Ne znam, ali ima, ... pisu neki prodavci cak i "zvanicni atest" za ormare. Verovatno 7.92 moze da mu jedva vidljivo ulubljenje napravi .... u limu od 1mm ili malo tanjem. A takvi ormari valjda prolaze za svako oruzje.
Mislio sam da ne razglabam oko ovoga, ali cu uz rizik da ipak to prekrsim i iznesem malo podrobnije svoje misljenje, a vi ispravljajte ako gresim .... I nema ovo veze sa bilo kakvim protivljenjem zakonodavcu, nego sa onim sto mislim da je realno.
Pre ces malecnim dremelom ili ceonom brusilicom iseci takav lim skoro pa besumno, otvoriti ulaz da ceo udjes unutra, nego slicnim alatom ivericu i sa mnogo vecom bukom. Cak i sarke vrlo bezbedno stavljaju spolja - valjda po atestu.

Znaci dostupnost oruzju neovlascenim licima, koje mogu slobodno nazvati i provalnicima, je mnogo laksa kada je isto obezbedjeno limom od 1mm.
Sto se tice dostupnosti oruzja "svakodnevnim" neovlascenim licima oruzju, mislim na decu, ukucane, ... i jedno i drugo zavrsava posao, ako je pod kljucem, a kljuc u dzepu ili .... tajnom mestu
Donekle ipak mogu da razumem metalni ormar kod municije sa barutom - zbog (valjda ...jeli) baruta, ... za sve ostalo takve skalamerije, pogotovo
takve izrade, su apsolutno beskorisne i ni po cemu bezbednije od iverice. U mnogim aspektima i kontra.
Za potrebu takvog metalnog ormara za vazdusne, tek ne treba komentarisati. U slucaju greske, i ostavljanjem napete puske unutra, i slucajnog opaljenja, prilicno sam siguran da ce jace vazdusne (a kupuju se i za 120-150e) da uspesnije prosviraju iznutra takav lim nego bolju ivericu i nanesu vecu stetu van ormara.. Ako bi se propisao ormar za vazdusne... neka brate bude od bukve (svaki terenac-policajac, bar na Balkanu, zna da je prepozna) debljine recimo 3cm i sve jasno svima.
E sad ... vrv bih drugacije razmisljao da imam neke skuplje spravice, jer postoje i mnogo kvalitetniji ali i skuplji sefovi, ali eto, za sada ih nemam, pa mlatim praznu slamu