10m, stojeći

Danas katastrofa sramota me da kačim slike,manje ću biti smoren,o čemu se radi ,puška i dalje 335,pogodci vuku u desno danas i juče cenim da je do okidanja i mozda nepravilnog polozaja lakta ,u početku drzim lakat podignut na nekih 80stepeni ali sam sebe uhvatim da ga vremenom sve više spustam,koji položaj je ispravan i šta još moze uzrokovati da grupa vuče udesno,da li mozda promena dijabola moze uticati ?

Lakat sto nize i blize telu, pusti stepene.
Proveri nisan i stav, polozaj nogu.
Do okidanja moze biti jedino ako je ti povuces kad opalis.
Okaci slike, moze i iz njih nesto da se vidi. Nema nervoze, desava se. ;)

Proka said:
Lakat sto nize i blize telu, pusti stepene.
Proveri nisan i stav, polozaj nogu.
Do okidanja moze biti jedino ako je ti povuces kad opalis.
Okaci slike, moze i iz njih nesto da se vidi. Nema nervoze, desava se. ;)
Vidiš Proko ovo oko lakta me buni i menjam položaj jer po slici u prilogu treba uspraviti,ali korigovaću to nije problem zato i pitam iskusnije,nažalost nemam slike meta ali skoro svi pogodci su u desnoj polovini crnog polja,nešto i van crnog kruga i dosta oscilacije po visini,Da li moze druga vrsta dijabola zahtevati korekciju nisana po pravcu, mislim mozda korak uvijanja u cevi ne nosi svaku diabolu jednako,nadam se da se razumemo.
8b1f6c3a4b03d8434569baa8fc6c9d93.jpg

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

Lakat treba sto blize da bude uz telo zato sto kako se zamaras desna ruka pocinje da drhti kad visi u vazduhu. Takodje kada je ruka iz telo tada si najopusteniji. Ako juris taj ugao od 80 stepeni, nikada neces uspeti da pogodis istu visinu lakta dva puta, osim ako ne montiras uglomer na rame. ;)
Ne znam da li zbog dijabola moze da se menja tacka pogotka po pravcu, po visini moze. Menjao sam nekoliko vrsta dijabola i nikada mi se nije menjalo po pravcu.
@Mane i @Sebic ovo poznaju neuporedivo bolje od mene, mozda mogu da nam razjasne. Javite se gospodo! :D

Proka said:
Lakat treba sto blize da bude uz telo zato sto kako se zamaras desna ruka pocinje da drhti kad visi u vazduhu. Takodje kada je ruka iz telo tada si najopusteniji. Ako juris taj ugao od 80 stepeni, nikada neces uspeti da pogodis istu visinu lakta dva puta, osim ako ne montiras uglomer na rame. ;)
Ne znam da li zbog dijabola moze da se menja tacka pogotka po pravcu, po visini moze. Menjao sam nekoliko vrsta dijabola i nikada mi se nije menjalo po pravcu.
@Mane i @Sebic ovo poznaju neuporedivo bolje od mene, mozda mogu da nam razjasne. Javite se gospodo! :D

Hvala Proko na savetu ipak sam samo amater sa 40 i nesto god,ali pocinjem da zivim za ovaj sport,najcudnije mi je to sto prethodna 3-4 puta napravim sasvim dobru grupu za mene i moje iskustvo i onda fijasko kao da nikada nisam gadjao,nadam se da ce se javiti i Mane i Sebic ,hvala puno.

Pa u tome je razlika izmedju majstora u ovom sportu i nas amatera. Ja pre neko vece na treningu ubijem jednu metu 49/50, druga 41/50, je.em li ga gde odoše onih 8 razlike... :lol:
Majstori konstantno biju 49,50/50... ;)

Hahahahaha , konstruktivan dijalog , hahahaha ja kad ubodem tih 41 sto bi vama bilo lose , jelte, racunam da sam lepo pogodio , zaista ovo sa stavom mi polako postaje opsesija 😃

To, to, tu te cekam.... :lol:
Samo se ti polako zarazuj sa ovim sojem ove nase bolesti... ;) Vrlo brzo ce i tebi 41 da bude malo.

:D Danas,malo hranio komarce,papuče,šorc,zelena trava...Tri mete po 5 komada,prve dve nisu za gledanje,treća,ajd,moš podneti
20200827_193224_copy_1200x1600.jpg

:D A one dve mete što nisam okačio(od sramote).Čekaj Proko da stigne jsb,oma vraćam optiku na pušku i naslon 25m...Mnogo se klatim u stavu,matori konj se neuči da vuče kola.. :D

Licno cu da uticem da stignu samo "tupe" dijabole... :twisted:
Samo ne znam na koga i kako da uticem, al dobro...
A i da znam, tog nekog bas zabole za mene, al dobro...
Ne ucis ti da vuces kola, SUS motor je odavno izmisljen za te potrebe... ;)

:D Nemam ništa protiv pucanja iz stava,ali u Monoštoru nema ni kluba ni sekcije(bilo pa se raspalo).Mogu samo da se zabavljam u svojih 32-33metra dvorišta...Onda ispade da mi je zgodnije sa naslona 25m...Razmišljam,kad forumaši organizuju turnir i zabavu,da se oprobam sa maherima,da naučim nešto... ;)

glale said:
:D Nemam ništa protiv pucanja iz stava,ali u Monoštoru nema ni kluba ni sekcije(bilo pa se raspalo).Mogu samo da se zabavljam u svojih 32-33metra dvorišta...Onda ispade da mi je zgodnije sa naslona 25m...Razmišljam,kad forumaši organizuju turnir i zabavu,da se oprobam sa maherima,da naučim nešto... ;)
Evo kod mene u Plandištu uskoro počinje sa radom streljana nakon 30,god pauze pa mozemo napraviti skup neki.

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

Za gadjanje u uslovima smanjene vidljivosti, vrlo dobro. ;) Ova sto ti utekne, jel prva, srednja ili poslednja po redu?

Users who are viewing this thread

Back