DIJABOLE

Je li isporobao netko H&N Logo Club
4.5mm -0.49 gram, 7.41 grains
Ne mogu naci review po netu a cijena im je dosta primamljiva cca~ 4€ 500kom

te texcite su koliko znam jeftinija verzija h&n i nisu bas nesto, bar one 4,5mm koje sam probao

Postovani kolega, prvo bih vas zamolio da se predstavite u odgovrajucoj temi - uopsteno - novi clanovi pozdravljaju i da procitate pravila foruma radi lakseg snalazenja u buducnosti.
a razlika izmedju 4,51,4.52..
je u tome sto nekoj cevi vise prijaju jedne nekoj vise druge itd
nema pravila

Zdravo opet od mene.
Izvinjavam se shto nisam se pretstavio :oops: jas sam Vlatko iz Prilep, Makedonija. Skoro sam kupio moja prva pushka Gamo Roadster 10x i sam totalni amater za vazdushno oruzhje tako da molim Vas nemojte mi zamjerati ako nekad pitam za neke glupih stvari :). Isto tako nemojte mi zamjeriti za moj srpski :) sve ovo ja to znam je radi to shto radim u srpska firma u Prilepu. Gazdi su mi Prokupljani :). Nadam se da dovoljno znate o meni, hvala za odgovor i pazichu na pravila o vashi forum. Hvala josh jednom i pozdrav svima.

VladimirIlioski said:
Zdravo opet od mene.
Izvinjavam se shto nisam se pretstavio :oops: jas sam Vlatko iz Prilep, Makedonija. Skoro sam kupio moja prva pushka Gamo Roadster 10x i sam totalni amater za vazdushno oruzhje tako da molim Vas nemojte mi zamjerati ako nekad pitam za neke glupih stvari :). Isto tako nemojte mi zamjeriti za moj srpski :) sve ovo ja to znam je radi to shto radim u srpska firma u Prilepu. Gazdi su mi Prokupljani :). Nadam se da dovoljno znate o meni, hvala za odgovor i pazichu na pravila o vashi forum. Hvala josh jednom i pozdrav svima.

Rodjo, promaši ti temu za predstavljanje, al ajde... Dobrodošao kolega Vlatko. 😁

Ajde sutra chu probati da se najavim sa kompjutera, pa se pretstavim tamo gdje je mjesto :). Ovo pishem sa mobilni telefon i nekako meni za navigacija je kratko ne mogu bash da se snadzem. Pozz

Upravo sam uzeo 3 kutije dijabola u grofu i vidite sami sta sam dobio. Veliki minus od mene, necu uzimati vise kod njih sigurno

Ovo sam izvukao iz jedne kutije ostale dve nisam smeo ni da pogledam, žali boze para.

Attachments

• wX28g1Zr.jpg
    wX28g1Zr.jpg
    105.4 KB · Views: 1,261
Ja uzimam u mp tropicu jsb hades po 500 komada i obicno ima minimum 20 po kutiji kojima suknjica bude deformisana ali nikad ovoliko. Pretpostavljam da ova ostecenja nastanu prilikom transporta od fabrike do prodajnih mesta.

Michael said:
Upravo sam uzeo 3 kutije dijabola u grofu i vidite sami sta sam dobio. Veliki minus od mene, necu uzimati vise kod njih sigurno

Ovo sam izvukao iz jedne kutije ostale dve nisam smeo ni da pogledam, žali boze para.
Auu bas lose, da li ima ostecenja na kutiji?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam jednom svesno kupio ostecenu kutiju i skoro sve dijabole su imale iskrivljenu suknju.
Fotografija0413.jpg
Deluje kao malo ulubljenje ali to je bilo dovoljno da se sve dijabole iskrive. Jedini razlog sto i dalje kupujem u grofu je zato sto zivim u pozarevcu i mogu iz prve ruke da vidim da li ima ostecenja na kutiji. Skoro su poceli da dobijaju dijabole koje ne pocinju sa brojem 4 pa je to kao neki plus ali sto se tice nepaznje tu su majstori.

Meni juce padne na patos 3/4 prazna kutija Exacta sa mozda 1m visine. Kutija se nije ostetila, pala je na dno, ali do sada sam nasao jedno 20 dijabola sa iskrivljenom suknjom. Neverovatno koliko je dijabola osetljiva i nezna stvarcica, kao prolecni cvet... 🤣
Olovo meko a suknja tanka..
Ali cudna stvar su ova ostecenja suknje, nekad dijabola odleti precizno a nekad skrene 10cm od tacke nisanjenja...

Na strani 20 ovog topika ima zanimljivo poređenje grupisanja dijabola sa oštećenom suknjicom vs neoštećenih.

Antimon je taj koji daje tvrdoću i manju frikciju dijabolama. Mislim da je optimum oko 7%. Kada poredim JSB sa nekim drugim dijabolama deluju mi mekše. Najtvrđe mi deluju takmičarske 4.5mm sa ravnim vrhom, kada ih držim u prstima i malo pritisnem, ne deformišu (RWS, Geco).

Za sačmu:

"First, since pellets containing antimony tend not to get squashed out of round at the moment of firing, and do not get abraded as they rub along barrel walls, they shoot better, tighter patterns. This is mainly because round pellets fly true, while damaged pellets fly erratically. Secondly, lead-antimony pellets do not easily weld together under the enormous pressures at the moment of firing. In the old days, with almost pure lead, this would be quite a hazard and it was not unknown for the shot of a powerful charge to emerge from the muzzle in a few large lumps, which could fly off in all directions for great distances, with consequent dangers. Cartridge manufacturers tend to add up to seven per cent antimony to their lead for best results."

antimony.png

Ne znam da li to ima veze sa bilo cime ali sam primetio da je za preciznost iz mog Peruna bolje kad dijabole lako, skoro labavo, ulaze u cev. One koje stvaraju veci otpor prilikom stavljanja u cev su nepreciznije. RWS Training, sa kojima najbolje puca, ponekad hoce i da ispadne iz cevi prilikom zatvaranja puske.

Users who are viewing this thread

Back