DIJABOLE

Poštovani kolega Radiša, molio bih vas pre svega da pročitate pravila foruma i da se predstavite u odgovarajućoj sekciji foruma.
Uprava Foruma

Eo jedno poredjenje dijabola iz holandije i srpskih

Attachments

• KF0rrLur.jpg
    KF0rrLur.jpg
    205.7 KB · Views: 1,201
  • zyuwfpAr.jpg
    zyuwfpAr.jpg
    237.2 KB · Views: 1,201
Pa ovo ko dve razlicite dijabole. Ko da nisu iz istog kalupa. Mozda ovi nasi uzimaju one jeftinije, one sto su ispale iz kamiona ili sa viljuskara... 🤣🤣🤣

Jel stvarno mislite da postoji razlika u dijabolama kupljenim kod nas i u inostranstvu? Što se antimona tiče, mislim da dijabole imaju daleko manje od tih 7% antimona. Sačma u trap metku više klase ima 5-6% antimona (gde je tvrdoća jako bitna) i ona mi deluje dosta čvršće od dijabole. I meni se JSB dijabole čine dosta mekanim ali pretpostavljam da je to zbog boljeg naleganja na žljebove i polja u cevi i boljeg "dihtovanja" da se tako izrazim. Tj pretpostavljam da to nije urađeno jer je fabrika štedela na antimonu. Vrti mi se po glavi da su žljebovi dosta sitni kod vazdušnih pušaka i kad bi bila jako tvrda dijabola mislim da ne bi dolazilo do potpunog naleganja. Ispravite me ako grešim, ovo je samo neko razmišljanje naglas bilo. :D

ja o toj priči znam skoro apsolutno sve
zar mislite da toliko veliko tržište nije zašlo u sivu zonu
nemojte da ste smiješni
znate zašto znam?
zato što kupujem po 30 -40 -50 kutija dijabola svakih max 2 mjeseca pa sad izracunajte koliko je to komada u zadnjih 5-6 godina a kupovao sam ih od češke poljske srbije hrvatske engleske bosne i ko zna sve odakle................

StefanS said:
Jel stvarno mislite da postoji razlika u dijabolama kupljenim kod nas i u inostranstvu?

Imam inostrane koje ništa ne valjaju. Poređenje po dužini dijabole nije merodavno, u jednoj kutiji se može naći takva razlika. Ja koliko sam do sad primetio sortirajući dijabole, dosta se razlikuju po dužini u istoj kutiji. Merio sam samo težinu i kotrljao ih po staklu. Nemam pellet gauge (bez njega je besmisleno meriti prečnik) ali se po internetu mogu naći rezultati merenja prečnika u jednoj kutiji dijabola. Ne sortiraju ljudi dijabole iz dosade (meni je to užasno dosadno).

StefanS said:
I meni se JSB dijabole čine dosta mekanim ali pretpostavljam da je to zbog boljeg naleganja na žljebove i polja u cevi i boljeg "dihtovanja" da se tako izrazim. Tj pretpostavljam da to nije urađeno jer je fabrika štedela na antimonu. Vrti mi se po glavi da su žljebovi dosta sitni kod vazdušnih pušaka i kad bi bila jako tvrda dijabola mislim da ne bi dolazilo do potpunog naleganja. Ispravite me ako grešim, ovo je samo neko razmišljanje naglas bilo. :D

Ponovo si u pravu. Olučenje je pliće zbog toga što je pritisak kod vazdušnje 20 puta manji nego kod vatrenog oružja. Sa dubljim olučenjem ne bi dolazilo do potpunog širenja dijabole i zatvaranja kanala pri opaljenju, plus bi bilo povećano trenje.

Zdravo drushtvo. Da vas pitam, jel nekad neko kupio dijabole iz sharg.pl? Vidim da ima besplatna dostava za suma iznad 110€, pa me interesuje dali neko ako je platio, i mu stigle? A vidim da se skupljaju i poena za lojalnost pa se dobija popust... Hvala ☺️

Za pet dana stiglo u HR kod familije, sve bez ikakvih komplikacija. Za SRB nisam siguran kako bi prošlo jer ja imam izrazito zanimljiva iskustva sa NS carinom pa nisam ni pokušavao.

Imam kometu 220 4.5mm sta mislite da li je bolje da uzmem za nju jsb straton ili jsb exact? Posto na celom forumu preporučuju ljudi jsb jeste da su skuplje ali su preciznije sigurno od ovih sto imam neke srpske piše sports hunting pellets

Sport S Hunting su veoma dobre dijabole. Sto se tice Straton ili Exact, najbolje uzmi po jednu kutiju od obe. Probaj, vidi sta najbolje pasuje tvojoj pusci. Exact koristim i odlicna je dijabiola.

Proka said:
Sport S Hunting su veoma dobre dijabole. Sto se tice Straton ili Exact, najbolje uzmi po jednu kutiju od obe. Probaj, vidi sta najbolje pasuje tvojoj pusci. Exact koristim i odlicna je dijabiola.

Znači opcija testiranja dok ne vidim sta odgovara. Ne znam kakav je exact ali straton hvale za cometu tako da probaću i jednu i drugu pa da vidimo. Hvala u svakom slučaju

Imas i probni set sa vise tipova jsb dijabola, po 50 komada od svake. Isprobas i vidis sta ti najvise odgovara.

Sent from my iPhone using Tapatalk

alexsasax said:
Imas i probni set sa vise tipova jsb dijabola, po 50 komada od svake. Isprobas i vidis sta ti najvise odgovara.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako misliš probni set? Neki naziv toga neko ime nešto? Link neki možda? Jer dzaba da kupim 500 komada ako mi ne odgovaraju

Evo linka.
https://www.pirotehnika-mptropic.rs/proizvodi/lov/municija/dijabole/exactTest177454663.html

Users who are viewing this thread

Back