Prezadovoljam sam. I u ovo ime se zahvaljujem mom prijatelju Sinisi koji je ucinio da moja puska bude ovo sto je sada. Gadjanje je bilo na nekih 50metara. Pogodci koji su van meta su bili proba 5 razlicitih vrsta dijabola. Obzirom da je ovo moje drugo gadjanje ocekum sve bolje i bolje rezultate.

glale said:Lepo kolega,bio je lep dan,steta ne iskoristiti za uzivanje.
Kako je to dobar osecaj,biti zadovoljan svojom puskom...Super,u potpunosti te razumem,samo napred...
![]()

Prema postovima iskusnih kolega dalo se zaključiti, da za oko+15% cene, daje više. Hvala skorpio, definitivno jedan od kandidata, ali... nazvao panim m16 tek za novu godinu... (pomoć?)skorpio said:Kircan je sve tacno napisao , M 22 nije u klasi sa M 16 i P 15 ...
Čitajući na netu, ima onih koji dele moj utisak (držao sam u rukama jedan primerak, odmah mi je zapalo oko ta osobina), ali niko se realno ne žali na probleme vezanu za slobodnu cev. Verujem da je to sve u redu, ali neki to vole onako "iz jednog komada". Još uvek je u užem izbornom krugu,ali reflex..Joca said:Što se tiče cevi kod Stormridera, u početku je postojala mala sumnja da su Kinezi mogli da bolje reše i učvrste cev, ali na sreću, sve je u redu i nisam čuo da se neko žalio na tokom tokom upotrebe.
chaba said:Pozdravljam sve kolege, drugove i sekretare m.z.!
Uf.. Reših - potpuno neracionalno - da se oprobam u beztrzajnom, rekreativnom gađanju. (Rekreativno - uglavnom stav 10-20m, astal oko 40m, opušteno) Pošto pcp nit pošteno video nit mirisao, logično bi bilo da pazarim Stormridera i pumpu, pa da probamo kako to ide kod odraslih, ali ona igajuća cev kod pomenute puškice, nekako kvari utisak.
Sledeći stepen, čitajući forum, nameće se Artemisov program sledećim redosledom:
1, M22 - ima na stanju, najmanje skup, - možda ako baš zažmurim pretekne i za kompresor
2. M16 - po cenjenim članovima, tehnički bolja od predhodne, ali nemam (zasad) planove za tjuning. Na forumu spomenutih cenjenih radnji, trenutno nema na stanju, dostupno pred kraj godine... (pomoć)
3. P15 - Kompaktan, možda i najtiši, ali kao levak, na osnovu youtube prezentacije, ne mogu proceniti njegovu upotrebljivost (zatvarač-obraz)
Za svaki savet ili komentar u vezi gore pomenutih modela, pa i preporuka za neki drugi, sam zahvalan.
*Kalibar - za pucketanje do nekih 50-ak m 5,5 opravdan?
*offtopic: da li pas/kuca nekih od kolega, plaši zvuka vazdušne puške? Da li su pomenuti modeli imaju pitomiji zvuk od prosečne oprugašice?
Unapred hvala.