Airguns Srbija Benchrest 2021

Vojo, je li to neko bio "dopingovan" kada spominjes sve ovo? Ja sam svog Impacta pustio da prespava noc pred turnir sadivljom mackom...ali vidim da sam ipak trebao u karantin da ga zatvorim...izgubio se totalno :lol:

Gospodine Ledeni ja sam samo dijabola.
Tebi ćemo u perspektivi da prepustimo deo oko slag talmičenja.

Pozdrav za sve takmičare, a posebno moje oprugaše.
Lepo Vas je videti sve tako na okupu, a iskreno..nisam ni sumnjao da će Weihrauch HW77 izdominirati u disciplini 25m opruga. :D

Što se strelišta tiče, baš lepo strelište, sviđa mi se, a biće još lepše kad ove tuje izrastu za koju godinu, lepe i dekorativne a ujedno da služe i kao "vetrobran"... 👏

Poštovane kolege, čast mi je da se zahvalim domaćinima i organizatorima na dobroj organizaciji, takodje po meni takmičenje je bilo na nivou. Sve u svemu to je bio jedan lep dan koji ostaje da se pamti, nadamo se nekom novom druženju do sledećeg takmičenja.

Veliki pozdrav za sve od ZEX-a

Zex, manje zajebancije i price, kreni vise da mi pravis taj side shot, ali da bude unikat :lol: :lol: :p

Čestitke svim medaljašima a posebno organizatorima koji su uspeli da se izbore sa svim poteškoćama i da realizuju ovaj turnir, svaka čast. Vidim po slikama i komentarima da je sve bilo na zavidnom nivou.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ovom prilikom bih želeo da se zahvalim svim učesnicima i organizatorima jednog fenomenalnog pre svega druženja. Čast i zadovoljstvo mi je bilo provesti sa vama jedan predivan dan i radujem se sledećem susretu. Čestitke pobednicima na sjajnim rezultatima! Živi i zdravi mi bili!

Svaka cast na organizaciji i realizaciji dogadjaja, ovo je velika stvar, veliki korak napred, ne samo za Srbiju vec i sire,
nadam se da ce sledece godine biti jos vise ucesnika.
Na zalost nisam mogao da prisustvujem, kako uvek biva porodicne obaveze su morale da prevagnu, bas mi se ne da. :(
Jos jednom narode, kapa dole. :D

Ja ću relativno kratko jer mi se još sležu utisci a i trebam do MUPa da skoknem. Bio sam tri puta smireniji dan pred druženje nego dan posle, adrenalin i zadovoljstvo predivno provedenim danom mi još ne daju mira. Kao učesnik, iz mog ugla, mogu da napišem da je sve teklo kao u Japanu, glatko i odlično organizovano. Najveće pohvale i zahvalnost organizatorima i domaćinima, samo oni znaju koliko vremena i ostalih resursa je bilo potrebno da ovaj prvi Bench rest u Srbiji a i u regionu izgleda ovako dobro. Pohvale i čestitke svim takmičarima na rezultatima, navijačima, gostima na disciplini i bodrenju.
Svima po sto godina što bi rekao Milan Mumin i hvala pre svega na prelepom druženju!

wooyadeen said:
3. ko bude iznad 16j ograničenja na 25m neće moći da se takmiči,
4. 50m ćemo najverovatnije ograničiti na 5.5,

Ja sam baš hteo da pitam za ove dve stvari, ali reko da se ne pravim pametan kada još nisam krenuo u pcp...
Dosta pušaka fabrički dolazi setovano na 16.3J , pa sad jel to iskače iz ograničenja, i zašto nije onda ograničenje na 16.3J?
I ovo drugo, vidi se da su u vrhu tabele Impacti u 6.35 jer je disciplina 50m bez ograničenja, a nekako mi je 50m taman za nadmetanje u 5.5cal...
Po slikama i rezultatima se vidi da je bilo dobro organizovano takmičenje, sve pohvale sa moje strane, nadam se na sledećem da ću se i ja priključiti... Živeli !

