Artemis pcp

Samo da vas pozdravim,nisam se javljao jer sam imao neko cudo od privatnih desavanja. Juce je bio kod mene moj najbolji prijatelj Jevtara i doneo reaktivne mete. Malo smo puckali i zezali se i na zalost nisam snimao sve to ali mogu da vam kazem ,kao sto bi vam i on rekao da se napreduje polako.Meta je sad "malo"pokisla ali..... Ovo je na 50m

Attachments

• pop.jpg
    pop.jpg
    73 KB · Views: 1,913
Juce sam se druzio sa mojim tuning by "Skorpio " Artemisom m16. Koji se sad samo zove Artemis Prezadovoljam sam. I u ovo ime se zahvaljujem mom prijatelju Sinisi koji je ucinio da moja puska bude ovo sto je sada. Gadjanje je bilo na nekih 50metara. Pogodci koji su van meta su bili proba 5 razlicitih vrsta dijabola. Obzirom da je ovo moje drugo gadjanje ocekum sve bolje i bolje rezultate.
0efed0c9cbd9064f44dbc78ed3477600.jpg
80d69f1adff2386a7f5089ea7df69e20.jpg
2c9076462579c36253524dcb4063ee98.jpg

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Ziv ti meni bio Filipe , ovo je odlicno pucanje , odlicno i za one kojima nije prvi put da pucaju pcpejkama , tvoja puska moze da sabije 20 dijabola u 20mm na 50 metara , ti si veoma brzo ukapirao sve cari ovog sporta ili hobija , kada bude vremana probaj 75 i 100 metara verujem da ces biti zadovoljan svojom M 16kom :D

:D Lepo kolega,bio je lep dan,steta ne iskoristiti za uzivanje.
Kako je to dobar osecaj,biti zadovoljan svojom puskom... :D Super,u potpunosti te razumem,samo napred... :)

glale said:
:D Lepo kolega,bio je lep dan,steta ne iskoristiti za uzivanje.
Kako je to dobar osecaj,biti zadovoljan svojom puskom... :D Super,u potpunosti te razumem,samo napred... :)

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

Pozdravljam sve kolege, drugove i sekretare m.z.!

Uf.. Reših - potpuno neracionalno - da se oprobam u beztrzajnom, rekreativnom gađanju. (Rekreativno - uglavnom stav 10-20m, astal oko 40m, opušteno) Pošto pcp nit pošteno video nit mirisao, logično bi bilo da pazarim Stormridera i pumpu, pa da probamo kako to ide kod odraslih, ali ona igajuća cev kod pomenute puškice, nekako kvari utisak.
Sledeći stepen, čitajući forum, nameće se Artemisov program sledećim redosledom:

1, M22 - ima na stanju, najmanje skup, - možda ako baš zažmurim pretekne i za kompresor
2. M16 - po cenjenim članovima, tehnički bolja od predhodne, ali nemam (zasad) planove za tjuning. Na forumu spomenutih cenjenih radnji, trenutno nema na stanju, dostupno pred kraj godine... (pomoć)
3. P15 - Kompaktan, možda i najtiši, ali kao levak, na osnovu youtube prezentacije, ne mogu proceniti njegovu upotrebljivost (zatvarač-obraz)

Za svaki savet ili komentar u vezi gore pomenutih modela, pa i preporuka za neki drugi, sam zahvalan.

*Kalibar - za pucketanje do nekih 50-ak m 5,5 opravdan?
*offtopic: da li pas/kuca nekih od kolega, plaši zvuka vazdušne puške? Da li su pomenuti modeli imaju pitomiji zvuk od prosečne oprugašice?

Unapred hvala.

po misljenju mnogij kolega sa foruma m16 je kod nas best buy sto bi rekli englezi, tj najbolji odnos cene i kvaliteta, m22 kazu d aje malo losiji sklop u odnosu na m16 ap15 vidim da su kolege hvalile.
sto se tice kompresora, koliko vidim kazu d aon moze d apuni bocu od 3l, ali ako ti nameravas da punis pusku sa tim onda je ok, ili ako planiras da uzmes manju bocu pa da nju punis sa kompresorom.
kalibar 5,5 je ok za 50m sasvim i cena dijabola nece biti puno veca stavka u odnosu na 4,5mm
sto se tice zvuka zavisi dosta i od kera i od samo puske, mada postoje moderatori zvuka koji dosta smanjuju zvuk same puske tako da ne bi trebalo da predstavlja problem
na osnovu mesta koje imas za pucanje vidi i sta ti odgovara tj koji kalibar
poslacu ti porukusa mojim brojem pa mozes da me cimnes preko vibera ako te jos nesto zanima
poz zemi

Što se tiče cevi kod Stormridera, u početku je postojala mala sumnja da su Kinezi mogli da bolje reše i učvrste cev, ali na sreću, sve je u redu i nisam čuo da se neko žalio na tokom tokom upotrebe.

