Airguns Srbija Benchrest 2022 - Obrenovac, Veliko Polje

Joca said:
Evo, OVDE je sve napisano, svi su upoznati sa pravilima i merama, ali...

Nisam stručnjak za takmičenja i bezbednost, ali mogu da prenesem svoja iskustva sa 10-tak takmičenja sa vatrenim oružjem na kojima sam učestvovao u zadnjih par godina. U AGS ovim pravilima nedostaje još par stvari.

Manipulacija oružjem je dozvoljena samo na vatrenoj liniji i na safety area (bezbednoj zoni).

Na vatrenoj liniji oružje se vadi iz kofera ili futrole tako da je cev okrenuta ka meti i sve vreme je oružje okrenuto ka meti. Sudija/instruktor prilikom vađenja podseća strelce o ovom pravilu (amatersko takmičenje). Svo vreme treba da bude prisutan range officer i da proverava ponašanje strelaca.

Na safety area nije dozvoljena municija. Dozvoljena je priprema, čišćenje, popravka, dry fire. Cev je okrenuta u bezbednom pravcu - barijeru, obično nasip. Mislim da bi na ovoj zoni trebalo da se vrši dopunjavanje iz boce, a ne na vatrenoj liniji. Isto kao na vatrenoj liniji, range officer proverava ponašanje strelaca.

Kolega Zux nije zlonameran, a i 100% je u pravu. Nema tu nikakve raspravke. Sledeći put će biti daleko strožije.

Ne bih rekao strožije. Jednostavno moramo se striktno pridržavati pravila po pitanju bezbednosti.
Saglasan sam da nam je to veliki propust koji će biti zasigurno eliminisan u narednim takmičenjima.
Što se tiče dopunjavanja pušaka boce mogu biti kod stola i puška se dopunjuje okrenuta ka meti uz prisustvo sudije ili lica određenog za bezbednost na vatrenoj liniji.

Tako je Goxy nema vise tolerisanja gluposti.
Sve se mora raditi kako je i propisano i srelci koji ne zele da se pridrzavaju pravila koja su propisana bice diskvailfikovan sa takmicenja.
Nicija bezbednost niti takmicara niti publike kao i redara i svih prisutnih nesme se ni u jednom trenutku dovoditi u opasnost.

Users who are viewing this thread

Back