Airguns Srbija Benchrest 2022 - Obrenovac, Veliko Polje

Znači ovaj put i ja dolazim
Lijepo bi bilo pa i u revijalnom ako može da se organizuje pucanje slagovima pa i na 100m,posebno ako taj dan bude vjetrovito.

Da li ce biti mogucnosti da posmatraci isprobaju neke puske na odredjenim udaljenostima? Naravno, uz blagoslov cenjenih vlasnika.

Smatram da bi to bilo veoma korisno za one koji tek treba da se odluce za prvu pusku, kao i one koji bi da predju na neki drugi model jer nazalost nasi prodavci oruzja nisu u mogucnosti da pored izlozbenog salona omoguce i streliste gde bi se puske, koje ne kostaju malo, mogle i isprobati.

Ergonomija, trzaj, balansiranost i tako dalje, sve su to stavke koje razlicito leze ponaosob, eto neka organizatori razmisle i o ovoj ideji uvodjenja nekog promotivnog segmenta, kako samog sporta, tako i oruzja i dodatne opreme.

Unapred zahvalni.

Ja se nadam da cu biti u mogucnosti doci i ove godine, a mozda nagovorim i nekoga od drugara da idu sa mnom...

Vojo, ovaj prijedlog @peconi83 je stvarno dobar, mislis da nema vremena ili jednostavno prostora za probe van takmicarskog dijela?!

Ideja kolege peconi83 je odlična u perspektivi je u planu neki kao mini sajam u okviru samog takmičenja gde bi mogla da se vidi, proba i eventualno kupi oprema što naših članova i učesnika, što uvoznika.Sada ono ali trenutno nemamo mogućnosti što logističkih, što vremenskih. I ovog puta je prioritet da svi naučimo i steknemo neki bonton i znanje na takmičenju ovog tipa i da iz godine u godinu to bude kvalitetnije i sadržajnije.

Ja sam recimo uradio takvu prezentaciju pušaka od 70-ih pa do najnovijih na BA ligi na 10m i svi su mogli da probaju, reakcije i utisci su bili odlični.
1d33856daaf7f189b13e1cff5d5a3407.jpg

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Staro pravilo, zena i motor se ne daje na probu.Zena nikom, motor onom ko ima da plati ako padne , cak i kada prodajem nema probe dok se ne ostavi pun iznos pa tek onda proba.Sad pusku..paaa ne svakom, iskljucivo ljudima u koje imam neizmerno poverenje ili mi je stalo do misljenja strucnijeg od mene ako sumnjam da nesto nije u redu sa puskom.Mozda delujem cudno ali jbg..tako je

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Svako ima pravo na svoje mišljenje, ja se ne slažem sa tim, to je samo igračka koja sluzi za zabavu ili deo alata za posao u mom slučaju. Ideja i cilj je da se ljudima približi vazdusno oruzje i sport, kako to uraditi ako im se na da prilika da isto probaju.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Svaka čast za prezentaciju i za mogućnost da ljudi probaju nešto što ne mogu svuda da vide. Mada i razumem priču da se neke stvari ne daju nikome. Dok ćeka nije počela u septembru da trenira, nisam ni video uživo pcp pušku a još da pitam nekog takmičara da mi da da malo prangijam, ne mogu. Ni da bacim pogled kroz diopter ;) .

Mogu samo da se složim sa svima. Činjenica je da ste svi u pravu, i zare i fric i mane. Razlika je samo što gledate na stvar sa različite strane tezge. Fricovu pušku je kupio fric i samo on puca sa njom. Koliko sam ja upoznat ideja mu je da dodje vidi i pobedi (kao i većini takmičara koji dolaze na takmičenje). Poznato je i da nijedan ozbiljan takmičar neće dati pušku sa kojom se takmiči u ruke konkurenciji ili nepoznatom posmatraču. Poznato je i da te puške sa sve optikama i dodacima koštaju i po nekoliko puta više od cena novih u prodavnicama. Puške koje mane daje da se probaju je kupio savez i sa njima je pucao svako ko je trenirao u klubu i nije imao pušku (već su naviknute na tuđe ruke).