Hvala na brzim odgovorima, kao i za bezrezervnu podršku druga kircana.
skorpio said:
Kircan je sve tacno napisao , M 22 nije u klasi sa M 16 i P 15 ...
Prema postovima iskusnih kolega dalo se zaključiti, da za oko+15% cene, daje više. Hvala skorpio, definitivno jedan od kandidata, ali... nazvao panim m16 tek za novu godinu... (pomoć?)

Joca said:
Što se tiče cevi kod Stormridera, u početku je postojala mala sumnja da su Kinezi mogli da bolje reše i učvrste cev, ali na sreću, sve je u redu i nisam čuo da se neko žalio na tokom tokom upotrebe.
Čitajući na netu, ima onih koji dele moj utisak (držao sam u rukama jedan primerak, odmah mi je zapalo oko ta osobina), ali niko se realno ne žali na probleme vezanu za slobodnu cev. Verujem da je to sve u redu, ali neki to vole onako "iz jednog komada". Još uvek je u užem izbornom krugu,ali reflex..

Jel moguce da mogu tek za NG da nabave nove zalihe Artemisa? Izgleda da je ova korona stvarno ukocila sve zivo...

chaba said:
Pozdravljam sve kolege, drugove i sekretare m.z.!

Uf.. Reših - potpuno neracionalno - da se oprobam u beztrzajnom, rekreativnom gađanju. (Rekreativno - uglavnom stav 10-20m, astal oko 40m, opušteno) Pošto pcp nit pošteno video nit mirisao, logično bi bilo da pazarim Stormridera i pumpu, pa da probamo kako to ide kod odraslih, ali ona igajuća cev kod pomenute puškice, nekako kvari utisak.
Sledeći stepen, čitajući forum, nameće se Artemisov program sledećim redosledom:

1, M22 - ima na stanju, najmanje skup, - možda ako baš zažmurim pretekne i za kompresor
2. M16 - po cenjenim članovima, tehnički bolja od predhodne, ali nemam (zasad) planove za tjuning. Na forumu spomenutih cenjenih radnji, trenutno nema na stanju, dostupno pred kraj godine... (pomoć)
3. P15 - Kompaktan, možda i najtiši, ali kao levak, na osnovu youtube prezentacije, ne mogu proceniti njegovu upotrebljivost (zatvarač-obraz)

Za svaki savet ili komentar u vezi gore pomenutih modela, pa i preporuka za neki drugi, sam zahvalan.

*Kalibar - za pucketanje do nekih 50-ak m 5,5 opravdan?
*offtopic: da li pas/kuca nekih od kolega, plaši zvuka vazdušne puške? Da li su pomenuti modeli imaju pitomiji zvuk od prosečne oprugašice?

Unapred hvala.

Postovani kolega,
sa ovim postom rizikujem da postanem "omrazeni" clan ovog foruma. Naime,Septembra 2020 leta gospodnjeg, sam postao vlasnik (moje prve),Artemis m22 5.5 pcp puske.Zelim odmah da se ogradim od "kupio si los model","nisi imao srece" "losa cev". Nakon ispaljenih,ne vise od 40 dijabola shvatim da nesto nije u redu sa puskom jer je svaka treca dijabola menjala pravac(pri tome nisam pucao samo ja nego i jedan nas kolega,kome ne zelim da spominjem ime). Negde na ovom forumu sam se pohvalio kako mi je Voja sredio pusku. Tacno,odmah sam pozvao Voju i objasnio o cemu se radi. Da ne duzim,ispostavilo se da je puska dosla sa izdeformisanim o ringovima,pa je pocela da pusta vazduh i da je regulator takodje zakazao. Bitna napomena je,da je Voja sve to resio u roku (dok kazes sta bi). Pored svega toga jos uvek imam problem sa vracanjem bolta nakon ispaljene dijabole, i za to sam dobio potvrdu da je puska dosla sa "fabrickim" ostecenjem bloka za koji jos uvek cekam rezervni deo.
Poenta moje price je ta, da sam ja,mozda,imao losu srecu prilikom kupovine iste (u sta verujem) i da sve ovo sto pisem je samo moje iskustvo a ne ocena same puske (artemisa) i nikako ne zelim da postavim neku losu sliku apropo ljudi koji su mi istu prodali.
Suma sumarum,koliko para toliko muzike.
Jos jednom zelim da pohvalim ljude koji su mi prodali pusku (Panim) i da su mi svaki put izasli u susret kada god mi je to bilo potrebno.
P.S. Veliko hvala Vojislave za sve!!!!

@Albagreka:
Poštovani kolega,
iskreno mi je žao zbog neprijatnog iskustva vezanog za taj model i zahvaljuljem se na dobronamernom upozorenju za model m22, koji uprkos nekim manama, još nisam otpisao iz nabavne liste, samo nije više na prvom mestu...
Ovako zelen, trgovinu Panim i Voju još ne poznajem, niti imam iskustva sa njima, ali na osnovu informacija sa ovog foruma, najverovatnije ću se upoznati, na obostrano zadovoljstvo.
Verujem da će se slučaj razrešiti u tvoju korist i uživati u našoj interpretaciji bikram-yoge.
Svako dobro!

Users who are viewing this thread

Back