10m, stojeći

Gamo i norika su firmirano nešto za ljude koji se o kvalitetu onoga što hoće da kupe raspituju kod prodavca u slučajno izabranoj radnji a pritom imaju nesreću da su ušli baš u radnju u kojoj se prodaju španske dijabole. Naše je loše ako pratimo taj moderni narativ. U realnosti sport s je ozbiljna dijabola (kad nemam JSB pucam sport S). Mogu se pohvaliti i da smo uspeli da izlobiramo da počnu da prave i 4.5mm Field target sport s dijabolu.
Pohvala za inicijatitivu - predvidjam da ce "Field target s" takodje biti odlicna dijabola. Sto se Spanaca tice, ja ih ne bih olako otpisivao (a Norica i Gamo su, bez imalo sumnje, ihahaj firme). Siguran sam da bi i ti bio zadovoljan sa "Gamo Match" i da bi njome napravio vrhunske rezultate. Inace, ja sam isprobao, verovatno, sve moguce modele svih proizvodjaca koji mogu da se nadju na nasem trzistu (a kupovao sam ponesto i u Hungariji), i to u kalibrima 117, 22 i 25. JSB je svakako vrh firma - ne verujem da su ikada napravili nesto sto generalno ne valja (vlasnicima izrazito "jakih" pusaka u kalibru 4.5mm/.177 moja prva preporuka je JSB Exact Beast, 1.050g. a druga RWS Power bolt, 0.92g. - obe su veoma stabilne na velikim distancama i upotrebljive su u maltene svim "scenarijima", pa sad, kome za sta treba;)).

OK, verujem - itekako sam se, licnim iskustvom uverio da, u najmanju ruku nije svaka dijabola za svako vazd. oruzje. Primer: davno, davno, na youtube-u sam video prikaze Polimagovih dijabola (to su one sa polimerskim crvenim spicevima). Kupio sam ih i u 5.5mm i 6.35mm, ispucao po kutiju (5.5 iz Dajane N-Tec 340 i 6.35 iz Ekol-a) i...razocarao se. Za potrebe koje sam imao (nije gadjanje papira) mnogo bolje su mi se pokazale H&N Hornet (daleko "efektivnije" i za nijansu preciznije). Medjutim, oni momci na jutjubu su testirali neke PCP puskice... Imao sam i ovaj slucaj: pre godinu-dve, nabasam na Norica Slug u 5.5mm ("bakarni", pakovani u cetvrtastim, plasticnim kutijama, veoma teski - 1.80g.). Ispalim nekoliko komada iz Dajane - cist gubitak materijala; isprobam ih sa Stoeger-om RX40 (protivno logici, jer ova je za oko 20% "slabija" od Dajane a slagovi preferiraju snaznije) i dobijem mnogo bolju grupaciju, primetno vec na 10 metara a mnogo primetnije na 25m...

Mnogi ljudi su probali te gamo dijabole i ti si jedini sliucaj kome su pasovale te dijabole

Zanimljivo. Ponavljam-naglasavam da sam ih testirao samo sa jednom puskom (do nedavno, od 4.5mm imao sam samo tu Noriku, "snage" oko 8 Dzula, i Ruskinju, staru i poluispravnu). Bilo kako mu drago, pored ovih Sport-ovih nista mi drugo i ne treba - za papirnate mete na 10m sa 4.5mm.
Evo, iskopao sam jednu od ispraznjenih kutijica, i fotke stavio za svaki slucaj, da neko ne pomisli da sam samo sanjao;)...

Attachments

• gamo-1.jpg
    gamo-1.jpg
    172.4 KB · Views: 15
  • gamo-2.jpg
    gamo-2.jpg
    203.1 KB · Views: 16
Danas po ovoj kišovini reših da se malo čisto rekreativno aktiviram. 10 metara stojeći stav, Anschutz 335 magnum mehanički nišani i dijabole RWS Basic Line 0.47 grama.

Last edited by a moderator:
Ja sam iskopao neke prastare dijabole - ispostavilo se da su "Sport" (cucale mi u ormaru nekoliko godina, kupljene na buvljaku, tu i tamo sam ih ispaljivao iz N-TEC 340 i sve vreme bio ubedjen da su "kineskinje"). Ostalo mi 6 komada, pa reko', da ih potrosim da vidim kako ce ih Artemis M16 lansirati. U prilogu je "My Shooting" i fotka kutije u kojoj behu djabole. U Artemisu je bilo ostalo vazduha taman za ovoliko... Meta je Capriolo, 8cm najsiri krug, u kvadratu od 10cm.

Attachments

• Artemis M16gg.gif
    Artemis M16gg.gif
    379.7 KB · Views: 20
  • sport dijabole.gif
    sport dijabole.gif
    394 KB · Views: 19
Kako je doslo toplo vreme, prilicno sam proredio treninge na 10m, nemam toliko volje da se oblacim u odelo po ovoj vrucini. I to se videlo u sredu kod Maneta na elektronskoj meti. Bio sam prilicno slabiji od nekog mog proseka.
Danas u kucnim uslovima, pod klimom, ispucao jedan od boljih rezultata do sada definitivno. Evo 50 komada
imagemeta1.jpg

Last edited by a moderator:
Kako je doslo toplo vreme, prilicno sam proredio treninge na 10m, nemam toliko volje da se oblacim u odelo po ovoj vrucini. I to se videlo u sredu kod Maneta na elektronskoj meti. Bio sam prilicno slabiji od nekog mog proseka.
Danas u kucnim uslovima, pod klimom, ispucao jedan od boljih rezultata do sada definitivno. Evo 50 komada
View attachment 15656
Seti se šta smo pričali.Još malo pa ću da se smrznem kući,ali bitna je grupa. 😂 Lepe mete.

IMG-20230715-WA0000_copy_756x1344.jpg
Red je bio da ova stara cz 200t dobije malo kvalitetnije dioptere od brenda Steyr.
Sređena je za mog klinca jer je adekvatnih dimenzija i ubačen je huma regulator i QF.
20230715_105820_copy_1400x646.jpg
Red došao na upucavanje...20230715_111028_copy_1400x646.jpg
Ja to ne umem bolje i ovo je 10 komada,naravno sa naslona.
Da bi ispoštovao pojedine kolege Red je došao na stav i samo jedna meta od 5 komada.Od koga je mnogo je🤣
20230715_112403_copy_646x1400.jpg
I cela ova ,,muka" je određena zbog mladih naraštaja koji žele malo da se oprobaju u streljaštvu.20230715_121832_copy_1600x739.jpg
Naravno ovo zadovoljstvo nema cenu.

Users who are viewing this thread

Back