Turnir je završen, pa da pokušam da ukratko sumiram utiske...
Prvo što moram da naglasim, a to je i stav većine, da je druženje bilo fantastično, atmosfera prava prijateljska i opuštena. Posle određene pauze u organizovanju turnira, moram neskromno da kažem kako smo mi iz organizacije zaista zadovoljni kako je turnir protekao. Sve je išlo kao po loju, grupe streaca su išle bez zastajkivanja jedni za drugima, nije bilo ni jednog jedinog problema na liniji za gađanje, i što je meni posebno drago, svi su maksimalno vodili računa o bezbednosti na strelištu. Ono što smo mi primetili i što je naša obaveza za sledeći put, to je da će biti više vetrokaza. Sledeći put ćemo i to rešiti, bez brige. Nemanja je bio sjajan domaćin i svi smo se osećali kao kod kuće. Ekipa je bila sjajna i posebno mi je drago što smo imali čak 26 prijavljenih takmičara, iako smo pucali samo na 25m puškama 7,5-16J.
Idemo sada redom...
Okupljanje je počelo u 9.00, kada je stigla i većina takmičara.
Usledilo je pozdravljanje, rukovanje, grljenje starih prijatelja...
Jutro je najavljivalo vreo dan, što se kasnije i obistinilo. U hladu je bilo čak 35C, na suncu još više. Ali, to nikome nije mnogo smetalo, jer su ljudi bili raspoloženi i opušteni. Nakon pozdravne reči i uvodnih napomena o pravilima i bezbednosti, polako smo krenuli sa takmičarskim delom.
U 10.00 je krenula prva grupa springeraša i uobičajenih 10 minuta za upucavanje. Nakon toga je krenulo 20 minuta za takmičenje.
Posle springeraša, krenula je PCP grupa. Zanimljivo, springeraši su imali sreće sa vetrom, jer je bio jako blag. Doduše bilo je tek 10 sati. Kasnije je pojačao...
Dok su strelci bili na liniji, u pozadini se vodila živa diskusija, razrađivala taktika... a za to vreme je vetar baš pojačao i počeo da duva nepredvidljivom brzinom i pravcem, što je donelo dodatne izazove...
Dok je jedna grupa pucala, ekipa AGS sudija je sabirala poene prethodne...
Na kraju ovog dela mini izveštaja, postaviću rezultate najboljih, a uskoro ćemo objaviti i kompletne rezultate svih takmičara i njihove mete.
Kategorija spring, 7,5J:
1. Aleksandar Drinjak
2. Mossi
3. Glale
Kategorija PCP 7,5J:
1. Steff
2. Al Hamishi Aleksandar
3. Žolt
Kategorija PCP 16J:
1. Miljan Bull
2. Marina Radić
3. Ivan Wan
To je sve za sada od mene, uskoro će biti još utisaka i slika koje smo napravili.
Šta reći na kraju? Možda isto ono što i na početku: ovo je bio turnir druženja, lepih rezultata i vrhunskog pucačkog doživljaja.
Hvala svima koji su došli i pucali, hvala i našem domaćinu Nemanji.