Weihrauch springerice

Posto sam totalno prso, nesto gledam hw97k, hw77k.... i razmisljam... kako je moguce da svi hvale 97k a ne 77k a u principu je ista puska u pitanju? mislim, hvale i 77k ali ne toliko. kako je moguce je 97k sa 30cm cevkom (mozda i najkracom od svih hw springerica) najpreciznija? meni je 77k zanimljiva jer ima i meh nisane pored moguce optike, pa je "versatilnija" sto bi rekli englezi.

HW97 hvale oni koji uglavnom koriste opticki nisan, jer je zbog vece obrazine pogodnija za tu vrstu nisanjenja.

HW77 ima nizu obrazinu, pa je pogodnija za mehanicke nisane, koji su manje popularni od "snajpera" :)
U zavisnosti od strelceve gradje (koliko je glavat i koji je razmak od jagodice do oka) opticki nisan na HW77 ne odgovara svakome jer dolazi do iztezanja.

HW77 i HW97 su mehanicki identicni, a neki poznavaoci, cak kazu da su stariji modeli sa manjim i laksim klipom (25mm), najmirniji i najprecizniji.

ok, onda znaci da bi meni sa glavom i vratom vola odgovarao verovatno i 77 i za optiku i za meh :cool:
nema, moram opet do peloponeza. uzas. :ROFLMAO: necu kupiti, ali cu imati o cemu da mislim do sajma u oktobru, mozda bude neki popust... za sad sam miran :)

Zato se kundak stavi na rame, pogleda niz nisan, kaziprst stavi na okidac, (a jos ako moze i da se opali neka :) ), jer dzaba joj hvalospevi u novinama i internetu, ako je tebi kratka, lose pasuje, ne moze glava udobno da se namesti, itd..

zato je ova obrazina majka.
A i Cometa uopste.

1718271888256.png

Što je kraća cev kod springerice, kraće je vreme tokom kojeg možeš uprskati stvar.
pa ako su to vec skontali sto nisu primenili na ostale puske iz ponude :D

@Webley & Scott
i HW konja za trku ima :D
HW98-Weihrauch.png

ok, onda znaci da bi meni sa glavom i vratom vola odgovarao verovatno i 77 i za optiku i za meh :cool:
nema, moram opet do peloponeza. uzas. :ROFLMAO: necu kupiti, ali cu imati o cemu da mislim do sajma u oktobru, mozda bude neki popust... za sad sam miran :)
Svakako najbolje je kada moze da se osacuje puska i jos bolje proba kako gadja i onda se stekne neki realan dozivljaj o istoj. nemamo svi isti dojam o nekom predmetu. Neki gledaju subjektivno a neki objektivno. Opet dobra stvar je sto mozes to i uzivo sam da proveris

Hw77 sa nizom obrazinom ti ne bi odgovarala po difoltu,ako vec imas takve subjektivne karakteristike...a nemas,malo preterujes. Slicne smo konstitucije. Dakle niza obrazina,muka za optiku,morao bi mozda da stavis one dodatne oslonce ko sto stavljaju na karabine obrazine sa pride municijom ili ne daj Boze da seces obrazinu i pravis mehanizam na podizanje...Nisku obrazinu ima i moja 35tica,tako da samo niski nosaci i optika mogu da mi legnu. Ako bih malko podigao,ode kundak u vazduh...e onda koji precnik tubusa za nisku montazu, ako oces optiku.....i ode prica ...ode daleko,jos dalje,iza sedam mora...

Sent from my SM-A336B using Tapatalk

Ja nažalost nisam probao HW77, mada ideja o mehaničkim nišanima mi se čini kao pun pogodak za springericu i u duhu je iste. Čekam da kolega @csaba popusti i kupi pa da probam kod njega. A to što je kolega Webley pomenuo za lakši klip verujem da je istina. 97 i 77 sve dolaze sada sa 20J a verujem da su stare verzije sigurno bile prijatnije za gađanje.

ima jedna dobra 77ica laminirana ali mislim da je sa dugackom cevkom....
p.s. nisam siguran da nove 77 i 97 imaju istu obrazinu, jeste dosta slicna ali deluje i dalje za nijansu visa (i deblja) na 97, sad sam bas gledao u katalogu a i na netu :)
u principu, ne bezim od 97, ocigledno je dokazana, vise sam znatizeljan zasto nema dovoljno ljubavi za 77 :D

Untitled.png

ne znam ternutno gde se nalazi ali nikakve razlike u preciznosti nije bilo. ostatak cevi od 28cm mislim se trenutno nalazi na jednoj PCP pusci koja je isto izuzetno precizna. imao sma priliku da gadjam iz obe puske i verujem da skoro nista nije izgubljeno od preciznosti

Users who are viewing this thread

Back