Glede svih gorepomenutih činjenica jasno je da organizatori nisu u mogućnosti da narede takmičarima da svoje oružje izlože na probu ali su zato u mogućnosti da pozovu maneta da donese nekog LG400 ili FWB800 ili neku treću od vrhunskih BR/FT pušaka kako bismo ljudima još više približi vazdusno oruzje i sport.

Takođe se slažem sa stavovima,svi smo u pravu sem jedne velike razlike, puške koje ja sad posedujem nije kupio savez nego ja lično,što polovne sto nove. Kada sam preuzeo ovaj klub je imao samo zastavice i par Anschutza 335, sve ostalo sam ja kupio lično kao i streljanu koju sam napravio je sve od sopstvenih sredstava.

kolega mane, nemojte citirati post iznad, podrazumeva se.

Mislim da je iz naslova jasno gde je takmicenje, a molio bih vas da prvo proctate pravila foruma, predstavite se u odgovarajucoj sekciji pa onda mozemo dalje.
uprava foruma

Najava turnira na obrenovačkoj RTV Mag. :)

https://www.youtube.com/watch?v=3y2ChaTTGrQ&fbclid=IwAR0H1t3XpB7H9AdiTzxL7Da2oo35l2-trjXL98KEpnjxWP-YRNyllgd17l0

Za mene ce ovo takmicenje, prvo ove vrste u mom izuteno bogatom i avanturističkom životu ( :roll: ;) )biti potpuno uspešno, ako mi se pruži prilika da upoznam ljude sa ovog foruma, koje uopšte ne znam,a intenzivno komuniciramo maltene svaki dan (više sa njima pričam nego sa rodjenom ženom :lol: :lol: :lol: :lol: -šalim se) a to su @Glock, @Joca, @Kircan, @Zare@, naravno @Woyadeen (moram još jednom da mu se izvinim, to me mrcvari danima), @MarkoK, @ljuba011 i sve one druge čije sam postove danima čitao, upijao informacije, učio i vrhunski se zabavljalo. Ja ne podnosim fejsbuk, ne umem ni da ga uključim, instagram takodje, ponekad samo pročitam neku vest na twiteru. I, uopšte, moj odnos prema društvenim mrežama je vrlo definisanm dakle odbojan. AGS se pali sa paljenjem telefona, pa i kompa na poslu, a i kad pijem kafu kod kuće...da mogu u kolima da instaliram neki tablet na satelit, najverovatnije bi i tu bio upaljen. :D :D :D :D (čisto samo da bacim oko ima li koja nova puška, neki dogadjaj, neka nova grupa..već nešto će se izbaciti...) Bogatsvo ovog foruma čine ljudi, a poznavati te ljude mene čini bogatijim....pucanje (ili što reče @filee "puca se u vazduh, puškom se gadja") je samo dodatno zadovoljstvo, da ne kažem "pride" :D .
Veliki pozdrav

Srpche ja na žalost ne učestvujem jer se ne bavim ovakvim gađanjem, kući imam 10-tak metara i to je to. Nemam ni optiku. Ali da učestvujem imao bih zagarantovano poslednje mesto i to ubedljivo :mrgreen: .
Jedva čekam izveštaje i svima želim puno sreće. Ako bude duvao vetar kao na snimku, trebaće Vam i to dosta ;) .

Gledam taj vetar svaki dan. Ustanem ujutru gledam kroz prozor, posmatram granje, pokušavam da mu odredim brzinu i pravac, na placu blenem u travu kad god zatreperi pa opalim da vidim gde nosi...i dalje teško, da ne kazem ništa ne kapiram..brate mili, ranije kad dune na vrućinu, ja se raspilavim, eto malo povetarca,da se rashladi covek. A sad kako zaćarlija, ja se naježim

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back