10m, stojeći

ali bato walther ispravi sam od sebe 30% gresaka. ja sam danas pucao iz cz s aotvorenim nisanima
prilicno zabavno

kircan said:
Ajde kolega, da vidimo kako to ide. Tebi ce biti teze jer je na tvojoj visini razredjen vazduh pa ce otezati nisanjenje.

Dakle, ja ovo ne umem da radim, a i ne mogu brate...dva i po sata sam se klatio ko pijan.
20220611_190012.jpg
20220611_191756.jpg
20220611_192005.jpg
20220611_193254.jpg
20220611_195201.jpg

Nemam ja druže sekretaru živaca za ove vaše za...ancije, razumete li vi mene. Ja sam stariji čovek, oću bre da sednem ko čovek (dva puta korišćenje istog subjekta, u ovom slučaju "čovek" se ne preporučujeu istoj rećenici, ovde je navedeno u smislu davanja na značaju!).
Dakle, odustajem....možda,..videću...za sada....
Bata @Zare...care!!!!

@SrpcheTheGreat iako su pištoljske mete ovo nije uopšte loše, posebno ona gde je razvučeni Miki miš u desetci. Ako je za utehu kada to uspem da napravim sa pištoljem biću ponosan na sebe :D
Bitno je da se uživa.

goxy said:
@SrpcheTheGreat iako su pištoljske mete ovo nije uopšte loše, posebno ona gde je razvučeni Miki miš u desetci. Ako je za utehu kada to uspem da napravim sa pištoljem biću ponosan na sebe :D
Bitno je da se uživa.

Nisam znao da su pistoljske, dobio sam od drugara, ostalo mu viška od nekog štampanja. Mislim da mi za ovu distancu najviše odgovaraju one za streličarstvo :lol:

Ma nije to loše, samo gruvaj. Jeste taj crni krug "malo" veći nego što treba ali nema veze :D .

Ja sam digao ruke od klasičnog stava za 10 m. Da me bole leđa pa da se peglam 2 dana da se ne ukočim, to mi ne treba. Sad pucam kako stanem i kako mi odgovara. Jeste razlika u preciznosti osetna, sad ubodem 2-3 dobre dijabole pa komad-dva vode svoju politiku ali bar pucam bez problema i mnogo više nego ranije sa klasičnim stavom.

Srpche, ne odustaj nipošto. Teško je, posle pola sata boli svaki deo tela, ali živ čovek se na sve navikne. Samo polako, biće to još bolje svakim sledećim gađanjem.

HW 35, kako kolega kaže par postova prije; čuveni Gamo diopter, R10 RWS. Rezultati sa elektronskih meta bez decimala. Prvak države je tu ;) ;) ;) ;)

Attachments

• 20220612_165356.jpg
    20220612_165356.jpg
    413.2 KB · Views: 1,783
kircan said:
Gospodja bi mi najradije glavu izbusila, mete je ne zanimaju. ali mi je cudno kako uvek 2,3 budu najbolje a ostalo ... tu valjd auvatim fazon kako treba a jos imam i snage

Druže Kircane, nije to ništa neobično. Zato postoji ono famozno zurenje kroz diopter, pola sata prije matcha. U neku točku jel. Tako da u match uđeš fokusiran od početka. A ne da hvataš očekivanu razinu pobuđenosti kroz match. Na ove dvije za redom se smiriš, uhvatiš fazon, a onda te napusti koncentracija i kondicija. Stvar treninga kondicije i koncentracije. Jako je teško bez stalnih treninga pucat svih 20/40/60 hitaca isto. Pogotovo ako ne možeš anulirati vanjske i unutarnje utjecaje na misli. Žao mi je što iskusniji ne sudjeluju više u ovakvim temama. Mogli bi gro iskustva prenijeti na sve nas. Dobro tebi ide. Samo da si stalan na crti i da vidiš ;)

chaba said:
Oprema:
Weirauch HW35 + čuveni Gamo diopter

Chaba, ne znam jesi li primjetio, kod Gamo dioptera moraš odvrnit iris dok štelaš diopter. Ne hvata dobro klikove dok je stegnut iris. Mi smo muke imali dok nismo skužili. Na 3 komada. Otpustiš iris i otklikaš gdje trebaš prema centru. Gledaš da ga stegneš što ravnomjernije odvrtanju. Da ne bi dobio pomicanje kruga, jer diranjem irisa to teško izbjegneš. Ili smo naletili na takvu seriju dioptera, pa nemamo sad izbora puno. Uglavnom i to se događa sa Gamom :D

@Robija: Pozdrav kolega. Ovo je jednostavna verzija dioptera.
IMG_20220612_195847 d.jpg
U blok, koji je pokretan unutar šasije po X Y osi, je ušrafljen iris, tj. fiksni otvor 1 mm. Trenutno je spušten u krajnji donji položaj jer je prednji nišan na fabričkoj visini, trebalo bi ubaciti riser od 10mm da bi elevacija na diopteru bila na srednjem položaju. Kakav sam strelac-zasad "drži vodu" i ovako.
Inače diopter je pravo otkrovljenje za nas kratkovide, u mom slučaju(godine) nisam mogao da koristim, izoštrim otvoreni nišan. Ovako uz dobro osvetljenje, imam dobru dubinsku oštrinu (prednji nišan - meta - komšinica sadi paradajz)
Svako dobro!

Ehhh, zaboravio sam napisati glavnu stvar. Šta ga koči. Sjenilo za pokrivanje drugog oka. Kad ga pritegnem sa irisom onda mu smeta kod klikanja/podešavanja. Ma super ti ide. Nema predaje ;)

Meni dosta stava do sledeće godine :D

Attachments

• IMG-75e8c4c96db2e1a54041934954db5627-V (1).jpg
    IMG-75e8c4c96db2e1a54041934954db5627-V (1).jpg
    477.4 KB · Views: 1,690
Odlično, svaka čast.
Mada ja čujem da te "radničko-sportske" igre uglavnom služe za takmičenje u ispijanju piva i sličnih prirodnih sastojaka :mrgreen: .

Users who are viewing this thread

Back