promena...Kako god ako su zapazene valja probati

QYS FT EXACT EXPRESS

Vidi se da QYS ima vrhunsku uniformnost!
Ali i da je je najveća.
Zaključak izvucite sami.

f99768a9a75bffc5f47a3dac4bc889f7.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ispada sad da je neko morao da ih poređa tako da bi zaključio da što je teža dijbola to je duža :). Meni je taj qys ništa naročito, nije loš ali ništa za hajpovanje, kolje se sa egzaktom ali barakuda lajt mi bolje radi u svakoj cevi.

Legura igra svoj deo, kao sto Niski kaze, ni pretvrda kao H&N, ni premeka kao JSB, nego mozda neka zlatna sredina, pa nece da se izubijaju i deformisu u transportu.
Ocigledno su i konzistentne po tezini i dimenzijama, a ta uniformisanost i ponovljivost je definicija kvaliteta i jedan od najbitnijih faktora preciznosti.
Izgledaju cisto, bez opiljaka i prljavstine, opet znak kvaliteta.
Tezina skoro identicna JSB Exact, jedna veoma popularna dijabola, tako da su Kinezi napravili dobar izbor sta da kopiraju...

Posto su relativno nov brend, sigurno su im i prese za kalupe nove, neistrosene, a svi znamo kakav uticaj to moze da ima. Cuveni kalup 54 za JSB Express.

Mada, kao i uvek, ne postoji najbolja dijabola, nego samo ona koja je najbolja u tvojoj cevi. Tebi se potrefilo da QYS odgovara.

Users who are viewing this thread

Back