Zveki, mislim da bi trebalo to ponovo natenane sve da promisliš. Jedina promena je moguća u springer klasi i to zarad omasovljenja i budućnosti sporta. Insistiranje da prvi put svi pucaju u metu veliku 4cm može biti kontraproduktivno i ja bih se zahvalio kolegi zuxbg što nam je predočio takav problem. Moramo napraviti neki blagi kompromis dok se to sve ne utegne i dok ne vidimo šta i kako. Jedino svetski priznato (standardizovano) je WRABF. To je postojeće takmičenje održava se u skoro svim državama (sem naše) i ima jasna i glasna pravila. Zarad omasovljenja sporta organizator pored zvaničnih može uvesti i neke nezvanične discipline. U nezvanične (nepriznate) discipline se ubraja i EBR. Mi sad ne treba da kažemo "to rade ameri mi nećemo". Činjenica je da je naš zakon o vazdušnom oružju najsličniji američkom i da mi imamo više full power pušaka nego ostatak evrope i bilo bi glupo da EBR (70 i 90) izbacimo zato što se to ne održava u evropi i zato što je nepriznato. Isto tako bi bilo glupo da napravimo klasu u kojoj će na prvom takmičenju biti diskvalifikovano više od pola takmičara. Elem, mi pravila nećemo promeniti, moguća je samo blaga korekcija izgleda mete, tj povećavanje spoljne ograde i to samo u springer klasi (kako ne bi dolazilo do slučajnog upucavanja susedne mete i automatske diskvalifikacije), sama meta mora ostati ista.