Žašto su Kinezi toliko dobri?

SteffAirguns

Well-known member
Evo, probao sam bukvalno sve moguće dijabole i opet su mi se kao najbolje pokazali Kinezi. U ovom slučaju QYS Streamlined od 8.48 grain-a, što je oko 0.55g.

Ne mogu da provalim u čemu je fora sa njima i zašto su toliko dobri u svim mogućim cevima.

Mom Anschütz 8001 su se QYS Target pokazale kao ubedljivo najbolje dijabole koje sam ikada probao. I pored najboljih JSB, H&N i RWS modela, QYS su napravile najbolje grupe.

Evo i sada, u Anschütz 9015, opet su se pokazale kao najbolje u odnosu na JSB Expres/Exact i H&N Baracuda varijante. Napravio sam sebi mali izazov da vidim kolika će biti grupa sa čak 25 komada na 25 metara i evo sami možete videti da je grupa baš ozbiljna.

I sad me stvarno zanima u čemu je njihova tajna? Da li je u pitanju kontrola kvaliteta, ogromna ulaganja u proizvodnju i mašine ili nešto treće?

Attachments

• IMG_4355.jpeg
    IMG_4355.jpeg
    324.5 KB · Views: 24
  • IMG_4356.jpeg
    IMG_4356.jpeg
    366 KB · Views: 24
  • IMG_4357.jpeg
    IMG_4357.jpeg
    381.5 KB · Views: 24
  • IMG_4358.jpeg
    IMG_4358.jpeg
    391 KB · Views: 22
  • IMG_4359.jpeg
    IMG_4359.jpeg
    368.5 KB · Views: 23
Većinu nas snabdeva Mane, ali ih donose i ljudi iz inostranstva. Koliko znam, uskoro bi trebalo da ih bude i po radnjama kod nas. Malo su nezgodni za saradnju, bar sam tako čuo, ali iskreno još nisam upoznao nekoga ko je imao loše iskustvo sa QYS dijabolama.

Ako imaš bilo šta u 4.5mm, obavezno uzmi i probaj. Sa njima stvarno teško može da se pogreši.

Ja sam sa ravnim Qys Training pucao na 50m iz 1969 FWB 300tke

Moze biti da je fora u materijalu dali su mekse-tvrdje verovatno dovoljno mekane da se uklope u zlebove cevi a opet dovoljno tvrde da zadrze oblik i putanju u letu bez promena...Kako god ako su zapazene valja probati

QYS FT EXACT EXPRESS

Vidi se da QYS ima vrhunsku uniformnost!
Ali i da je je najveća.
Zaključak izvucite sami.

f99768a9a75bffc5f47a3dac4bc889f7.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Ispada sad da je neko morao da ih poređa tako da bi zaključio da što je teža dijbola to je duža :). Meni je taj qys ništa naročito, nije loš ali ništa za hajpovanje, kolje se sa egzaktom ali barakuda lajt mi bolje radi u svakoj cevi.

Legura igra svoj deo, kao sto Niski kaze, ni pretvrda kao H&N, ni premeka kao JSB, nego mozda neka zlatna sredina, pa nece da se izubijaju i deformisu u transportu.
Ocigledno su i konzistentne po tezini i dimenzijama, a ta uniformisanost i ponovljivost je definicija kvaliteta i jedan od najbitnijih faktora preciznosti.
Izgledaju cisto, bez opiljaka i prljavstine, opet znak kvaliteta.
Tezina skoro identicna JSB Exact, jedna veoma popularna dijabola, tako da su Kinezi napravili dobar izbor sta da kopiraju...

Posto su relativno nov brend, sigurno su im i prese za kalupe nove, neistrosene, a svi znamo kakav uticaj to moze da ima. Cuveni kalup 54 za JSB Express.

Mada, kao i uvek, ne postoji najbolja dijabola, nego samo ona koja je najbolja u tvojoj cevi. Tebi se potrefilo da QYS odgovara.

Moja iskustva sa kinezima nisu nista posebno. U mom slucaju iz svih mojih cevi su bile jako dobre ali ne i bolje od ostalih konkurenta na 25m.
Na daljinama vecim od 25 su se drzale nekako do 40m posle toga su pocele brzo da gube grupu i na 45 i 50m vec nisu imale sta da traze pored JSB koja je kod mene uglavnom najbolja dijabola na 50m. Pojedine h&n su znale da budu cak i bolje od jsb ali do tih dijabola se tesko dolazilo tako da logikon tom JSB mi je no brainer.
Zakljucak za mene za kineze je tesko dobavljive kroz prodavnice skupe za nabavku i manjak preciznosti na vecim daljinama od 40m

Users who are viewing this thread

Back