Bilo je propusta i nije sve bilo idealno kako je možda izgledalo. Sa moje tačke gledišta sam dan takmičenja se odvijao filmski brzo i iznad očekivanja. Samo treba napomenuti da je u realizaciji ovog takmičenja učestvovalo mnogo ljudi(ljubitelja ovog našeg hobija) koji su doprineli da se iznese ovako nešto prvi put. Boban i njegova porodica i svi ljudi oko njega su uradili lavovski deo posla da budemo svi zajedno domaćini ovakvog takmičenja. Svi smo bogatiji za jedno lepo iskustvo i nadam se da ćemo svi zajedno biti bolji i kao organizatori i kao učesnici.

Hvala svima na lepom druženju. Bilo je lepo provesti taj dan sa vama. Čestitke pobednicima. Posebno bi se zahvalio domaćinu Bobanu i Miri na gostoprimstvu i svemu što su uradili i doprineli da se takmičenje održi. Da nije bilo njih sve bi to bilo daleko teže i skuplje za sve nas. Hvala vam svima još jednom. :) :) :)

wooyadeen said:
Sledeći put će biti malo strožije.

Iskreno, iz tog razloga nisam ni učestvovao pošto je ograničenje snage navodno bilo 16J, tako su bar bile objavljene zvanične propozicije, a pošto moj Walther LGV MasterPro ima oko 20J u startu sam digao ruke od takmičenja, da sam znao da se to moglo prekršiti sigurno bih i ja učestvovao...

Edit:
I treba potpuno izbaciti upotrebu zadnjeg oslonca, odnosno zadnje vreće s peskom, po meni to nikako nije sportski, a pitanje je veliko koliko je sportski korišćenje i bipoda!
I još nešto: U disciplini 25m (16J) nema šta da traži bilo koji drugi kalibar osim 4,5mm (.177).

Glock17 said:
wooyadeen said:
Sledeći put će biti malo strožije.

Iskreno, iz tog razloga nisam ni učestvovao pošto je ograničenje snage navodno bilo 16J, tako su bar bile objavljene zvanične propozicije, a pošto moj Walther LGV MasterPro ima oko 20J u startu sam digao ruke od takmičenja, da sam znao da se to moglo prekršiti sigurno bih i ja učestvovao...

Edit: I treba potpuno izbaciti upotrebu zadnjeg oslonca, odnosno zadnje vreće s peskom, po meni to nikako nije sportski, a pitanje je veliko koliko je sportski korišćenje i bipoda!
Da li si pucao nekad benchrest mete kad predlažeš da se puca bez zadnjeg oslonca ili bipoda?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

@Glock17 pa sa 16j i 5.0 i 5.5 imaju šta da traže.
Zadnja vrećica tj. oslonac je dozvoljen i po wrabf pravilima. I sa puškom oslonjenom u 2 tačke teško je pogoditi 2mm tačkicu. Ima tu mnogo faktora.

Rax032 said:
Da li si pucao nekad benchrest mete kad predlažeš da se puca bez zadnjeg oslonca ili bipoda?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Naravno da jesam. Što pitate?
Ne kažem da je lako, ali bez bipoda i zadnjeg oslonca dolazi potpuno umeće strelca do izražaja i njegova hpadnokrvnost i koncentrisanost.

A opet ponavljam: na 25m i sa 16J nema tu šta da traži nijedan drugi kalibar osim 4,5mm (.177). Tačka.

Zadnji oslonac je obavezan, mašilo bi se još više bez njega. Glok, probaj da gađaš BR sa tri oslonca ako hoćeš pa nam okači sliku mete. :D

goxy said:
@Glock17 pa sa 16j i 5.0 i 5.5 imaju šta da traže.
Zadnja vrećica tj. oslonac je dozvoljen i po wrabf pravilima. I sa puškom oslonjenom u 2 tačke teško je pogoditi 2mm tačkicu. Ima tu mnogo faktora.

U tom slučaju 5.5 je uvek u prednosti...

Users who are viewing this thread

Back